• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents sarunā ar arodbiedrību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1997., Nr. 319/321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

10.12.1997., Nr. 319/321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents sarunā ar arodbiedrību vadītājiem

Vakar, 9.decembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāju Agri Olmani un priekšsēdētāja vietnieku Andri Kravali

LBAS vadītāji pasniedza Valsts prezidentam dāvinājumu — “Latvju Dainu” 1922.gada izdevumu, kura septiņas grāmatas agrāk piederējušas Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības bibliotēkai. Pēc šīs bibliotēkas likvidācijas 1995.gadā LBAS valde pieņēma lēmumu dāvināt “Latvju Dainu” sējumus Valsts prezidenta bibliotēkai, bet pārējās bibliotēkas īpašumā esošās grāmatas tika dāvinātas Latvijas skolām.

Tikšanās gaitā LBAS priekšsēdētājs informēja Valsts prezidentu par situāciju arodbiedrībās, par LBAS darbību, uzsverot, ka pēdējā laikā ir uzlabojusies sadarbība un notiek konstruktīvas sarunas ar Ministru kabinetu, Saeimu, deputātiem un politiskajām partijām. Labu attīstības perspektīvu LBAS saskata sadarbībā ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju. Kā veiksmīgu A.Olmanis minēja LBAS sadarbību ar Latvijas Privatizācijas aģentūru, ar kuru, savstarpēji vienojoties, ir panākti veiksmīgi dažādu problēmu risinājumi. Galvenā uzmanība veltīta jautājumam par sadarbības un regulāru kontaktu padziļināšanu un intensificēšanu starp arodbiedrībām, darba devējiem un valsts institūcijām, lai panāktu iespējami optimālāko risinājumu darba un sociālo problēmu kārtošanā. Sarunas dalībnieki pārrunāja jautājumu par garantiju institūcijas radīšanu, kas privatizējamo uzņēmumu maksātnespējas gadījumos veicinātu ar darba atlīdzību un darbinieku sociālā nodokļa nomaksu saistītu lietu atrisināšanu.

Visi sarunu dalībnieki atzina nepieciešamību veicināt efektīvāku trīspusējo sadarbību starp darba ņēmējiem, darba devējiem un valsti. Valsts prezidents interesējās, kurās nozarēs arodbiedrībām šobrīd ir vislielākās problēmas. Kopīgi pārrunāti virzieni, kādos dotajā situācijā būtu meklējama izeja.

LBAS vadītāji pastāstīja, ka kopumā situācija arodbiedrībās ir būtiski mainījusies un šajā pārvērtību laikā tās spējušas saglabāt vienotību un stabilu pamatu.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Juris Krūmiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!