• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 24. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.1997., Nr. 290 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30905

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielbritānijas Eiropas lietu ministra vizīte

Vēl šajā numurā

06.11.1997., Nr. 290

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir iznākusi 24. burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo aktu burtnīca šoreiz pie Jums dodas ar īpaši daudziem likumiem — divdesmit četriem, kas Saeimā pieņemti 1. un 2. oktobrī. Vairāk nekā desmit no tiem ir grozījumi agrāk pieņemtajos likumos: Saeimas Kārtības rullī, konstitucionālajā likumā “Cilvēka un pilsoņa tiesības un pienākumi”, Administratīvo pārkāpumu kodeksā, Zvejniecības likumā, Būvniecības likumā, likumos “Par tiesu varu”, “Par nodarbinātību”, “Par autoceļiem” un vēl citos. Saeima pieņēmusi likumu “Par valsts sociālo apdrošināšnu”, kas nosaka sociālās apdrošināšanas veidus, līdzekļu izlietošanas kārtību un obligātās iemaksu likmes. Ceļu satiksmes likums reglamentē prasības attiecībā uz ceļu aprīkošanu un ceļa pārvaldītāja pienākumus, transportlīdzekļu reģistrācijas kārtību, ceļu satiksmes dalībnieku pienākumus un tiesības, autovadītāju darba un atpūtas laiku. Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas likums nosaka uzņēmējdarbības, ieguldījumu un muitas kārtību šajā teritorijā un to, ka uzņēmējsabiedrībām jāapmāca vietējais personāls, lai samazinātos ārvalstnieku iesaistīšana algotā darbā speciālajā ekonomiskajā zonā. Saeima ratificējusi vairākus Latvijas Republikas starptautiskos līgumus: konvenciju par ANO privilēģijām un imunitātēm, Protokolu par grozījumiem starptautiskajā konvencijā par civilo atbildību par naftas piesārņojuma radītajiem zaudējumiem, līgumus par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību — ar Ukrainu un Turcijas Republiku, par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu — ar Francijas Republiku un Itālijas Republiku, par savstarpējo tiesisko palīdzību krimināllietās — ar ASV.

Ministru kabineta dokumenti izdoti 30. septembrī un 7. oktobrī. Izdarīti grozījumi noteikumos par bezdarbnieka statusu, par alkohola, narkotisko un psihotropo vielu ietekmes pārbaudes kārtību un Medību noteikumos, apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums un Valsts būvinspekcijas nolikums. Ar Ministru kabineta rīkojumu pārtraukta Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas pagaidu vienošanās darbība, kas reglamentēja Latvijā pastāvīgi dzīvojošo bijušās PSRS pilsoņu, kuriem nav kādas valsts pilsonības, braucienus uz Krievijas Federāciju un atgriešanos Latvijā. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!