• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sprādzienu pie Rīgas sinagogas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.1998., Nr. 89/90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31747

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sprādzienu pie Rīgas sinagogas

Vēl šajā numurā

03.04.1998., Nr. 89/90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sprādzienu pie Rīgas sinagogas

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Guntis Ulmanis kategoriski nosoda vandālisma aktu Rīgā, Peitavas ielā, pie sinagogas, kurš noticis 2. aprīļa naktī, un viennozīmīgi noraida jebkuru vardarbību un spridzināšanu.

Valsts prezidents aicina Latvijas tiesībsargājošos institūtus izmeklēt notikušo un saukt pie atbildības vainīgos.

Valsts prezidents šorīt, 2. aprīlī, telefoniski izklāstījis savu nostāju virsrabīnam N.Barkanam, atzīmējot, ka Latvija allaž ir iestājusies par toleranci un veicinājusi savstarpējo sapratni sabiedrībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents:

Ministru prezidents Guntars Krasts izsaka dziļu nožēlu un nosodījumu par izdarīto noziegumu pret ebreju Dievnamu un izsaka līdzjūtību Latvijas ebreju kopienai.

Ministru prezidents asi nosoda jebkuru noziedzīgu darbību, kas var izraisīt nesaprašanos starp Latvijā dzīvojošām tautām, tādējādi radot iekšpolitisko nestabilitāti un dodot iemeslu starpvalstu attiecību pasliktināšanai.

Ministru prezidents ir pilnīgi pārliecināts, ka šodien Latvijā nav nesaskaņu starp daudzcietušajām ebreju un latviešu tautām.

Ministru prezidents ir pieprasījis Rīgas Domes vadībai maksimāli īsā laikā veikt Dievnama atjaunošanas darbus un izteicis gatavību nepieciešamības gadījumā sniegt valdības atbalstu.

Iekšlietu ministrijai, Satversmes aizsardzības birojam un prokuratūrai ir uzdots veikt rūpīgu nozieguma izmeklēšanu un regulāri ziņot Ministru prezidentam par nozieguma izmeklēšanas gaitu.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta preses sekretārs

Ārlietu ministrs:

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs, Ārlietu ministrija pauž dziļu sašutumu un nožēlu par 2. aprīļa naktī izdarīto spridzināšanu pie sinagogas Peitavas ielā Rīgā.

Ārlietu ministrija kategoriski nosoda jebkura veida noziegumus un vandālisma aktus, kuru rezultātā tiek apgānītas svētvietas.

Latvijas valdībai un tautai nav pieņemamas nekādas ekstrēmisma izpausmes.

Ministru prezidents Guntars Krasts 2. aprīlī pulksten 10 ieradās notikuma vietā, lai paustu valdības un personīgo nosodošo attieksmi pret šo noziegumu.

Valsts policija ir ierosinājusi krimināllietu un uzsākusi izmeklēšanu.

Ārlietu ministrija pauž pārliecību, ka Latvijas atbildīgās iestādes darīs visu iespējamo, lai vainīgie saskaņā ar likumu saņemtu pelnīto sodu un lai turpmāk šādi noziegumi neatkārtotos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

Ministru prezidents:

Ministru prezidents Guntars Krasts, izsakot neizpratni un nožēlu par Iekšlietu ministrijas ignorējošo attieksmi pret virsrabīna Barkana jau sen izteikto lūgumu nodrošināt Rīgas sinagogas apsardzi, ir uzdevis iekšlietu ministram nekavējoties veikt nepieciešamos drošības pasākumus.

Ministru prezidents pieprasījis iekšlietu ministra paskaidrojumu, kā arī pieprasījis sodīt atbildīgos par Valsts prezidenta, Ministru prezidenta, Ārlietu ministrijas amatpersonu savlaicīgu neinformēšanu par sprādzienu pie sinagogas. Ministru prezidents par notikušo uzzinājis no masu informācijas līdzekļiem.

Ministru prezidents ir pieprasījis steidzami sasaukt Nacionālās drošības padomes sēdi, lai izvērtētu notikušo pie sinagogas.

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta preses sekretārs

Vēl par notikušo — 4.lpp.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!