• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs - ārzemju vizītēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.1997., Nr. 283/284 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Brīvības atslēgas ir tautas rokās

Vēl šajā numurā

29.10.1997., Nr. 283/284

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs — ārzemju vizītēs

Turpinās ārlietu ministra Valda Birkava oficiālā vizīte Beļģijā. Vakar, 28.oktobrī, V.Birkavs tikās ar Beļģijas Ministru prezidentu Žanu Luku Dehāni ( Jean–Luc Dehaene ) un Beļģijas aizsardzības ministru Ž.P.Ponseletu ( J.P.Poncelet ).

Sarunas laikā ar Ž.L.Dehāni ārlietu ministrs pārrunāja divpusējo attiecību un ekonomiskās sadarbības jautājumus. Tikšanās laikā abas puses pozitīvi novērtēja abu valstu sadarbību. Sarunas gaitā V.Birkavs un Ž.L.Dehāne apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienības paplašināšanās procesa gaitu. Latvijas puse izteica gandarījumu, ka 1997.gada 15.oktobrī Beļģijas parlamentā ir ratificēts Latvijas un ES asociācijas līgums.

Tiekoties ar Beļģijas aizsardzības ministru Ž.P.Ponseletu, V.Birkavs augstu novērtēja Beļģijas iesaistīšanos “Baltron” projektā. Ž.P.Ponselets pauda Beļģijas interesi piedalīties arī “Baltbat” un ”Baltnet” projektos, kā arī iespēju nosūtīt pasniedzējus uz Baltijas aizsardzības koledžu Tallinā.

28.oktobrī ārlietu ministrs tikās ar Flandrijas premjerministru Luku van den Brandi ( Luc van den Brande ). Sarunas gaitā pārrunāta un atzinīgi novērtēta Latvijas un Flandrijas divpusējā sadarbība. No 1.līdz 3.decembrim Rīgā notiks Latvijas un Flandrijas starpvaldību komitejas pirmā sēde, kurā tiks izskatīti konkrēti abu valstu sadarbības projekti.

28.oktobra vakarā ārlietu ministrs Beļģijas Karaliskajā starptautisko attiecību institūtā nolasīja lekciju “Latvija Madrides un Luksemburgas kontekstā un ārpus tā”.

29.oktobrī ārlietu ministrs uzturēsies oficiālā vizītē Luksemburgā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!