• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atvadu vizītēs - Turcijas Republikas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.1998., Nr. 40/41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu 16. februāris - modernas Lietuvas valsts atjaunošanas simbols un pamats"

Vēl šajā numurā

17.02.1998., Nr. 40/41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMÂTIJA

Atvadu vizîtçs — Turcijas Republikas vçstnieks

1.JPG (6121 BYTES) 2.JPG (10393 BYTES)

Pie Valsts prezidenta

Piektdien, 13. februârî, notika Turcijas vçstnieka Erkana Gezera atvadu vizîte.

Valsts prezidents pateicâs Turcijas vçstniekam par ieguldîto darbu Turcijas un Latvijas savstarpçjo attiecîbu veidoðanâ un stiprinâðanâ, kâ arî vçlçja panâkumus turpmâkajâ darbîbâ. G. Ulmanis atzîmçja, ka Latvijas Valsts prezidenta valsts vizîtei Turcijâ un Turcijas prezidenta vizîtei Latvijâ bijis labs turpinâjums, un izteica vçlçjumu, lai perspektîvâ abu valstu sadarbîba gan tirdzniecîbas, gan aizsardzîbas, gan citâs jomâs kïûtu vçl intensîvâka.

Vçstnieks atzina, ka Turcijas un Latvijas sadarbîba arvien attîstâs un abu valstu prezidentu vizîtes ðai attîstîbai devuðas labu impulsu. Viòð atzîmçja, ka Turcijas puse ir parafçjusi brîvâs tirdzniecîbas lîgumu un lîgumu par neaplikðanu ar dubultnodokïiem, kam nâkotnç bûs ievçrojama loma Turcijas un Latvijas savstarpçjâs sadarbîbas padziïinâðanâ. E. Gezers pateicâs G. Ulmanim par atbalstu viòa darbâ un uzsvçra, ka arî savâ turpmâkajâ darbîbâ veicinâs Latvijas un Turcijas savstarpçjo sadarbîbu.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekðsçdçtâja

Piektdien, 13.februârî, Saeimas priekðsçdçtâjs Alfreds Èepânis tikâs ar Turcijas Republikas ârkârtçjo un pilnvaroto vçstnieku Latvijâ Erkanu Gezeru, kurð bija ieradies atvadu vizîtç.

A.Èepânis pateicâs vçstniekam par sadarbîbu, kuras rezultâtâ sekmîgi veidojas divpusçjo attiecîbu lîgumtiesiskâ bâze. Savukârt parakstîtie un parakstîðanai sagatavotie Latvijas un Turcijas starpvalstu nolîgumi ir garants veiksmîgai abu valstu sadarbîbai arî turpmâk.

A.Èepânis ar gandarîjumu atcerçjâs savu vizîti Turcijâ pagâjuðâ gada oktobrî, akcentçjot, ka parlamentârajai sadarbîbai ir bûtiska loma abu valstu politiskâ dialoga padziïinâðanâ. E.Gezers informçja Saeimas priekðsçdçtâju, ka tiek plânota Turcijas parlamenta spîkera vizîte Latvijâ, Lietuvâ un Igaunijâ.

Gan A.Èepânis, gan E.Gezers pauda uzskatu, ka Latvijai un Turcijai politiskajâ, ekonomikas un kultûras jomâ ir plaðas sadarbîbas perspektîvas. Saeimas priekðsçdçtâjs apliecinâja, ka Turcija tâpat kâ lîdz ðim var rçíinâties ar Latvijas atbalstu starptautiskajâs organizâcijâs.

Saeimas preses dienests

Ârlietu ministrijâ

Piektdien, 12.februârî, Ârlietu ministrijas valsts sekretârs Mâris Riekstiòð tikâs ar Turcijas Republikas ârkârtçjo un pilnvaroto vçstnieku Erkanu Gezeru, kurð ieradâs atvadu vizîtç.

M.Riekstiòð un E.Gezers atzinîgi novçrtçja Latvijas un Turcijas draudzîgâs attiecîbas, kurâm raksturîgs dinamisms un straujas attîstîbas perspektîvas. Abas puses secinâja, ka pçc diplomâtisko attiecîbu atjaunoðanas 1991.gada 22.oktobrî abas valstis ir sasnieguðas labus rezultâtus politiskajâs starpvalstu attiecîbâs, kâ arî nozîmîgu kâpumu Latvijas un Turcijas sadarbîbâ ekonomiskajos, militârajos, tirdzniecîbas un tûrisma jautâjumos. Apliecinâjums tam ir Valsts prezidenta Gunta Ulmaòa oficiâlâ vizîte Turcijâ 1997.gadâ, kâ arî 12 starpvaldîbu lîgumi, kuri veido Latvijas un Turcijas lîgumattiecîbu bâzi.

Sarunas dalîbnieki apmainîjâs viedokïiem par iespçjâm paplaðinât sadarbîbu starp Latvijas un Turcijas Ârlietu ministrijâm, arî starptautiskâs organizâcijâs. M.Riekstiòð pateicâs par E.Gezera lielo ieguldîjumu Latvijas un Turcijas attiecîbu stiprinâðanâ un novçlçja panâkumus turpmâkajâ darbâ. Turcijas Republikas vçstnieks rezidç Viïòâ.

ÂM preses dienests

 

 

Saeimâ — Zviedrijas parlamenta delegâcija

IB2.JPG (10077 BYTES)

Aizsardzîbas un iekðlietu komisija tikâs ar Zviedrijas parlamenta Aizsardzîbas komisijas delegâciju.

Zviedrijas parlamentârieði informçja par principiem un procedûru, kas nosaka lçmumu pieòemðanu Zviedrijâ aizsardzîbas jomâ, kâ arî par daþâdu valsts institûciju un politisko partiju lomu aizsardzîbas politikas noteikðanâ. Saeimas deputâti atzina, ka tieði valsts institûciju sadarbîba un precîza funkciju noteikðana ir aktuâla problçma aizsardzîbas un valsts droðîbas jomâ Latvijâ. Tâpçc tiek izstrâdâts likumprojekts par nacionâlo droðîbu, kas sakârtotu ðos jautâjumus.

Ar Zviedrijas parlamentârieðiem tikâs arî Saeimas sekretârs Indulis Bçrziòð (attçlâ)

Saeimas preses dienests

Foto: Mâris Kaparkalçjs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!