• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Privatizācija procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1998., Nr. 82/83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tur, Ziepniekkalnā, ir trīs nami

Vēl šajā numurā

27.03.1998., Nr. 82/83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Privatizācija procesā

"Tagad tik jāķeras pie darba"

1997. gada decembra beigās firma "Ziegler Maschinenbau GmbH" no Potmes (Vācija) pārņēma uzņēmumu "Virpa" Daugavpilī. Šajā gadījumā runa ir par pirmo veiksmīgo tāda uzņēmuma privatizēšanu, kas atradās likvidācijas procesā. "Pateicoties kompetentajam Daugavpils mēra Alekseja Vidavska un LPA ģenerāldirektora Jāņa Nagļa atbalstam, mēs varējām šo projektu — no priekšlikuma iesniegšanas līdz pirkšanas līguma parakstīšanai — realizēt sešu mēnešu laikā.

Es domāju, ka tas apliecina Daugavpils reģiona, visas Latvijas interesi par sadarbību ar ārzemju investoriem. Paldies jāsaka arī Dr. Stefanam Hanzelmanim no Integrētā konsultatīvā dienesta (IKD), kurš, būdams Latvijas – Vācijas saimniecisko sakaru veicināšanas projekta direktors, koordinēja visus svarīgākos soļus un vienmēr uzmundrināja tajā brīdī, kad šķēršļi likās nepārvarami," uzskata Martins Cīglers, "Ziegler Maschinenbau GmbH" īpašnieks un uzņēmuma vadītājs.

"Virpa" bija viens no trim bijušās PSRS uzņēmumiem, kura profils bija darbgaldu remonts un rezerves daļu ražošana. Uzņēmums, kura rīcībā ir liela mašīnu halle, halle ar vairākām presēm un kausējamajām krāsnīm, kā arī dažādas mazākas blakusceltnes, piedāvāja praktiskus priekšnoteikumus firmas "Ziegler Maschinenbau" angažementam.

Firma "Ziegler Maschinenbau GmbH" jau daudzus gadus divās rūpnīcās Vācijā ražo lauksaimniecības mašīnas un iekārtas. Ar savām pļaujmašīnām un traktoriem tā kļuvusi par vienu no inovatīvākajām Eiropas firmām. Martins Cīglers skaidro uzņēmuma stratēģiskās priekšrocības: "Kā tipisks Vācijas industrijas vidējā uzņēmuma pārstāvis mūsu uzņēmums jau agri varēja ļoti elastīgi reaģēt uz mainīgajām tirgus struktūrām un uz jaunajām iespējām, kas radās reformu kustības laikā Austrumeiropas valstīs. 1991. gadā mēs sākām veidot ražotni Čehijā. Šobrīd automobiļu tehnikas un mašīnbūves jomā ir nodarbināti 500 strādājošie netālu no Plzeņas." "Šis uzņēmums," lepojas Martins Cīglers, "šodien ir viens no modernākajiem savā nozarē."

Angažements Daugavpilī ir uzticības apliecinājums tālākajai pozitīvajai valsts attīstībai. Martins Cīglers: "Protams, ir nepieciešams ieguldīt lielas finanses ēku un iekārtu remontā, kas cietušas uzņēmuma "Virpa" ilgās dīkstāves dēļ. Izaicinājums ir arī starptautiskā konkurence. Daudzas firmas ar ražotņu pārcelšanu uz Indiju, Ķīnu vai Austrumeiropas valstīm mēģina samazināt savas ražošanas izmaksas un pazemināt cenas. Tāpēc liela nozīme būs tam, cik ātri izdosies ieviest rietumu ražošanas un kvalitātes standartus un uzņēmuma organizatoriskās struktūras pielāgot pasaules tirgus ražošanas prasībām. Esmu aicinājis visus SIA "Zieglera Mašīnbūve" darbiniekus dot savu ieguldījumu

uzņēmuma tālākajā attīstībā un darīt visu iespējamo, lai šis projekts gūtu panākumus. Mēs esam gatavi darīt visu, kas nepieciešams," teica Martins Cīglers. "Tagad tikai jāatrota piedurknes un jāķeras pie darba!"

Elita Deveiko

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!