• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1997., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 26. augusta sēdes

Vēl šajā numurā

27.08.1997., Nr. 212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 26.augusta sēdē

Akceptēts rīkojums un likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Īrijas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”.

Akceptēti MK noteikumi “Nolikums par Ministru kabineta balvu par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs”. Ministru kabineta balva ir: skolēnam — naudas summa, goda diploms un krūšu nozīme, pedagogam naudas summa un goda diploms. Balvu piešķiršanai izmaksājami attiecīgajiem mērķiem paredzētie valsts pamatbudžeta līdzekļi. Par iegūto pirmo vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē balvas naudas summa ir 1500 latu, par iegūto otro vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē — 1000 latu, par iegūto trešo vietu starptautiskajā mācību priekšmetu olimpiādē — 700 latu. Balvu piešķir neatkarīgi no personas vecuma. Ministru kabineta goda diplomu un naudas summu 500 latu piešķir starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu 1., 2. un 3. vietas ieguvēju pedagogiem, kas attiecīgajā mācību priekšmetā sagatavojuši skolēnus startam olimpiādē. Noteikumi stāsies spēkā ar 1998.gada 1.janvāri.

Valdība akceptēja “Noteikumus par augstskolu un zinātnisko iestāžu integrācijas līgumu noslēgšanu”. Integrācijas līgums ir augstskolas un zinātniskās iestādes vienošanās par attiecīgās zinātniskās iestādes iekļaušanas kārtību augstskolā, zinātniskās iestādes statusu, kā arī augstskolas un zinātniskās iestādes akadēmisko, saimniecisko un cita veida sadarbību.

Akceptēts rīkojums un likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības nolīgumu par civilo gaisa satiksmi”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par valsts iestādi “Kriminoloģisko pētījumu centrs””. Tas paredz ar 1997. gada 1.septembri Kriminoloģisko pētījumu centru nodot Tieslietu ministrijas pārziņā. Centra galvenie virzieni ir zinātniskās pētniecības darbu veikšana noziedzības apzināšanai un izvērtēšanai valstī, priekšlikumu izstrāde noziedzības novēršanas jomā un kriminoloģiskās datu bāzes veidošana.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Pasaules bankas aizdevuma atmaksas termiņa pagarināšanu SIA “Lauktehnika””. Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas izsniegtā aizdevuma atmaksas termiņš pagarināts līdz 2000.gada 1.septembrim. Finansu ministrijai uzdots noslēgt ar SIA “Lauktehnika” līgumu par aizdevuma atmaksu un saistību nodrošinājumu, izmantojot likumos noteiktos saistību nodrošinājuma veidus — vekseļus, ķīlas, hipotēkas u.c.

Akceptēti “Noteikumi par apdrošināšanas atlīdzības aprēķināšanas kārtību apgādājamajiem sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas nāvi”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātajā apdrošināšanā aprēķināma atlīdzība apgādājamajiem sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas nāvi. Noteikta atlīdzības pieprasīšanas kārtība, atlīdzības aprēķināšanas kārtība un apdrošināšanas atlīdzības pārrēķins. Noteikti apdrošināšanas atlīdzības saņēmēja pienākumi.

Ministru kabinets izskatīja un akceptēja jautājumu “Par dokumentu “Latvijas Republikas rīcības plāns Latvijas integrācijas ES intensificēšanai, kas izriet no Eiropas Savienības Komisijas dokumenta “Agenda 2000 — Eiropas Komisijas atzinums par Latvijas pieteikumu iestāties ES”””.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par balvas piešķiršanu par sasniegumiem mācību priekšmetu starptautiskajās olimpiādēs”. Izglītības un zinātnes ministrijas goda raksti un naudas balvas tiks piešķirtas astoņiem starptautisko olimpiāžu laureātiem un 17 pedagogiem, kas sagatavojuši skolēnus startam olimpiādēs.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!