• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēstules. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.1997., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reforma būs. Jo tā ir nepieciešama

Vēl šajā numurā

19.03.1997., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

vēstules

Latvijas Sociāldemokrātiskās partijas un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas paziņojums

Sociāldemokrāti ir spiesti atgādināt, ka Rīgas Domes vēlēšanās mūsu kopējais saraksts ir ieguvis visvairāk balsu no visiem 17 Domē iekļuvušajiem. Šī saraksta līderis Leons Bojārs ar lielu pārsvaru ir arī ieguvis visvairāk plusu, salīdzinot ar jebkuru citu Rīgas Domes deputātu. Ļoti liels vēlētāju atbalsts ir arī E. Baldzēnam, J. Gulbim un citiem mūsu saraksta deputātiem.

Tajā pašā laikā vairāku konkurējošo sarakstu pārstāvji masu informācijas līdzekļiem augstprātīgi devuši tādus paziņojumus, no kuriem izriet, ka visaugstākie amati Rīgas Domē noteikti piederēs viņiem un sociāldemokrātu deputāti no tiem tiks atstumti. Īpaši absurdas ir diktatoriskā stilā izteiktās pretenzijas uz visaugstāko posteni, neskatoties uz iegūto vēlētāju balsu skaitu.

Vienlaicīgi labējo partiju vadītāji ir bijuši spiesti atzīt, ka nebūtu saprātīgi sociāldemokrātu sarakstu pilnīgi atstumt no varas, tādējādi noņemot no viņiem atbildību par turpmāko Rīgas Domes darbu.

Šajā sakarā mēs esam spiesti paziņot

— ja konkurējošo partiju domnieki neļaus sociāldemokrātu saraksta pārstāvjiem ieņemt vietas atbilstoši vēlēšanu rezultātiem, tā liedzot mums pietiekami ietekmēt notikumu gaitu Rīgā saskaņā ar savu partiju programmām un pirmsvēlēšanu platformu,

tad mums, ņemot vērā A. Šķēles valdības finansu deficīta un administrējošo politiku iepretim pašvaldībām un tuvojošās 7. Saeimas vēlēšanas,

— nav saprātīgi uzņemties vienlīdzīgu ar citām partijām līdzatbildību bez pirmajai vietai Rīgas Domes vēlēšanās atbilstošām iespējām pozitīvi ietekmēt notikumu gaitu rīdzinieku labā.

Sociāldemokrātiem ir savi kandidāti uz visiem amatiem Rīgas Domē, sākot ar kandidātu mēra amatam Jāni Gulbi. Tāpēc sociāldemokrātu deputātu diskriminācijas gadījumā mums ir daudz saprātīgāk aiziet konstruktīvā opozīcijā un nenest nekādu atbildību ne par Domes kļūmēm, ne varbūtējo nesaimnieciskumu, ne ļaunprātībām un korupciju, bet gan atmaskot tās un katrā konkrētā gadījumā ierosināt savus, lielākajai rīdzinieku daļai, — pirmkārt darba ņēmējiem, ģimenēm, pensionāriem, mazajiem un vidējiem uzņēmējiem — izdevīgus risinājumus.

LSDP priekšsēdētājs Juris Bojārs

LSDSP priekšsēdētājs

Arnis Mugurēvičs

1997. gada 17. martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!