• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Tiesiskās dimensijas" atvēršana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.1998., Nr. 55/56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31560

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts cilvēktiesību birojā - projekta finansētājvalstu vēstnieki Par administratīvo procesu

Vēl šajā numurā

03.03.1998., Nr. 55/56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

“Tiesiskās dimensijas” atvēršana

Kārtējā diplomātiskā salona vakarā Žurnālistu jeb Reiterna namā notika grāmatas “Latvia on the way to EU: legal dimension” (“Latvija ceļā uz ES: tiesiskā dimensija”) — Tieslietu ministrijas un Eiropas Integrācijas biroja izdevuma — atvēršana.

Uzrunājot klātesošos diplomātus un žurnālistus, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atgādināja, ka šis ir jau otrais izdevums šajā sērijā, pirmais bijis par ekonomikas jautājumiem, bet trešais varētu būt veltīts sociālajai sfērai.

Raksturojot jauno izdevumu, ministrs akcentēja tā trešo daļu, kas veltīta iekšlietām jeb “trešajam pīlāram”— aspektam, kas īpaši aktuāls Latvijas ceļā uz Eiropas Savienību. (Grāmatas pirmā daļa veltīta tieslietu sistēmai Latvijā, otrā — tieslietu reformai ceļā uz ES un trešā — starptautiskajai sadarbībai un “trešajam pīlāram”.)

“Mēs labi apzināmies, ka izdevuma otrā un trešā daļa laika gaitā zaudēs aktualitāti,” teica ministrs, uzverot, ka Latvijas tieslietu sistēmas veidošanas process ir ļoti straujš: tas, ko Rietumeiropas demokrātijas valstīs darīja gadu desmitiem, Latvijā jāpaveic pāris gados. “Pēc pusgada mēs jau būsim citā tiesiskā dimensijā,” teica Dz.Rasnačs. Raksturojot grāmatas izdošanas mērķi, ministrs uzsvēra, ka ārvalstīs ir nepilnīga informētība par Latvijas tieslietu sistēmu, un ka sarunās ar ārzemniekiem daudz laika tiek zaudēts, skaidrojot šķietami elementāras lietas. “Pateicoties šim izdevumam, mēs varēsim ietaupīt daudz laika un runāt konkrētāk,” uzsvēra tieslietu ministrs, izsakot cerību, ka no mūsu ikdienas sarunām izzudīs vārdi “Eiropa mūs nesapratīs”.

Eiropas Integrācijas biroja Likumdošanas saskaņošanas departamenta vadītāja Solvita Harbaceviča uzsvēra, ka pirms pāris gadiem izdotā “Ekonomiskā dimensija” jau ir novecojusi, jo neatbilst Latvijas šodienas situācijai. Viņa izteica cerību, ka Latvijas straujas attīstības rezultātā arī šis izdevums drīz vien novecos, piemēram, kad beidzot tiks pieņemts komerclikums. S. Harbaceviča arī izteica cerību, ka nākotnē Latvijas tieslietu sistēmā vairs nebūs atrodama atsauksme uz nāvessodu.

Pēc tam runāja Eiropas Komisijas delegācijas vadītājs Latvijā, vēstnieks Ginters Veiss. Viņš uzsvēra mūsu valsts labos sasniegumus ceļā uz Eiropas Savienību, īpaši akcentējot inflācijas samazināšanos un nacionālā kopprodukta pieaugumu. “Drīz abas šīs līknes satiksies,” paredzēja G.Veiss, minot arī Latvijas sportistu labo sniegumu Nagano Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Vēstnieks Veiss uzsvēra, ka tikpat augsts esot arī ES komisāra van den Bruka vērtējums par Latvijas attīstību. “Ja darbs Latvijā turpināsies tikpat sekmīgi kā līdz šim, tad, esmu pārliecināts, nākamais Eiropas Komisijas vērtējums par Latviju būs pārsteidzoši labs,” uzvēra Eiropas Komisijas delegācijas vadītājs Ginters Veiss.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!