• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. marta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.1997., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 11. marta sēdes

Vēl šajā numurā

12.03.1997., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 11. marta sēdē

Akceptēti MK “Noteikumi par Rīgas rajona Inčukalna pagasta un Allažu pagasta administratīvo robežu grozīšanu”. Grozījumi ierosināti, lai novērstu situāciju, ka vairākas zemnieku saimniecību zemju platības atrodas abu pagastu teritorijās.

Saskaņā ar Augstskoku likuma 17. panta otro daļu MK apstiprināja Voldemāru Strīķi par Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektoru.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Sanitārās robežinspekcijas izveidošanu”. Lai sakārtotu importa, eksporta un tranzīta kravu kontroli uz valsts robežas, MK nolēma izveidot Zemkopības ministrijas pakļautībā valsts civiliestādi — Sanitāro robežinspekciju. Valsts robežinspekcija organizēs un veiks valsts robežu šķērsojošo MK noteikto importa, eksporta un tranzīta kravu kontroli pār to atbilstību LR noteiktajām prasībām, lai pasargātu valsti un iekšējo tirgu no cilvēku un dzīvnieku veselībai bīstamu vielu un slimību ierosinātāju ievešanas. Sanitārā robežinspekcija tiek izveidota uz Valsts veterinārā departamenta Valsts robežu veterinārās pārvaldes, Zemkopības ministrijas Valsts augu aizsardzības stacijas Augu karantīnas nodaļas un muitas fitosanitārās kontroles punktu, kā arī Labklājības ministrijas Nacionālā vides veselības centra un tā reģionālo centru bāzes. Akceptēts Sanitārās robežinspekcijas nolikums.

Ministru kabinets akceptēja Karavīru militārās disciplīnas reglamentu, kas nosaka militāro disciplīnu un kārtību, kāda jāievēro Nacionālajos bruņotajos spēkos un citos Aizsardzības ministrijas formējumos. Noteikumi stāsies LR Aizsardzības spēku militārās disciplīnas reglamenta vietā, kurš apstiprināts 1992. gadā un vairs neatbilst šodienas prasībām. Akceptēti grozījumi MP 1992. gada 18. februāra lēmumā nr. 52 “Par vispārējiem militārajiem reglamentiem”.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā “Konvenciju par pasažieru starptautiskajos pārvadājumos izmantojamo autotransporta līdzekļu aplikšanu ar nodokļiem” un “Konvenciju par kravu starptautiskos pārvadājumos izmantojamo autotransporta līdzekļu aplikšanu ar nodokļiem”. Konvencijas ir izstrādātas ar mērķi atbrīvot no nodokļiem un maksājumiem par autotransporta līdzekļu izmantošanu vai īpašumu tos autotransporta līdzekļus, kas, veicot pasažieru starptautiskos pārvadājumus, ir reģistrēti līgumslēdzējpuses teritorijā un uz laiku tiek ievesti otras līgumslēdzējpuses teritorijā. Šie atbrīvojumi neattiecas uz maksājumiem par maksas ceļu lietošanu, nodokļiem vai maksājumiem par pārvadājumu veikšanu u.c.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizācijām valsts uzņēmumiem “Latvijas onkoloģijas centrs”, “Daugavpils onkoloģiskā slimnīca” un “Liepājas onkoloģiskā slimnīca””. Rīkojums paredz ar 1997. gada 1. aprīli reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošās valsts budžeta iestādes un uz to bāzes izveidot trīs bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmumus.

Akceptēts rīkojums, kas paredz reorganizēt Labklājības ministrijas pakļautībā esošos valsts uzņēmumus “Daugavpils Republikāniskās psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstniecības ražošanas darbnīcas” un “Rīgas Republikāniskās psihoneiroloģiskās slimnīcas ārstniecības ražošanas darbnīcas”, pārveidojot tos par bezpeļņas valsts uzņēmumiem.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus MK 1995. gada 31. marta noteikumos nr. 73 “Noteikumi par izdevējdarbības un masu informācijas līdzekļu reģistrācijas valsts nodevu”. Grozījumi paredz novērst pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem un paredz paaugstināt valsts nodevu par grozījumu izdarīšanu preses izdevumu un masu informācijas līdzekļu lietā līdz 10 latiem. Par atkārtotu reģistrācijas apliecības un dublikātu izsniegšanu paredzēts iekasēt valsts nodevu piecus latus. Par preses izdevumu un masu informācijas līdzekļu reģistrāciju paredzēta valsts nodeva 100 lati.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso LR valsts robežu un uzturas LR teritorijā”. Noteikumi nosaka kārtību, kādā saskaņā ar 1958. gada 13. maija Konvenciju par jūrnieku nacionālajām personas apliecībām ārvalstu jūrnieki šķērso LR valsts robežu un uzturas LR teritorijā. Noteikumi reglamentēs jūrnieku brīvu pārvietošanos atbilstoši starptautiskajām jūrniecības konvencijām un ES standartiem.

Valdība akceptēja “Noteikumus par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādu dzēšanu”. Tie noteiks kārtību, kādā saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” finansu ministrs dzēš valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu un nodevu parādus, kā arī ar tiem saistītās soda naudas, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas; labklājības ministrs dzēš valsts speciālajā budžetā ieskaitamā sociālā nodokļa pamatparādus, kā arī ar to saistīto soda naudu, pamatparāda palielinājuma naudu un nokavējuma naudu.

Akceptēti “Noteikumi par naudas soda kvītīm”. Tie noteiks kārtību, kādā tiek izgatavotas, reģistrētas un izmantotas naudas sodu kvītis. Noteikumi izstrādāti, lai nodrošinātu par normatīvo aktu pārkāpumiem iekasētās skaidrās naudas precīzu un pilnīgu uzskaiti. Noteikts, ka noteikumi stājas spēkā ar 1997. gada 1. jūliju.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”. Grozījumu projekts paredz izslēgt normu, kas piešķir Ministru kabinetam tiesības noteikt muitas tarifu kvotas. Kvotu noteikšana ir pretrunā ar Pasaules tirdzniecības organizācijas (WTO) līgumiem, izņemot gadījumus, kad muitas tarifu kvotas tiek paredzētas starpvalstu līgumos.

Ar Ministru kabineta Atzinības rakstu apbalvota Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības stacijas ārste Ausma Paļakavska. Noteikts, ka Atzinības rakstu pasniedz veselības valsts ministrs Juris Viņķelis.

MK uzklausīja iekšlietu ministra D. Turlā informāciju par valsts austrumu robežas apsardzības sistēmas izveidošanu, ko MK konceptuāli akceptēja.

Akceptēts MK rīkojums “Par līdzekļu piešķiršanu no valsts īpašuma privatizācijas fonda”, kurš paredz Ekonomikas ministrijai līdz 1997. gada 15. martam pārskaitīt no valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļiem Latvijas Hipotēku un zemes bankai 500 000 latu, nosakot, ka minētie līdzekļi izmantojami, lai segtu Latvijas Hipotēku un zemes bankas izdevumus, kas radušies 1996. gadā, nodrošinot visā valsts teritorijā bankas pārstāvniecību sekmīgu hipotekārās aizdevumu sistēmas darbību.

Ar MK rīkojumu, ievērojot valsts pilnvarnieka un ekonomikas ministra G. Krasta ierosinājumu, par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” ģenerāldirektoru atkārtoti iecelts Jānis Naglis.

Izdarīts grozījums MK 1997. gada 20. februāra rīkojumā nr. 77 “Par pašvaldību budžeta iestāžu un pašvaldību uzņēmumu debitoru parādu sakārtošanu un ilgtermiņa kredītsaistību daļēju dzēšanu privatizējamai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas gāze””, kurā rīkojuma 2. punkts uzdod Valsts kasei līdz 1997. gada 1. aprīlim, pamatojoties uz aktiem par norēķinu savstarpēju salīdzināšanu, pārslēgt līgumus ar attiecīgām pašvaldībām un pašvaldību uzņēmumiem par to saistību pārņemšanu attiecībā uz privatizējamo valsts a/s “Latvijas gāze” pēc stāvokļa uz 1996. gada 31. decembri.

Valdības preses departaments

Par preses konferenci pēc valdības sēdes — 7.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!