• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rūpniecības izstādi - sanāksmi uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1997., Nr. 287/288 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

04.11.1997., Nr. 287/288

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par rūpniecības izstādi — sanāksmi uzņēmējiem

Ilze Jātniece,

izstādes “Industry Balt '97" direktore, — “Latvijas Vēstnesim”

Šodien, Sporta manēžā, tiek atklāta 2. starptautiskā izstāde “Industry Balt '97"

— Ar ko raksturīga jūsu izstāde?

— Izstāde “Industry Balt '97" ir rūpniecības izstāde. Šeit ražotājs sastopas ar ražotāju.

Latvija ir zeme ar senām rūpniecības tradīcijām, it īpaši tādās pamatnozarēs kā mašīnbūve un elektrotehnika. Mašīnbūvei un metālapstrādes rūpniecībai pie mums ir vairāk nekā simt gadu ilga attīstības vēsture. Šodien šīs nozares produkcija valsts kopproduktā ir 12,4 procenti, bet elektrotehniskie un elektroniskie ražojumi — telefona centrāles, aparāti, akustiskās sistēmas, elektrodzinēji, elektroinstrumenti — ir 3,2 procenti. Tas tomēr ievērojami atpaliek no šo nozaru potenciālajām iespējām.

Tagad, pārejas periodā, kad mūsu valsts rūpniecības uzņēmumi, pārstrukturējot ražošanu uz tirgus ekonomiku, pārdzīvo krīzi un kad vienlaikus veidojas milzum daudz jaunu privāto mazo uzņēmumu, tieši rūpniecības izstādes ar ražošanas tehnoloģiju demonstrēšanu ir visvajadzīgākās. Šeit būs lielākas iespējas satikties nozaru speciālistiem, dibināsies kooperācijas kontakti, kā arī notiks dialogs starp ražotāju un patērētāju. Konkurētspējīgas produkcijas idejas, tās ražošanas prasme un informācija par realizācijas iespējām šobrīd ir galvenais, ko šādas izstādes var sniegt.

Izstādes mērķis — veicināt Latvijas rūpniecības attīstību, palīdzēt mūsu uzņēmējiem atrast sadarbības partnerus kopuzņēmumu veidošanā un dot iespēju reklamēt arī savu produkciju.

Izstādes organizēšanā piedalās izstāžu sabiedrība “Ekspolat” kopā ar Mašīnbūves un metālapstrādes, kā arī Elektrotehnikas un elektroniskās rūpniecības asociāciju.

Lai sekmētu uzņēmumu informētību par pašlaik aktuālām un ražošanai svarīgām problēmām, mēs kopā ar Ekonomikas ministriju un nozaru asociācijām rīkojam konferenci izstādes ietvaros.

4.novembrī spriedīsim par kvalitātes sistēmām, likumdošanas principiem pārejas laikā un par rūpniecisko produktu atbilstības novērtēšanu un uzraudzības organizēšanu.

Nākamajās konferences dienās uzmanības centrā būs citas problēmas: privatizācijas gaita, Eiropas tirgus juridiskais nodrošinājums, kvalitātes sistēmu sertificēšana atbilstoši ISO 9000 sērijas standartiem, jaunākais muitas likumdošanā un enerģētika rūpniecībā.

Konferences pēdējā dienā tiks akcentētas rūpniecības uzņēmumu ekoloģiskās problēmas un starptautiskā sadarbība tehnoloģiju jomā.

Referātus lasīs valsts institūciju, augstskolu un nozaru asociāciju speciālisti.

— Kādi mūsu un ārzemju rūpniecības uzņēmumi būs izstādes dalībnieku vidū?

— Izstādē būs pārstāvēti visi mūsu mašīnbūves, metālapstrādes, elektrotehnikas un aparātbūves uzņēmumi, to starpā Daugavpils pievadķēžu rūpnīca, Rēzeknes elektroinstrumentu rūpnīca “Rebir”, “Dambis”, Rīgas lauksaimniecības mašīnu rūpnīca, Jelgavas mašīnbūves rūpnīca, VEF iespiedplašu rūpnīca, RRR, Aizputes “Kurzemes atslēga” un citas.

Izstādē piedalīsies ārzemju rūpniecības uzņēmumi un firmas, kas piedāvās metālapstrādes darbgaldus, instrumentus, enerģijas pārvadus un kontroliekārtas, darba apģērbu un aizsardzības līdzekļus, rūpnieciskās izejvielas, to skaitā metālu un metālizstrādājumus, informāciju un pakalpojumus par produkcijas kvalitāti un sertifikāciju, iekārtu un izstrādājumu bīstamības novērtēšanas jautājumiem.

Par mūsu valsts tautsaimniecības jauno speciālistu sagatavošanas problēmām un iespējām informēs speciālo un augstāko tehnisko mācību iestāžu pārstāvji.

— Kas šī gada izstādē mainījies salīdzinājumā ar pirmo izstādi?

— Divkārt pieaudzis dalībnieku skaits. Mūsu rūpniecības uzņēmumi daudz kvalificētāk grib parādīt sevi un savu uzņēmumu tehniskās iespējas. Būs ļoti daudz ārzemju firmu pārstāvju, kas ieradīsies šeit, lai tiktos ar konkrētām mūsu firmām un vienlaikus novērtētu tirgus un sadarbības iespējas. Paredzamas plašas delegācijas no Somijas Elektrotehniskās rūpniecības asociācijas un Igaunijas Mašīnbūves federācijas.

Izstādē būs radītas visas iespējas, lai šeit uzņēmēji justos kā savā vidē, lai ražotājiem izstāde būtu svētki, lai būtu labi apstākļi darbam, pieņemot lēmumus par investīcijām un kooperāciju, slēgtu līgumus un meklētu sadarbības partnerus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!