• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. marta sēdē Ministru kabineta Komitejas 9. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.1998., Nr. 62/64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31628

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.61

Par darba grupu sodu izcietušo personu sociālās rehabilitācijas valsts koncepcijas izstrādei

Vēl šajā numurā

10.03.1998., Nr. 62/64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdiba

Ministru kabineta 7. marta sēdē

Pieņemtas zināšanai Privatizācijas aģentūras izstrādātās privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijas pamatnostādnes. Privatizācijas aģentūrai uzdots turpināt darbu privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" privatizācijas pamatnostādņu precizēšanā un izvērtēt alternatīvas pamatnostādnes, kas pamatojas uz vertikāli integrētas akciju sabiedrības privatizācijas modeli. Sagatavotās un ar galīgiem aprēķiniem pamatotās pamatnostādnes mēneša laikā iesniedzamas izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Valdība pieņēma zināšanai Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora Jāņa Nagļa sniegto informāciju par valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas gaitu. Ekonomikas ministrijai kopā ar Satiksmes ministriju uzdots sagatavot jautājumu par kuģniecības sektora politiku un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera un Rīgas Domes izpilddirektora Andra Grīnberga sniegtā informācija par 1998.gada 3.martā notikušo saietu pie Rīgas Domes.

Valdības preses departaments

Ministru kabineta Komitejas 9. marta sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Prasības zobārstniecības kabinetam un zobu tehniskajai laboratorijai". Tie noteiks prasības zobārstniecības kabineta, zobārstniecības kabineta ar rentgendiagnostikas aparātu un zobu tehniskās laboratorijas telpām, higiēnas pasākumiem un aprīkojumam.

Akceptēts noteikumu projekts "Par mežaudžu un krūmāju neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli". Tie noteiks kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem krūmāji un mežaudzes līdz 40 gadu vecumam.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par investīciju projektiem, kas 1998. gadā finansējami no valsts pamatbudžeta dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem, valdības aizdevumiem un galvojumiem, valsts speciālā budžeta līdzekļiem".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Nacionālās standartizācijas padomes nolikums". Nacionālā standartizācijas padome būs konsultatīva koleģiāla institūcija, kas piedalīsies valsts politikas veidošanā, un tās mērķis būs sekmēt starptautisko un Eiropas standartu adaptāciju un optimālu standartizācijas attīstību. Paredzams, ka padomes darbu organizēs Ekonomikas ministrija.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par obligāto sociālo apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem darbā un arodslimībām". Grozījumi paredz precizēt to personu loku, kuras cietušas nelaimes gadījumā darbā vai kurām konstatēta arodslimība un kurām kaitējuma atlīdzību izmaksā darba devējs.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos "Par valsts nodevu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu atsevišķiem uzņēmējdarbības veidiem".

Akceptēts noteikumu projekts "Par kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienesta budžetā tiek ieskaitīti līdzekļi darbinieku materiālajai stimulēšanai". Noteikumi paredzēs kārtību, kādā likumā "Par valsts ieņēmumu dienestu" paredzētie 20% atskaitījumu nonāks Valsts ieņēmumu dienesta rīcībā darbinieku materiālajai stimulēšanai.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par algota darba ienākumu". Tie noteiks, kādi personas uz pašreizējo vai iepriekšējo darba attiecību pamata gūtie ienākumi taksācijas gadā ir ieskaitāmi ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamajā objektā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts pārvaldes institūciju pasūtīto pētījumu finansējumu 1998. gadā". Pavisam nepieciešamo pētījumu finansēšanai 1998. gada budžetā iedalīti 764 794 lati.

Akceptēts noteikumu projekts "Par Latvijas Republikas Ministru kabineta pārstāvēšanu starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Latvijas Republikas valdības, Baltkrievijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par valsts robežkrustpunkta noteikšanas kārtību".

Akceptēts likumprojekts "Par pievienošanos 1991. gada 25. februāra Espo konvencijai "Par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu konktekstā"".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!