• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV Prezidenta un tautas pateicību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.1998., Nr. 55/56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas ārkārtas sādes sasaukšanu Par atkārtotas uzticības izteikšanu valdībai

Vēl šajā numurā

03.03.1998., Nr. 55/56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Amerikas Savienoto Valstu Vēstnieks —

Latvijas Saeimas priekšsēdētājam

Par ASV Prezidenta un tautas pateicību

Augsti godātais Priekšsēdētāja kungs,

Amerikas Savienoto Valstu prezidenta Bila Klintona un visas Amerikas tautas vārdā vēlos izteikt visdziļāko pateicību par Latvijas Republikas Saeimas 19.februāra lēmumu pievienoties valstu koalīcijai, kuras apņēmušās nodrošināt Apvienoto Nāciju Drošības padomes rezolūciju ievērošanu Irākā. Sperot šo vēsturisko soli, Latvija pievienojās plašai starptautiskai koalīcijai, kuras atbalsts bija ārkārtīgi svarīgs Apvienoto Nāciju ģenerālsekretāra pūlēm un visiem citiem, kuri strādāja, lai varētu atrisināt šo krīzi sarunu ceļā.

Prezidents Bils Klintons ir augstu novērtējis ANO ģenerālsekretāra grūto misiju Bagdādē. Turpmākajās dienās un nedēļās Apvienotās Nācijas kontrolēs un pārliecināsies, vai Irāka izpilda Apvienoto Nāciju rezolūciju prasības. Šo Irākas apņemšanos nebūtu bijis iespējams panākt bez starptautiskās koalīcijas partneru gatavības sniegt jebkuru nepieciešamo palīdzību. Šajā sakarā Saeimas lēmums atļaut Latvijas Nacionālo bruņoto spēku līdzdalību koalīcijā Persijas līcī ir īpaši nozīmīgs un augstu novērtēts. Mūsu konsultācijas un sadarbība šajās dienās atkal atspoguļo ciešās partnerattiecības Amerikas–Baltijas hartas ietvaros. Lūdzu Jūs nodot visiem Saeimas deputātiem mūsu pateicību un apliecinājumu vēlmei kopīgi strādāt arī nākotnē.

Ar patiesu cieņu,

Rīgā 1998.gada 25.februārī Larijs Nepers, vēstnieks

Amerikas Savienoto Valstu Vēstnieks —

Latvijas Valsts prezidentam

Par ASV Valdības un tautas pateicību

27.februārī Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar ASV vēstnieku Latvijā Leriju Neperu.

L.Nepers nodeva Valsts prezidentam ASV valsts sekretāres Madelaines Olbraitas vēstuli, kurā izteikta ASV valdības un tautas pateicība par Latvijas nostāju atbalstīt ASV un starptautiskās koalicījas pozīciju Persijas līcī. Vēstulē teikts, ka “ļoti sirsnīgi tika uzņemts Latvijas atkārtotais apliecinājums, ka ANO Drošības padomes rezolūcijas ir pilnībā jāpilda un ka Latvija atbalstīs tālākos soļus šīs izpildes nodrošināšanā, ja diplomātiskie centieni būs nesekmīgi”. Valsts prezidents un vēstnieks bija vienisprātis, ka šis lēmums ir vēl viens solis uz priekšu ASV un Latvijas divpusējo attiecību attīstībā. Valsts prezidents atzīmēja, ka lēmums “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienību piedalīšanos starptautiskā operācijā ārpus valsts teritorijas” tika pieņemts lielā vienotībā. M.Olbraita vēstulē Valsts prezidentam raksta: “Atļaujiet man izteikt pateicību arī Latvijas valdībai un Saeimai par apstiprinājumu piedāvājumam sniegt materiālo atbalstu starptautiskajai koalīcijai gadījumā, ja radīsies nepieciešamība pēc militāra risinājuma. Latvijas atbalsts mūsu pozīcijai un apņemšanās panākt starptautisko likumu izpildi ir tikai vissvaigākais apliecinājums mūsu abu partnervalstu tuvībai, ko iemiesoja ASV un Baltijas harta. Mēs tuvākajās dienās cieši konsultēsimies ar jūsu valdību par to, kā labāk īstenot jūsu augstsirdīgo palīdzības piedāvājumu.”

Tikšanās gaitā G.Ulmanis un vēstnieks pārrunāja arī Valsts prezidenta valsts vizītes Izraēlā rezultātus. G.Ulmanis vērtēja vizītes laikā notikušās sarunas ar Izraēlas vadītājiem un uzņēmējiem kā veiksmīgas un turpmāko sadarbību rosinošas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!