• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1998., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par netradicionālajām reliģiskajām kustībām

Vēl šajā numurā

03.02.1998., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Igaunijā

Piektdien, 30.janvārī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs darba vizītē Pērnavā tikās ar Igaunijas ārlietu ministru Tomasu Hendriku Ilvesu.

Abi ministri augstu novērtēja Latvijas un Igaunijas sadarbību un pauda ieinteresētību to paplašināt. Abu ministru tikšanās norisēja lietišķā un konstruktīvā gaisotnē. Sarunas laikā ministri apsprieda starpvalstu sadarbību, pārrunājot kopīgo robežkontroles punktu izveidi, abu valstu sadarbību zivsaimniecības jomā un vienotās informācijas infrastruktūras izveidi, kā arī jautājumus, kas skar Baltijas muitas telpu.

Ministri pārrunāja arī ekonomiskas dabas jautājumus, to skaitā ārpustarifu barjeru līguma izpildi, kā arī brīvas darbaspēka kustības līguma sagatavošanu. Abas puses vienojās aktivizēt darbu vienotas Baltijas valstu tranzītprocedūras sagatavošanā un ieviešanā.

T.H.Ilvess un V.Birkavs apmainījās viedokļiem par Baltijas Ministru padomes aktivitātēm 1998.gadā. Ministri bija vienisprātis, ka Latvijai un Igaunijai jāstiprina sadarbība eirointegrācijas jautājumos. V.Birkavs un T.H.Ilvess detalizēti pārrunāja jautājumus, kas skar ES paplašināšanos, un vienojās aktivizēt konsultācijas starp abu valstu institūcijām, kas risina ar ES saistītos jautājumus. Ministri pārrunāja arī Baltijas valstu sadarbību drošības politikas jomā.

Sarunas noslēgumā Latvijas un Igaunijas ārlietu ministri vienojās rīkot regulāras divpusējās tikšanās un konsultācijas. Nākamā divpusējā saruna paredzēta Latvijā, 1998.gada aprīlī. Valdis Birkavs atzina, ka šī tikšanās un notikušās konsultācijas būs svarīgs ieguldījums Latvijas un Igaunijas starpvalstu dialoga nostiprināšanā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!