• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1997., Nr. 313 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-41

Par rīcību ar pašvaldības mantu un līdzekļiem Alūksnes rajona padomē

Vēl šajā numurā

03.12.1997., Nr. 313

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 2. decembra sēdē

Akceptēts projekts “Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likums”. Šis likums reglamentē darbības ar ķīmiskajām vielām un ķīmiskajiem produktiem, ja tie jebkādā veidā kļūst pieejami citām personām, un tā mērķis ir nepieļaut, aizkavēt vai mazināt kaitējuma iespējamību, ko ķīmiskās vielas un ķīmiskie produkti tiem piemītošo īpašību dēļ var nodarīt videi, cilvēka veselībai vai īpašumam. Likumprojektā iekļautas likuma darbības jomas, kā arī produkti un preces to izgatavošanas galīgajā stadijā, uz kuriem nav attiecināmas šī likuma prasības. Noteikta arī valsts iestāžu kompetence, veicot uzraudzību un kontroli.

Akceptēti “Ārvalstu pārstāvju drošības garantēšanas noteikumi”. Šie noteikumi nosaka ārvalstu pārstāvju loku, kuru uzturēšanās laikā Latvijas Republikā tiek veikti drošības pasākumi, drošības pasākumu veikšanas kārtību, kā arī par šo pasākumu veikšanu atbildīgās valsts institūcijas un to kompetenci.

Ar MK rīkojumu policijas ģenerāļa speciālā dienesta pakāpe piešķirta Iekšlietu ministrijas Valsts policijas priekšnieka vietniekam, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšniekam Aloizam Visvaldim Blonskim.

Akceptēti rīkojumi “Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas jūras eskadras izveidošanu” un “Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības vienošanos par Baltijas bataljonu”.

Ministru kabinets akceptēja “Dzelzceļa būvnoteikumus”. Noteikumi attiecas uz visiem dzelzceļa būvobjektiem un dzelzceļa infrastruktūras objektiem un nosaka prasības to būvprojektēšanas sagatavošanai, būvprojektu izstrādāšanai un būvdarbu veikšanai saskaņā ar darba aizsardzības, ugunsdrošības, satiksmes drošības un dabas aizsardzības normatīvajiem aktiem.

Akceptēti “Telekomunikāciju tīklu un iekārtu būvniecības speciālie būvnoteikumi”. Tie nosaka prasības, kas jāievēro publisko un specializēto telekomunikāciju tīklu un iekārtu būvprojektēšanā un būvdarbu veikšanā.

Valdība akceptēja “Noteikumus par sporta laukumu un būvju neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli”. Saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma nodokli” ar nekustamā īpašuma nodokli nav apliekami šādi sporta laukumi un būves: Rīgas Sporta pils Rīgā, K.Barona 75; mācību treniņu centrs kamaniņu sportā un bobslejā “Sigulda” Rīgas rajona Siguldā, Šveices ielā 13; valsts tenisa centrs “Lielupe” kopā ar pievienoto stadionu “Jaunība” Jūrmalā, O.Kalpaka prospektā 16; Latvijas Nacionālais valsts sporta centrs “Mežaparks” Rīgā, A.Sakses ielā 19; Rīgas Tehniskās universitātes peldbaseins Rīgā, Ķīpsalas ielā 5; lietišķo sporta veidu Latvijas nacionālās sporta skolas bāze “Kleisti” Rīgā, Kleistu ielā 75; Biķernieku kompleksā sporta bāze Rīgā, Eizenšteina ielā 2; “Daugavas” stadions Rīgā, Augšielā 1; sporta biedrības “Daugava” centrālais sporta nams Rīgā, K.Barona ielā 107; Rīgas sporta manēža Rīgā, Maskavas ielā 160; J.Daliņa Valmieras stadions Valmierā, J.Daliņa ielā 2; aizsardzības spēku sporta kluba sporta komplekss Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9; sporta komplekss “Ķeizarmežs” Rīgā, Ezermalas ielā 30; sporta komplekss Rīgā, Melngaiļa ielā 1a.

Akceptēts rīkojums “Par institūcijām, kas ir tiesīgas dot oficiālu atzinumu par zāļu, farmaceitisko produktu, asins pagatavojumu un imunoloģisko preparātu pārbaudes (testēšanas) rezultātiem”. Oficiālu atzinumu var dot Labklājības ministrijas pārziņā esošās bezpeļņas organizācijas valsts a/s “Valsts zāļu aģentūra” zāļu ekspertīzes laboratorija un zāļu kvalitātes kontroles laboratorija Rīgā, Jersikas ielā 15 (par zālēm un farmaceitiskajiem produktiem, izņemot veterinārās zāles un veterinārfarmaceitiskos produktus); laboratorijas, kuru darbības un kompetences novērtējumu devusi “Valsts zāļu aģentūra”, Valsts asinsdonoru centra Asins pagatavojumu kvalitātes kontroles laboratorija Rīgā, Sēlpils ielā 6, (par asins pagatavojumiem) un LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centra Imunoloģisko preparātu kvalitātes kontroles laboratorija Rīgā, Rātsupītes ielā 1 (par imunoloģiskajiem preparātiem).

Akceptēti “Noteikumi par valsts nodevu naturalizācijas iesnieguma iesniegšanai”. Noteikumi nosaka, ka valsts nodeva ir 30 latu. Pensionāriem, otrās grupas invalīdiem, valsts akreditēto vispārizglītojošo skolu skolēniem un arodizglītības un vidējās speciālās izglītības iestāžu audzēkņiem — 15 latu. No valsts nodevas atbrīvotas politiski represētās personas, kuras par tādām atzītas saskaņā ar likumiem, pirmās grupas invalīdi, kā arī bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni. Naturalizācijas pārvaldes priekšnieks ir tiesīgs samazināt valsts nodevas apmēru personām, kuras saskaņā ar likumu ir atzītas par trūcīgām. Valsts nodeva ieskaitāma valsts pamatbudžetā. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1995.gada 24.janvāra noteikumi nr.22 “Noteikumi par valsts nodevas apmēru naturalizācijas iesniegumu izskatīšanai” un MK 1996.gada 13.februāra noteikumi nr.40 “Grozījumi MK 1995.gada 24.janvāra noteikumos nr.22”.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par pārtikas produktu un preču, kosmētikas līdzekļu un rotaļlietu atbilstības novērtēšanu”, kuri noteiks atbilstības novērtēšanai pakļautos pārtikas produktus un preces, kosmētikas līdzekļus un rotaļlietas, kā arī kārtību, kādā tiek veikta to atbilstības novērtēšana. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1994.gada 12.aprīļa noteikumi nr.87 “Par pārtikas produktu un preču, parfimērijas izstrādājumu un rotaļlietu obligāto sertifikāciju” un MK 1995.gada 24.janvāra noteikumi nr.26 “Grozījumi MK 1994.gada 12.aprīļa noteikumos nr.87”. Noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.jūliju.

Akceptēts likumprojekts “Par Romas konvenciju par izpildītāju, fonogrammu producentu un radioraidītāju tiesību aizsardzību”.

Valdība akceptēja noteikumus “Finansu ministrijas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas nolikums”. Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir patstāvīga valsts kontroles un uzraudzības institūcija, kas darbojas Finansu ministrijas pārraudzībā. Inspekcijas darbības mērķis ir nodrošināt izložu un azartspēļu jomu regulējošo likumu un citu normatīvo aktu prasību ievērošanu un izpildi. Pēc finansu ministra priekšlikuma par Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšnieci apstiprināta Signe Birne.

Lai nodrošinātu likuma “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu” darbību, akceptēti grozījumu projekti Prokuratūras likumā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Latvijas Kriminālkodeksā. Grozījumu projekts Kredītiestāžu likumā izstrādāts, lai novērstu likumu normu dublēšanos.

Akceptēti “No valsts budžeta finansējamo iestāžu nodokļu maksājumu parādu ieskaita noteikumi”, kuri nosaka tos gadījumus un kārtību, kādā saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” tiek veikts no valsts budžeta finansējamo iestāžu nodokļu maksājumu parādu ieskaits. Minētie noteikumi piemērojami iestāžu valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājuma parādiem — pamatparādam, kurš izveidojies līdz 1996. gada 1. janvārim, kā arī ar to saistītajai pamatparāda palielinājuma naudai un nokavējuma naudai.

Valdība akceptēja grozījumus MK 1996. gada 9. decembra noteikumos nr. 448 “Apdrošināšanas sabiedrības gada pārskata sastādīšanas noteikumi”. Grozījumi nepieciešami sakarā ar “Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma” darbību.

Akceptēti “Noteikumi par fondiem, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli”. Noteikumi nosaka fondu, kuru izmaksātās stipendijas nav apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, tie ir: SIA “Sorosa fonds – Latvija”, sabiedriskās organizācijas: Latvijas Kultūras fonds, Latvijas Bērnu fonds un Latvijas Izglītības fonds. Izstrādāti stipendiju kritēriji, uz kuriem attiecināmi noteikumi, kā arī noteikta kārtība, kādā fondi savas nodibinātās stipendijas reģistrē Finansu ministrijā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par valsts tūrisma pārvaldes izveidošanu”. Pārvaldes galvenie uzdevumi būs tūrisma stratēģijas izstrāde un valsts politikas realizēšana tūrisma jomā.

Akceptēti noteikumi “Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes nolikums” un “Valsts tūrisma pārvaldes nolikums”. Padomes darbības mērķis ir veicināt valsts un pašvaldību iestāžu uzņēmumu, kā arī sabiedrisko organizāciju darbību, lai sekmētu tūrisma attīstību. Pārvalde ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pakļauta civiliestāde, kas izstrādā tūrisma attīstības stratēģiju un īsteno valsts politiku tūrisma jomā.

Valdība akceptēja iesniegto Latvijas Tūrisma koncepciju. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots līdz 1998. gada 1. jūlijam izstrādāt Tūrisma informācijas tīkla izveidošanas projektu. Koncepcijas ietvaros paredzēts izveidot tūrisma informācijas centru ārzemēs — Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā u.c.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Francijas Republikas valdības nolīgumu jūrniecības jomā”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Salacgrīvas pilsētas domes un Handevita komūnas Vācijā aizņēmuma līgumu”. Aizdevumu paredzēts izlietot Salacgrīvas pilsētas bērnudārza jumta seguma remonta finansēšanai. Paredzētā līguma summa ir 25 000 vācu marku.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Francijas Republikas valdības līgumu par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuru ieceļošana vai uzturēšanās ir nelikumīga”.

Akceptēti grozījumi MK 1996. gada 16. janvāra noteikumos nr. 21 “Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību”.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta2. decembra sēdes

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača, vides un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova un finansu ministra Roberta Zīles atbildes, skaidrojumi, komentāri

Vispirms Dzintars Rasnačs informēja par Ministru kabineta sēdē akceptētajām izmaiņām noteikumos “Par valsts nodevu naturalizācijas iesniegumu iesniegšanai”:

— Saskaņā ar šā gada 22. jūlijā valdībā konceptuāli apstiprinātajām izmaiņām naturalizācijas gaitā Latvijā viens no mūsu uzdevumiem bija par naturalizācijas iesniegumiem maksājamās nodevas diferencēšana. Saskaņā ar šodienas sēdē lemto šī nodeva tiek noteikta šādi: pensionāriem, otrās grupas invalīdiem, valsts akreditēto vispārizglītojošo skolu skolēniem, arodizglītības un vidējās speciālās izglītības skolu audzēkņiem — 15 latu; politiski represētās personas, pirmās grupas invalīdi — kā tas bija jau agrāk — un bāreņi, kā arī bez vecāku apgādības palikušie no šīs nodevas tiek atbrīvoti; savukārt personām, kuras saskaņā ar likumu tiek atzītas par trūcīgām, Naturalizācijas pārvaldes priekšnieks ir tiesīgs šo nodevu samazināt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!