• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijai jauni vēstnieki Krievijā un Spānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1997., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30583

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai jauni vēstnieki Krievijā un Spānijā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.09.1997., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

diplomātija

Latvijai jauni vēstnieki — Krievijā un Spānijā

Vakar Rīgas pilī Valsts prezidents Guntis Ulmanis

pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam

Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam

Krievijas Federācijā Imantam Daudišam

Imants Daudišs dzimis 1945. gada 15. augustā Rīgā. Pēc profesijas viņš ir inženieris, 1968. gadā beidzis Ivanovas Ķīmijas tehnoloģijas institūta Mehānikas fakultāti. Pēc augstskolas beigšanas Imants Daudišs divus gadus stradāja Rīgas ķīmijas kombinātā par laboratorijas vadītāju, pēc tam līdz 1980. gadam — komjaunatnes darbā. No 1980. līdz 1986. gadam Imants Daudišs bija Valsts izdevniecību, poligrāfijas un grāmatu tirdzniecības lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks, pēc tam četrus gadus strādāja LKP Centrālajā komitejā un Rīgas pilsētas komitejā. Kopš 1989. gada Imants Daudišs bija Latvijas PSR Augstākās padomes Prezidija sekretārs, pēc tam Latvijas Republikas Augstākās padomes, tad Latvijas Republikas piektās un sestās Saeimas sekretārs. Imants Daudišs ir precējies, viņam ir meita. Vēstnieks pārvalda latviešu, angļu un krievu valodu.

Pasniedzot Imantam Daudišam akreditācijas vēstuli, Latvijas Republikas Valsts prezidents atzīmēja, ka šobrīd starp Latviju un Krieviju veidojas pamatotas, fundamentālas, starptautiski atzītas suverēnu valstu attiecības. “Būt par Latvijas vēstnieku Krievijā ir īpašs pienākums un darbs, jo mēs esam kaimiņi cauri gadsimtiem. Mūs vieno pagātne, un tā ir bijusi dažādu pārbaudījumu pilna,” teica Valsts prezidents. Prezidents akcentēja to, ka neviennozīmīgas pagātnes atskaņu klātbūtne netraucē mums veidot labas un pragmatiskas savstarpējās saskarsmes jomas nākotnei. Viņš atzina, ka pēdējos gados izveidojusies abpusēji izdevīga sadarbība ekonomikā un kultūrā, ļaujot saskatīt labu perspektīvu daudziem cilvēkiem gan Latvijā, gan Krievijā. “Esam kopējā darbā spējuši iezīmēt tālākās ekonomiskās attīstības jomas,” teica G.Ulmanis.

Valsts prezidents atzīmēja mūsu kopējo uzdevumu — domāt par to, kā iesaistīt Krieviju gan Baltijas reģiona sadarbībā, gan visas Eiropas norisēs. “Mērķis ir skaidrs — rītdienai jābūt drošākai visiem un ne tikai atsevišķām valstīm,” teica prezidents. G.Ulmanis runāja par to, ka pēdējos mēnešos Eiropā izveidota laba gaisotne, lai kāpinātu tempu Rietumu dialogā ar Krieviju. Viņš atzīmēja, ka tieši tāpat esam pavirzījuši arī Latvijas dialogu ar Krieviju pretim nākamajam pakāpienam. Mūsu ziņā un interesēs ir izmantot šo izdevību, jo ilgi esam gatavojuši un veidojuši labvēlīgu un izdevīgu sadarbības augsni ar Krieviju,” teica Valsts prezidents.

Vakar Rīgas pilī Valsts prezidents Guntis Ulmanis

pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam

Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam

Spānijā Oļģertam pavlovskim

Oļģerts Pavlovskis dzimis 1934. gada 29. aprīlī Rīgā. Otrā pasaules kara laikā kopā ar ģimeni devies bēgļu gaitās un nonācis ASV. (Oļģertam Pavlovskim tagad ir Latvijas Republikas un arī ASV pilsonība.) No 1953. līdz 1958. gadam Oļgerts Pavlovskis mācījies Oregonas Valsts universitātē, bet pēc tam līdz 1960. gadam — Vašingtonas universitātē studējis mikrobioloģiju. 1962. gadā viņš Vašingtonas Valsts universitātē ieguva magistra grādu mikrobioloģijā, bet 1970. gadā Ziemeļrietumu universitātē ieguva doktora grādu. Oļģerts Pavlovskis ir ASV Mikrobiologu akadēmijas loceklis. No 1970. līdz 1993. gadam Oļģerts Pavlovskis strādāja ASV Flotes medicīnas institūtā Bethesetā, bet no 1993. gadā līdz 1995. gadam bija Latvijas Republikas 5. Saeimas deputāts. Oļgerts Pavlovskis apbalvots ar Trešās pakāpes Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī ar “Daugavas vanagu” zelta nozīmi. Oļgerts Pavlovskis ir precējies, viņam ir divi bērni. Vēstnieks pārvalda latviešu, angļu un vācu valodu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!