• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents darba brokastīs ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1998., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - tiekoties ar ANO pārstāvi Latvijā

Vēl šajā numurā

03.02.1998., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents darba brokastīs ar Ministru prezidentu

Piektdien, 30. janvārī, Rīgas pilī notika Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ministru prezidenta Guntara Krasta stundu ilgas darba brokastis trešdien nenotikušo darba pusdienu vietā. Tikšanās noritēja pēc Guntara Krasta iniciatīvas.

Abas puses secināja, ka žurnālistu prognozēm par valdības vadītāja un Valsts prezidenta savstarpējo nesaprašanos nav pamata, jo trešdien plānotā tikšanās bijusi pārcelta vienīgi neatliekamu darba jautājumu dēļ. Arī turpmāk ir iespējama iknedēļas tikšanās termiņu maiņa, kā arī neplānotas tikšanās, ja tas būs nepieciešams.

Valsts prezidents un Ministru prezidents pārrunāja Rīgā notikušās BJVP sanāksmes rezultātus un secināja, ka tas bijis veiksmīgs. Vienlaikus konstatēts, ka bijuši jautājumi, kurus Latvijas puse būtu varējusi risināt labāk. Pārrunāti arī jautājumi, kas skar Latvijas valsts 80. gadadienas svinību norisi, kā arī Latvijas un Krievijas attiecību attīstību. Šie temati tiks risināti arī nākamajā darba tikšanās reizē rīt, 4. februārī.

viedoklī par bērnu tiesībām iegūt pilsonību

Valsts prezidents Guntis Ulmanis atbalsta Ministru prezidenta Guntara Krasta izteikto priekšlikumu dot tiesības saņemt Latvijas pilsonību bērniem, kuri dzimuši Latvijā pēc neatkarības atgūšanas un kuri nemanto pilsonību no vecākiem.

Guntis Ulmanis jau ilgu laiku aicina uz diskusiju par to, kā jūtas sabiedrība Latvijā un kā veicināt pilsoniskas sabiedrības veidošanos, un ir gandarīts par partijas “Tēvzemei un Brīvībai” politiskā līdera pozitīvo un konkrēto iesaistīšanos šajā diskusijā.

Valsts prezidents aicina valdību izstrādāt tādu atbilstošu iniciatīvu Saeimai, kurā būtu ievēroti nepieciešamie priekšnoteikumi, un ir gatavs to atbalstīt.

Valsts prezidenta preses dienests

sarunā ar sabiedrības“Grindex” vadītāju

Aizvadītajā piektdienā Valsts prezidenta pilī publiskās akciju sabiedrības “Grindex” padomes priekšsēdētājs, Latvijas Medicīnas akadēmijas farmācijas goda doktors Valdis Jākobsons tikās ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani.

Turpinot aizsākto tradīciju dāvināt skolām grāmatas Draudzīgā aicinājuma ietvaros, arī “Grindex” sagatavojis savu velti — 250 eksemplāru grāmatas “No Grindeļa līdz mūsdienām”. Guntis Ulmanis saņēma šīs grāmatas oriģināleksemplāru. Pasniedzot dāvinājumu, Valdis Jākobsons sacīja:

— Ļoti gribas cerēt, ka šīs dāvināmās 250 grāmatas skolās atradīs īstos lasītājus, īstos interesentus un varbūt arī nākamos zinātniekus farmaceitus, kuri nākotnē savas zināšanas ieguldīs šajā interesantajā un ikvienam tik ļoti vajadzīgajā nozarē.

Grāmata ir par Dāvidu Hieronīmu Grindeli — pirmo latviešu izcelsmes dabaszinātnieku, farmaceitu un ārstu. Pirms vairāk nekā 150 gadiem Dāvids Hieronīms Grindelis strādājis Rīgā un Tērbatā, nodarbojies ar pētniecību un vadījis aptieku. Viņš izveidojis Rīgas ķīmiķu un farmaceitu biedrību, izdevis farmaceitu žurnālu.

Grāmatas “No Grindeļa līdz mūsdienām” publicēšanu finansiāli nodrošināja “Grindex”, bet materiālus šim izdevumam sagatavoja akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Būdama visnotaļ progresīva ražotāju sabiedrība, “Grindex” allaž atbalstījusi kultūru un zinātni un iespēju robežās darīs to arī turpmāk. Par savu pienākumu publiskā akciju sabiedrība uzskata D.H.Grindeļa piemiņas saglabāšanu un viņa dzimtas kapličas — Latvijas kultūras vēstures pieminekļa — atjaunošanu. Jo Dāvids Hieronīms Grindelis savulaik licis pamatus Latvijas zāļu ražošanai un pētniecībai, bet firmas “Grindex” nosaukumā ir izmantots viņa dzimtas uzvārds. Firma “Grindex” ir iedibinājusi tradīciju — par sasniegumiem farmācijā ik gadus kādam zinātniekam piešķirt profesora D.H.Grindeļa medaļu.

Zāļu ražotājfirmas “Grindex” lielākie sadarbības partneri ir Japāna, ASV un Zviedrija.

Tikšanās laikā Valdis Jākobsons pastāstīja Valsts prezidentam par zāļu ražošanas specifiku un par “Grindex” darbu. Pasaules farmācijas apritē, kā liecina fakti, “Grindex” ieņem aizvien stabilāku vietu.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis, izrādot patiesu interesi par “Grindex”, izteicis gatavību marta nogalē apmeklēt šo uzņēmumu.

Armīda Priedīte,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!