• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.1997., Nr. 44/45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 11. februāra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.02.1997., Nr. 44/45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 11.februāra sēdē

Savā kārtējā valdības sēdē, 11. februārī, Ministru kabinets akceptēja likumprojektu “Par atlīdzību mantas uzrādītājiem muitas noteikumu pārkāpumu lietās un nodokļa likumu pārkāpumu gadījumos”. Likums noteiks atlīdzības apmēru mantas uzrādītājam, konfiscētās uzrādītās mantas realizācijas ieņēmumu sadali un konfiscētās uzrādītās mantas uzskaites un tās realizācijas kontroles kārtību. Paredzēts, ka konfiscētās uzstādītās mantas realizācijas ieņēmumi sadalāmi šādā kārtībā: 20% — valsts budžetā; 35% — mantas uzrādītājam; atlikusī summa — proporcionāli valsts institūcijām, kuras likuma noteiktajā kārtībā izņēmušas un aprakstījušas uzrādīto mantu un pieņēmušas lēmumu (spriedumu) par šīs mantas konfiskāciju.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.331 “Likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas noteikumi”. Grozījumi paredz vispārināt kārtību, kādā noformējama muitas kravas ievešana muitas noliktavā un izvešana no tās kravas pārkaušanas vai transporta līdzekļa maiņas gadījumā tranzīta kravu pāvadājumos.

MK akceptēja noteikumus “Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumi”. Tie noteiks kārtību, kādā juridiskas personas vai ar līgumu saistīta šādu personu grupa, vai viņu pārstāvji katru mēnesi deklarē visus savstarpējos mēneša laikā skaidrā naudā veiktos darījumus, kuru summa pārsniedz 1000 latus. Noteikumi nav piemērojami pakalpojumiem, kurus sniedz kredītiestādes saskaņā ar Kredītiestāžu likumu. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1995.gada 2.maija noteikumi Nr.125 “Noteikumi par skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanu”.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizāciju valsts zinātnisko uzņēmumu “Valsts Stendes selekcijas stacija””. Tas paredz atdalīt no privatizējamā valsts uzņēmuma “Valsts Stendes selekcijas un izmēģinājumu stacija” pamatlīdzekļus 85 878 latu apmērā (tai skaitā valsts kapitāla daļu — 393 latus — SIA “Latvijas šķirnes sēklas” un uz minēto līdzekļu bāzes izveidot bezpeļņas organizāciju valsts zinātnisko uzņēmumu “Valsts Stendes selekcijas stacija”. Minētā uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir ziemas un vasaras kviešu, auzu un alus miežu selekcija, kā arī graudaugu, kartupeļu un daudzgadīgo zāļu uzturošā selekcija. Minēto darbības virzienu izpildes nodrošināšanai paredzēts nodalīt nepieciešamo zemes platību — 120 ha.

Akceptēti grozījumi Zemkopības ministrijas nolikumā.

MK akceptēja grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi izstrādāti, lai novērstu iespējamo situāciju, kad Latvijas tirgū atrastos importētās pārtikas preces, kurām nebūtu pievienots preces marķējumā ietvertas informācijas tulkojums latviešu valodā. Paredzot, ka par importēto preču realizēšanu patērētājiem, nenodrošinot preču maķējumā, lietošanas instrukcijā vai tehniskajā pasē sniegtās informācijas tulkojumu latviešu valodā, var tikt uzlikts sods no 50 līdz 250 latiem, konfiscējot šīs preces vai bez konfiskācijas.

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību “Vides investīciju fonds””. Fonds tiek veidots, lai apkalpotu ārvalstu finansētos vides investīciju projektus. Noteikts, ka valsts kapitāla daļas turētājs fondā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Minētā fonda pamatkapitāls ir 2000 lati, kuri iedalīti no valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas programmai “Vides politikas attīstība un ieviešana”.

Akceptēts MK rīkojums “Par Zinātnes reformu un attīstības stratēģijas komisijas izveidošanu”. Komisija izstrādās zinātnes reformas attīstības stratēģiju atbilstoši valsts sociālās un ekonomiskās attīstības prioritātēm, kā arī pārraudzīs zinātnisko darbību valstī. Akceptēts komisijas nolikums un grozījumu projekts likumā “Par zinātnisko darbību”, kas precizēs zinātnisko institūtu juridisko statusu un novērsīs koordinācijas trūkumu starp valsts pārvaldes, zinātnes, augstskolu un citu attiecīgu jomu pārstāvjiem zinātnes stratēģijas izstrādē un virzībā.

Lai paplašinātu valsts emeritēto zinātnieku loku, palielinot grantu piešķīrumu skaitu, akceptēti grozījumi MK noteikumos “Par valsts emeritēta zinātnieka nosaukuma piešķiršanu”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līgumu par vīzu atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem”.

Akceptēti noteikumi “Par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu”. Grozījumi paredz pamatotas neapdzīvojamo telpu, kā arī ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgbūvju un palīgēku vērtības noteikšanu. Nosakot cenu šādām ēkām, kuras novērtētas saskaņā ar šiem noteikumiem, ar privatizācijas komisijas pamatotu lēmumu varēs piemērot koeficientu no 0,8 līdz 1,2. Noteikumi nodrošinās visu dzīvokļu un viendzīvokļu māju īrnieku, ka arī mākslinieku darbnīcu un neapdzīvojamo telpu nomnieku tiesību un interešu garantijas, realizējot savas ar likumu noteiktās pirmpirkuma tiesības.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!