• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jura Kuprijanova fotovaloda. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1997., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kad kopā domājam un bvējam vienoto XXI gadsimta Eiropu"

Vēl šajā numurā

15.04.1997., Nr. 95/96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Jura Kuprijanova fotovaloda

Šodien, 15. aprīlī, fotonamā, Mārstaļu ielā 6, atklāj fotomeistara Jura Kuprijanova personālizstādi.

Pirmās fotogrāfijas ar viņa vārdu Latvijas presē parādās piecdesmito gadu beigās. Kopš 1960. gada viņš ir profesionāls fotoreportieris. Vairāk nekā trīs gadu desmiti — darbā presē. Veiksmes, neveiksmes, pārdomu brīži, meklējumi, sevis pārvarēšana un pilnveidošana. Vēlme nepazust līdz ar izlasīto un promaizmesto avīzi likusi censties profesionāli pilnveidoties, nav ļāvusi iestigt rutīnā un apzināties — jāvar vairāk. Viņa redzeslokā — dokumentālā fotogrāfija, kadri no dzīves, kas vēlāk kļūst par vēsturi. Daudz portretu. Cilvēks — darbībā, domās, pārdzīvojumu spriegumā, noskaņās.

Kopš 1961. gada J. Kuprijanovs piedalās gan Latvijas, gan starptautiskās fotoizstādēs. II, III un IV Latvijas fotomākslas izstādē Rīgā (1962., 1964., 1965.); vissavienības fotomākslas izstādēs Maskavā (1961., 1962.); starptautiskajā fotokonkursā “Planētas jaunība” Maskavā (1964.); fotožurnāla “Fotografie” autoru jubilejas izstādē (Čehoslovākijā, PSRS, Anglijā — 1966.); fotoizstādē Latvijā “Mūsu mākslinieces” Rīgā (1975.); Latvijas Žurnālistu savienības radošās fotoapvienības II pārskata izstādē (1986.). 1987. gadā, uz 50 gadu jubilejas sliekšņa, apkopojot paveikto, top pirmā personālizstāde, kas bija skatāma Rīgā, Jelgavā un Liepājā. Tagad ir aizritējis vēl viens gadu desmits. Darbā, meklējumos un arī atradumos. Nu J. Kuprijanovs aicina uz savu otro personālizstādi. Ielūgumā uz izstādi viņš citē pazīstamā amerikāņu fotomeistara Eduarda Steihena teikto:

— Ikviena fotogrāfa nerakstīts likums: pēc iespējas precīzāk parādīt īstenību. Ar asu skatienu apveltīts fotogrāfs spēs fiksēt šīs īstenības aspektus atbilstoši savām dziļākajām dvēseles tendencēm! Mūsdienu fotoportrets ir stāstījums par cilvēka attieksmi pret cilvēku, par organisko saikni starp autoru un modeli, vēlāk — arī starp skatītāju un portretu. Es ceru, ka manā ekspozīcijā ir darbi, kas atbilst šim likumam.

Skatieties un ieklausieties J. Kuprijanova fotovalodā!

“LV” informācija

“Baltā mūzika”

“Draugi”

“Logs uz vasaru”

“Ziemā līdz ausīm”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!