• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1996., Nr. 215/216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifi (1. turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.12.1996., Nr. 215/216

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru dokumenti

Dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifi

Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš Tarifu rokasgrāmata 02-LDZ

1996.g.

Saturs

1. sadaļa. Vispārējie nosacījumi. Apstiprināšana. Publikācija.

2. sadaļa. Tarifa pielietošanas sfēra un noteikumi.

3. sadaļa. Kravu pārvadāšanas maksas aprēķinu pamatnoteikumi.

4. sadaļa. Kravu sūtījumu pārvadāšanas maksas noteikšana.

5. sadaļa. Pārvadāšanas maksas aprēķini. Īpašie tarifu noteikumi.

6. sadaļa. Maksa par papildoperācijām.

7. sadaļa. Soda nauda.

8. sadaļa. Kravu pārvadāšanas maksas aprēķinu tarifu shēmu klasifikators. Kravas pārvadājumu tarifa shēmas.

1.pielikums. Dzelzceļa staciju nosaukumu alfabēta saraksts un tarifa attālumi.

2.pielikums. Tarifa attālumi iecirkņos un starp atsevišķiem punktiem iecirkņa robežās.

1. sadaļa
VISPĀRĒJIE NOSACĪJUMI. APSTIPRINĀŠANA. PUBLIKĀCIJA

§ 1. VISPĀRĒJIE NOSACĪJUMI

1. Tarifs sastāv no kravas pārvadāšanas maksas starp tarifa punktiem, ieskaitot maksu par vagona padošanu - novākšanu iekraušanai, izkraušanai, kā arī no maksas par dzelzceļa veiktajām papildoperācijām un soda naudas, ja radušies tās iekasēšanai nepieciešamie apstākļi.

2. Tarifs ir obligāts gan dzelzceļam, gan kravu saņēmējiem un to nosūtītājiem. Tas pielietojams visās Latvijas dzelzceļa tīkla plato un šaursliežu dzelzceļa līnijās.

Tarifa valūta ir lats (Ls).

§ 2. TARIFA APSTIPRINĀŠANA

1. Kravu pārvadāšanas maksas likmes un papildoperāciju maksas likmes apstiprina valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" Akcionāru pilnsapulce.

2. Soda naudas likmes tiek noteiktas saskaņā ar paredzēto "Nolikumā par kravu un un pasažieru pārvadājumiem pa Latvijas Republikas dzelzceļiem".

3. Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" Valde ir tiesīga pazemināt pārvadāšanas maksas un papildoperāciju maksas likmes uz atsevišķu līgumu pamata, kas noslēgti starp dzelzceļu un kravas īpašniekiem vai ekspeditoriem, kravu pārvadājumu apjomu piesaistīšanas un dzelzceļa konkurentspējas nodrošināšanas mērķos, vadoties no dzelzceļa ekspluatācijas ekonomiskajiem apsvērumiem.

4. Tarifa attālumu noteikšanas un kravu pārvadāšanas un papildoperāciju maksas aprēķinu noteikumus, kā arī kravu klasifikācijas un nomenklatūras pielietošanas noteikumus apstiprina valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" Valde.

§ 3. TARIFA PUBLIKĀCIJA

1. Apstiprinātā tarifu rokasgrāmata tiek izdota atsevišķā izdevumā. Paziņojums par to tiek publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" ne vēlāk kā 15 diennaktis līdz tarifu rokasgrāmatas ieviešanai.

Paziņojumi par noteiktā kārtībā apstiprinātajiem tarifa likmju grozījumiem un papildinājumiem jāpublicē oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis" ne vēlāk kā 15 diennaktis līdz to ieviešanai.

2. Valsts akciju sabiedrībai "Latvijas dzelzceļš" ir uzlikts par pienākumu publicēt paziņojumu par tarifu apstiprināšanu un par tarifa likmju grozījumu un papildinājumu ieviešanu spēkā esošajā tarifā.

2. sadaļa
TARIFA PIELIETOŠANAS SFĒRA UN NOTEIKUMI

§ 4. TARIFA PIELIETOŠANAS SFĒRA

1. Tarifs pielietojams Latvijas Republikā visiem kravu sūtījumiem, ko pārvadā, pamatojoties uz "Nolikumu par kravu un pasažieru pārvadājumiem pa Latvijas Republikas dzelzceļiem" un "Kravu pārvadāšanas noteikumiem" vietējā satiksmē, kā arī eksporta un importa sūtījumiem, ko pārvadā, pamatojoties uz "Nolīgumu par starptautisko kravu satiksmi (NSKS)". Tranzīta kravu pārvadājumos nepielieto šīs tarifu rokasgrāmatas 8.sadaļas shēmas.

2. Maksa par papildoperācijām un soda nauda tiek iekasētas tajos gadījumos, kad uz dzelzceļa izveidojušies to piemērošanai nepieciešamie apstākļi.

3. Jēdziens "Dzelzceļš" attiecībā uz tarifu šajā un turpmākajos punktos tekstā pielietots attiecībā uz Latvijas dzelzceļu un visu citu valstu dzelzceļiem - pārvadājumu procesa dalībniekiem, ja tarifā nav noteikts citādi.

3. sadaļa
KRAVU PĀRVADĀŠANAS MAKSAS PAMATNOTEIKUMI

§ 5. PĀRVADĀŠANAS MAKSAS NOTEIKŠANAS PRIEKŠNOTEIKUMI

Par kravu pārvadāšanas maksas noteikšanas galvenajiem kritērijiem pieņemti:

1. Kravas nosaukums;

2. Tarifa attālums;

3. Sūtījuma veids;

4. Sūtījuma masa;

5. Ritošā sastāva veids un piederība;

6. Konteinera kategorija un piederība;

7. Pārējie tarifā paredzētie priekšnoteikumi.

§ 6. KRAVAS NOSAUKUMS

1. Tarifā paredzēta starptautiskās kravu satiksmes Harmonizētās kravu nomenklatūras (HKN) pielietošana.

Kravas pavadzīmē ierakstītajam kravas nosaukumam jāatbilst Harmonizētās kravu nomenklatūras Alfabēta sarakstam. Kravas nosūtītājam ir jāieraksta atbilstošs sešzīmju ciparu kods saskaņā ar HKN un iekavās jānorāda trīszīmju kods no HKN 5.ailes.

2. Bīstamo kravu grupas kravām pārvadāšanas dokumentos nosaukums jānorāda papildus saskaņā ar šo kravu pārvadāšanas noteikumiem.

§ 7. TARIFA ATTĀLUMI

1. Pārvadājot kravas pa Latvijas dzelzceļu, tai skaitā arī kravas vagonos, kas piekabināti pasažieru vilcieniem, tarifa attālums ir jānosaka saskaņā ar vilcienu formēšanas plānu.

2. Kravu pārvadāšanas maksa jānosaka pēc aprēķinu tabulas attiecīgās tarifa joslas likmes, kura atbilst dotā sūtījuma pārvadāšanas attālumam. Tarifa joslas minimālais attālums pieņemts 10 km.

§ 8. SŪTĪJUMA VEIDS

1. Kravas, kuras nosūtīšanas stacijā pieņemtas nosūtīšanai pēc vienas pavadzīmes, tiek uzskatītas par vienu sūtījumu.

Nosakot pārvadāšanas maksu, sūtījumus iedala sekojošās kategorijās: - vagonsūtījumos;

- sīksūtījumos un maztonnāžas sūtījumos;

- konteineru sūtījumos.

2. Ja pēc atzīmēm kravas pavadzīmē nav iespējams noteikt, kādai kategorijai attiecināms konkrētais sūtījums, kura pārvadāšanai iedalīts atsevišķs vagons, šāds sūtījums uzskatāms par vagonsūtījumu.

3. Ja pēc vienas kravas pavadzīmes tiek noformēta vagonu grupa vai maršrutvilciens, kravas pārvadāšanas maksa jāaprēķina katram vagonam, uzskatot to par vagonsūtījumu.

§ 9. SŪTĪJUMA MASA

1. Ja tarifā nav īpašu norādījumu, sūtījuma masā tiek ieskaitīta pašas kravas masa, kravas iepakojuma masa un kravai piederošā noņemamā pārvadāšanas aprīkojuma un aizsarglīdzekļu ( no aukstuma un atmosfēras nokrišņiem) masa.

2. Kravas pārvadāšanas maksas aprēķiniem pieņemtā sūtījuma masa jānoapaļo:

- sīksūtījumiem līdz 10t - līdz pilniem 100 kg, nepilnos 100 kg uzskatot par pilniem;

- maztonnāžas sūtījumiem no 10t līdz 20t - līdz pilnai tonnai, nepilnu tonnu uzskatot par pilnu.

§ 10. PRIVĀTIE KRAVAS VAGONI

1. Vietējā un starptautiskajā kravas satiksmē (importa - eksporta kravu pārvadājumiem) atļauts kursēt privātajiem kravas vagoniem.

Par "Privāto kravas vagonu" uzskatāms jebkurš kravas vagons, kas pieder juridiskai vai fiziskai personai un ir pierakstīts kādam no dzelzceļiem (īpašnieka vai nomātais vagons).

Par "Īpašnieku" uzskatāma privātpersona (fiziskā vai juridiskā persona), kurai piederošais vagons pierakstīts kādam no dzelzceļiem.

Par "Nomnieku" uzskatāma jebkura fiziskā vai juridiskā persona, kuru vagona īpašnieks (t.s. arī dzelzceļš) noteicis par tādu.

Par "Vagona pieraksta dzelzceļu" uzskatāms dzelzceļš, kuram privātais vagons ir pierakstīts.

Par "Lietotāju - dzelzceļu" uzskatāms jebkurš dzelzceļš, uz kura sliežu ceļiem atrodas privātais vagons, izņemot privātā vagona pieraksta dzelzceļu.

"Privātie kravas vagoni" turpmāk tekstā tiek saukti par "Privātajiem vagoniem".

2. Krautā privātā vagona pārvadāšanai nosūtītājam ir jāieraksta kravas pavadzīmes ailē "Kravas nosaukums" sekojoša iezīme:"Privātais vagons. Īpašnieks ..." vai "Privātais vagons. Nomnieks ...".

Tukšā privātā vagona pārvadāšanai nosūtītājam ir jāieraksta kravas pavadzīmes ailē "Kravas nosaukums" sekojoša piezīme: " Tukšs privātais vagons. Īpašnieks ..." vai "Tukšs privātais vagons. Nomnieks...".

3. Privātā vagona nenoņemamā aprīkojuma masa jāieskaita vagona brutto masā un pārvadāšanas maksa par to nav jāiekasē.

§ 11. UNIVERSĀLIE un SPECIALIZĒTIE PRIVĀTIE KONTEINERI

1. Vietējā un starptautiskajā kravas satiksmē (importa - eksporta kravu pārvadājumiem) atļauts kursēt universālajiem un specializētajiem privātajiem konteineriem (īpašnieka vai nomātajiem), kuru parametri sakrīt ar universālo transporta konteineru parametriem.

Par "Īpašnieku" uzskatāma privātpersona (fiziskā vai juridiskā persona), kuras burtu kods un konteinera īpašnieka valsts kods iekļauti marķēšanas kodā.

Par "Nomnieku" uzskatāma jebkura fiziska vai juridiska persona, kuru konteinera īpašnieks (t.s. arī dzelzceļš) noteicis par tādu.

Nosūtītājam ir jāieraksta kravas pavadzīmē ziņas par konteineru: tā veids, kategorija, saīsināts dzelzceļa-īpašnieka nosaukums vai konteinera īpašnieka zīme, konteinera numurs, ziņas par kravas masu, konteinera taras masu un kopējo sūtījuma brutto masu.

§ 12. KRAVAS PĀRVADĀŠANAS MAKSAS NOAPAĻOŠANA

1. Aprēķinot kravas pārvadāšanas maksu, summa jānoapaļo līdz pilniem santīmiem. Šajā gadījumā pussantīms un vairāk jānoapaļo līdz pilnam santīmam, mazāk par pussantīmu - jāatmet.

§ 13. AR LIELU ĀTRUMU PĀRVADĀJAMIE SŪTĪJUMI

1. Pārvadājumiem ar lielu ātrumu pārvadāšanas maksa jāaprēķina saskaņā ar noteikumiem, kuri paredzēti pārvadāšanas maksas noteikšanai sūtījumiem, pārvadājumiem ar kravas ātrumu, un jāpaaugstina par 50%.

2. Pārvadājot kravas ar pasažieru ātrumu (vagonsūtījumos un lieltonnāžas konteineru sūtījumos ar pasažieru vilcienu), pārvadāšanas maksa ir jāpaaugstina 100% apmērā.

4. sadaļa
KRAVU SŪTĪJUMU PĀRVADĀŠANAS MAKSAS NOTEIKŠANA

§ 14. VISPĀRĒJIE TARIFU NOTEIKUMI

1. Lai noteiktu kravas pārvadāšanas maksu, nepieciešams:

- pārbaudīt kravas nosūtītāja norādītā kravas nosaukuma atbilstību Harmonizētajai kravu nomenklatūrai;

- noteikt, kādam sūtījuma veidam attiecināma pārvadāšanai pieteiktā krava saskaņā ar "Kravu pārvadāšanas noteikumiem";

- pārbaudīt, vai adresāta stacija ir atvērta darbam ar konkrēto sūtījuma veidu, pēc šīs rokasgrāmatas 1.pielikums;

- noteikt tarifa attālumu pēc šīs rokasgrāmatas 1. pielikums;

- vagonsūtījumiem: noteikt, kāda veida vagonā pieteiktā krava pārvadājama, un vagona piederību;

- konteineru sūtījumiem: noteikt, kāda veida konteinerā pieteiktā krava tiks pārvadāta un šī konteinera piederību;

- noapaļot sīksūtījumu un maztonnāžas sūtījumu masas svaru;

- rokasgrāmatas 8. sadaļā noteikt tarifa shēmu, pēc kuras jāaprēķina pārvadāšanas maksa dotajam sūtījumam;

- aprēķināt pārvadāšanas maksu pēc 8. sadaļā noteiktās tarifa shēmas;

- aprēķināt visus maksājumus par papildoperācijām saskaņā ar 6. sadaļas norādījumiem.

§ 15. VAGONSŪTĪJUMI

1. Pārvadāšanas maksu kravu vagonsūtījumiem jāaprēķina pēc tarifu shēmām Nr. 1.- 7. par vagonu, atkarībā no vagona veida, kravas veida un tarifa attāluma.

2. Pārvadāšanas maksu kravu vagonsūtījumiem privātajos vagonos jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti kravu vagonsūtījumiem, ar 20% atlaidi.

3. Maksu par tukšo privāto vagonu pārvadāšanu jāaprēķina pēc tarifa likmes 0.02 Ls par 1 ass-km.

4. Ja plānā paredzētā vagona vietā tiek iedalīts cita veida vagons, kravas pārvadāšanas maksu jāaprēķina pēc plānā paredzētā vagona tarifa shēmas.

Šajā gadījumā nosūtīšanas stacijā kravas pārvadāšanas dokumentos ir jāieraksta piezīme saskaņā ar "Kravu pārvadāšanas noteikumiem".Šāda piezīme nav jāieraksta un pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem , ja cita veida vagons ir iedalīts pēc kravas nosūtītāja pieprasījuma.

5. Maksa par komplektētā kravu vagonsūtījuma pārvadāšanu ir jāaprēķina par vagonu.

Attiecībā uz tarifa piemērošanu par komplektēto sūtījumu uzskatāms tāds sūtījums, kurš sastāv no dažādu nosaukumu kravām, kuras atļauts pārvadāt ar vienu pārvadāšanas dokumentu.

6. Par kravu vagonsūtījumu pārvadāšanu divasīgajos vagonos pārvadāšanas maksa ir jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, paredzētiem kravu vagonsūtījumu pārvadājumiem, neatkarīgi no vagona veida ar 50% atlaidi.

§ 16. KONTEINERU SŪTĪJUMI

1. Attiecībā uz tarifa piemērošanu par universālajiem transporta konteineriem uzskatāmi Latvijas un citu valstu dzelzceļiem piederošie universālie konteineri, kā arī upju un jūras flotes konteineri.

2. Par kravu pārvadāšanu universālajos transporta konteineros (saīsināti - transporta konteineros) maksa jāaprēķina atsevišķi par katru konteineru atkarībā no konteinera veida un tarifa attāluma pēc tarifa shēmām Nr.8.-11.

3. Par kravu pārvadāšanu universālajos privātajos konteineros,ja konteinerus pārvadā dzelzceļa īpašuma vagonos, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem ar 20% atlaidi. Ja privātos konteinerus pārvadā privātajos vagonos, pārvadāšanas maksa jāaprēķina ar 30% atlaidi.

4. Par tukšo universālo privāto konteineru pārvadāšanu dzelzceļam piederošos vagonos pārvadāšanas maksa jāaprēķina par katru tukšo konteineru pēc atbilstošas krautā transporta konteinera tarifa likmes ar 50% atlaidi. Ja privātos konteinerus pārvadā privātajos vagonos, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc atbilstošas krautā universālā transporta konteinera tarifa likmes ar 75% atlaidi.

5. Ja krava pieteikta pārvadāšanai speciālos privātos konteineros, kuru parametri nav identiski attiecīgo transporta konteineru parametriem, (komplekts vagonam) vagonsūtījumā un paredzēta pārvadāšanai dzelzceļam piederošā vagonā, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc universālo vagonu tarifa shēmas Nr.1. Ja pārvadājums tiek veikts privātajā vagonā, pārvadāšanas maksa jāaprēķina ar 20% atlaidi.

6. Ja krava pieteikta pārvadāšanai atsevišķos speciālos privātos konteineros, pārvadāšanas maksa jāaprēķina kā sīksūtījumam vai maztonnāžas sūtījumam savācējvagonā pēc tarifa shēmas Nr.12 par sūtījuma bruto masu kopā ar konteinera taras masu.

7. Par tukšo speciālo privāto konteineru ( komplekta vagonam) pārvadāšanu dzelzceļa īpašuma vagonā pārvadāšanas maksa āaprēķina pēc universālo vagonu tarifa shēmas Nr.1 ar 50% atlaidi. Ja šāds konteineru komplekts tiek pārvadāts privātajā vagonā, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc universālo vagonu tarifa shēmas Nr.1 ar 75% atlaidi.

Ja pārvadā atsevišķus tukšus speciālos privātos konteinerus, pārvadāšanas maksa jāaprēķina kā sīksūtījumam vai maztonnāžas sūtījumam savācējvagonā par tukša konteinera masu.

§ 17. SĪKSŪTĪJUMI UN MAZTONNĀŽAS SŪTĪJUMI

1. Attiecībā uz tarifa piemērošanu par savācējvagonu uzskatāms vagons, kurā iekrauti vairāki sīksūtījumi vai maztonnāžas sūtījumi ar atsevišķiem pārvadāšanas dokumentiem un katram sūtījumam atsevišķi aprēķināta pārvadāšanas maksa.

2. Pārvadāšanas maksu par sīksūtījumu un maztonnāžas sūtījumu pārvadāšanu savācējvagonā jāaprēķina pēc tarifa shēmas Nr.12, atkarībā no sūtījuma svara un tarifa attāluma.

5. sadaļa
PĀRVADĀŠANAS MAKSAS APRĒĶINI. ĪPAŠIE TARIFU NOTEIKUMI

§ 18. PĀRVADĀŠANAS MAKSAS NOTEIKŠANA KRAVU PĀRVADĀJUMIEM PA LATVIJAS DZELZCEĻA ŠAURSLIEŽU LĪNIJĀM

1. Par kravu pārvadāšanu vagonos pa dzelzceļa šaursliežu līnijām maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem ar 50% atlaidi.

2. Ja krava tiek pārvadāta gan pa šaursliežu, gan pa platsliežu dzelzceļa sliežu ceļiem, pārvadāšanas maksa jānosaka atsevišķi par attālumu pa šaursliežu dzelzceļu un par attālumu pa platsliežu dzelzceļu.

§ 19. NEGABARĪTA KRAVAS UN KRAVAS TRANSPORTIEROS

1. Ja platformā vai pusvagonā iekrautā krava pāsniedz iekraušanas gabarītu, pārvadāšanas maksa jānosaka pēc vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti vagonsūtījumu pārvadājumiem, paaugstinot to atbilstoši negabarīta pakāpēm:

- 1-3 pakāpes sānu negabarīta un 1-2 pakāpes augšas un apakšas negabarīta kravām - par 50%;

- 3 pakāpes augšas negabarīta, 3-4 pakāpes apakšas negabarīta, 4 pakāpes sānu negabarīta un 5-6 pakāpes apakšas vai sānu negabarīta kravām - 2 reizes;

- virsnegabarīta kravām - 3 reizes.

2. Pārvadāšanas maksa kravu pārvadājumiem transportieros jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti kravu pārvadājumiem universālajos vagonos pēc tarifu shēmas Nr.1, paaugstinot to atbilstoši negabarīta pakāpēm:

- 1-3 pakāpes sānu negabarīta, 1-2 pakāpes augšas un apakšas negabarīta un gabarīta kravām - 2 reizes;

- 3 pakāpes augšas negabarīta, 3-4 pakāpes apakšas negabarīta, 4 pakāpes sānu negabarīta un 5-6 pakāpes sānu un apakšas negabarīta kranām - 3 reizes;

- virsnegabarīta kravām un kravām, kuras iekrautas transportieros un tiek pārvadātas ar atsevišķu lokomotīvi - 4 reizes.

§ 20. GARMĒRA KRAVAS

1. Ja divos vai vairākos vagonos (vagonu sakabē) iekrautā garmēra krava tiek pārvadāta ar vienu pārvadāšanas dokumentu, pārvadāšanas maksa jāaprēķina par katru sakabes vagonu pēc vispārējiem noteikumiem, kādi paredzēti kravu vagonsūtījumiem.

§ 21. PIESEGUMA VAGONI

1. Par tukšo vagonu ar kontrolrāmi pārvadāšanu maksa jāaprēķina pēc tarifa likmes 0.02 Ls par 1 ass-km.

2. Ja izmanto krauto vagonu, tad tam attiecināmi visi vagonsūtījumam paredzētie noteikumi.

§ 22. PERSONĪGO AUTOMOBIĻU PĀRVADĀŠANA

1. Ja vagonā pārvadā neizkomplektētus personīgos vieglos automobiļus vai pieņem tos pārvadāšanai iesaiņotā veidā caur stacijas noliktavu, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc tarifu shēmas Nr.12 likmēm sīksūtījumam vai maztonnāžas sūtījumam savācējvagonā par automobiļa faktisko svaru, paaugstinot likmi 2.5 reizes.

2. Par vieglo automobiļu pavadoņu pārvadāšanu maksa jāaprēķina pēc tarifa likmēm, kuras noteiktas § 23.

§ 23. PAVADOŅU PĀRVADĀŠANA

1. Par kravas pavadoņa pārvadāšanu, ja tas brauc vagonā, kurā iekrauta pavadāmā krava, neatkarīgi no vagona piederības, vienlaikus ar kravas pārvadāšanas maksu jāiekasē maksa par kravas pavadoņa pārvadāšanu pēc tarifa likmes 0.20 Ls par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktiem 10 km , rēķinot par faktisko pavadoņu skaitu.

2. Ja kravas pavadoņiem iedalīts atsevišķs vagons, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti vagonsūtījumu pārvadājumiem, pēc tarifa shēmas Nr.1.

§ 24. KRAVU PĀRVADĀŠANA REFRIŽERATORVAGONOS

1. Par ātrbojīgo kravu pārvadāšanu refrižeratorvagonos pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc tarifa shēmas Nr.7 un vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti vagonsūtījumu pārvadājumiem.

2. Ja kravas nosūtītājs neiekrauj vienu vai vairākus refrižeratorsekcijas vagonus un nosūta sekciju nenokomplektētu, pārvadāšanas maksa krautajiem vagoniem šajos gadījumos jāpaaugstina par 20%.

3. Maksa par dzelzceļa tehniskā personāla vagonu pārvadāšanu refrižeratorsekciju un refrižeratorvilcienu sastāvā un par tehniskā personāla pārvadāšanu nav jāiekasē.

4. Maksa par kravu pārvadāšanu refrižeratorvagonā, kurā atrodas tehniskā personāla telpas un vagonā, kurā atrodas elektrostacija, kā arī autonomajos refrižeratorvagonos ar tehniskā personāla telpām, jāiekasē ar 50% atlaidi.

5. Ja vienā refrižeratorvagonā tiek iekrauti un pārvadāti divi vai vairāki kravu sūtījumi, pārvadāšanas maksa jāiekasē pēc sīksūtījumu vai maztonnāžas sūtījumu pārvadāšanas tarifa savācējvagonā pēc tarifa shēmas Nr.12 par kravas faktisko svaru, bet ne mazāk, kā par 10 tonnām, palielinot tarifa likmi 2.5 reizes.

§ 25. 1. un 7. BĪSTAMĪBAS KLASES KRAVAS (sprāgstvielas, indīgās un radioaktīvās vielas)

1. Maksu par 1.bīstamības klases sprāgstvielu un stipras iedarbības indīgo vielu pārvadāšanu un 7. bīstamības klases radioaktīvo vielu pārvadāšanu jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, paaugstinot tarifa likmes 100% apmērā.

§ 26. ZĀRKU(ar līķiem) UN URNU (ar pelniem) PĀRVADĀŠANA

1. Maksa par zārku (ar līķiem) un urnu (ar pelniem) pārvadāšanu vagonsūtījumos jāaprēķina pēc tarifa likmes 0.02 Ls par 1 ass - km.

2. Ja urnu (ar pelniem) pārvadā kā sīksūtījumu, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, kuri paredzēti sīksūtījumu pārvadājumiem, rēķinot katras urnas svaru - 100 kg.

§ 27. RITOŠAIS SASTĀVS UZ SAVĀM ASĪM

1. Par privātā ritošā sastāva pārvadāšanu uz savām asīm kā arī Latvijas dzelzceļam nepiederošā ritošā sastāva (pasažieru vagoni, lokomotīves, elektro- un dīzeļvilcienu vagoni, ceļamkrāni, ceļa saim-niecības mašīnas un c.) pārvadāšanu uz savām asīm, pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc tarifa likmes 0.02 Ls par 1 ass-km.

§ 28. KRAVU PĀRVADĀŠANA DIVASĪGAJOS UN SEŠASĪGAJOS VAGONOS

1. Maksa par kravu pārvadāšanu 2-asīgajos vagonos jānosaka pēc atbilstošas tarifa shēmas ar 50% atlaidi.

2. Maksa par kravu pārvadāšanu 6-asīgajos vagonos jānosaka

pēc atbilstošas tarifa shēmas, paaugstinot likmi par 25%.

§ 29. KRAVU PĀRVADĀJUMI STACIJAS ROBEŽĀS

1. Maksa par kravu pārvadāšanu stacijas robežās jānosaka pēc atbilstošās shēmas likmes attāluma joslai no 0 līdz 10 km ar 50% atlaidi, neatkarīgi no faktiskā pārvadāšanas attāluma un vagona piederības.

§ 30. DIENESTA TARIFS

1. Maksa par kravas pārvadāšanu, t.s. uz savām asīm, (pasažieru vagoni, lokomotīves, elektro- un dīzeļvilcienu vagoni, ceļu remonta mašīnas un c.), ja krava adresēta Latvijas dzelzceļa struktūrvienībām, jāaprēķina pēc dienesta tarifa.

2. Par kravu vagonsūtījumu pārvadāšanu pēc dienesta tarifa pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc tarifa likmes 0.005 Ls par 1 ass-km, neatkarīgi no tā, kāda vilciena sastāvā šī krava tiek pārvadāta.

3. Par konteineru, sīksūtījumu un maztonnāžas sūtījumu pārvadāšanu pēc dienesta tarifa pārvadāšanas maksa jāaprēķina pēc vispārējiem noteikumiem, piemērojot koeficientu 0.1.

4. Kravu pārvadājumiem uz posmu - remontdarbu veikšanai un dzelzceļa ekspluatācijas mērķiem - pārvadāšanas maksa nav jāiekasē.

5. Par autodrezīnu, dienesta vagonu un Latvijas dzelzceļa struktūrvienībām speciāliem tehniskiem mērķiem iedalīto kravas vagonu pārvadāšanu maksa nav jāiekasē.

6. Tukšo dzelzceļa kravas vagonu pārvadājumi un citu, Latvijas dzelzceļam piederošo ritošo vienību pārvadājumi uz savām asīm, ja tos nosūta remotā vai saņem pēc remontdarbu veikšanas, veicami neiekasējot pārvadāšanas maksu.

7.Tukšo dzelzceļa vagonu pārvadājumi, ja šie vagoni pierakstīti attiecīgai dzelzceļa stacijai un uz tiem ir trafarets vai piezīme "Steidzīgai atgriešanai uz staciju ....", jānoformē saskaņā ar Pārvadājumu noteikumiem, neiekasējot pārvadāšanas maksu.

8. Tukšo konteineru pārvadājumi un pārvadāšanas aprīkojuma pārvadājumi regulēšanas uzdevumā vai remontā - veicami neiekasējot pārvadāšanas maksu.

9. Tukšo privāto vagonu pārvadājumi pēc kravas izkraušanas, ja tie adresēti Latvijas dzelzceļa struktūrvienībām, jānoformē ar pilniem pārvadāšanas dokumentiem, neiekasējot pārvadāšanas maksu.

§ 31. IZŅĒMUMA TARIFS

1. Izņēmuma tarifs attiecināms konkrētu kravu pārvadājumiem, kuras uz atsevišķu rīkojumu (piegādes līgumu) pamata tiek nosūtītas dzelzceļa struktūrvienībām.

6. sadaļa
MAKSA PAR PAPILDOPERĀCIJĀM

1. Par veiktajām papildoperācijām dzelzceļs iekasē maksu sekojošos apmēros:

Nr. Maksājuma nosaukums Rādītāja nosaukums Maksa
(Ls)
Maksa
(Ls)
Piezīmes
1. Maksa par dzelzceļa vagonu lietošanu 1 st. (0.5 st. un vairāk noapaļo līdz 1 st., mazāk - atmet.) Vagoniem atrodoties uz dzelzceļa sliežu ceļiem iekraušanas, izkraušanas laikā, kā arī no klienta atkarīgu iemeslu dēļ Vagoniem atrodoties pie klienta uz pievedceļiem Šaursliežu ceļu vagoniem maksa samazināma 2 reizes
  - universālie vagoni   0,30 0,25  
  - specializētie vagoni, cisternas   0,75 0,70  
  - refrižeratorvagoni un transportieri   1,45 1,40  
  Maksa par transporta konteineru lietošanu: 1 st. (0.5 st. un vairāk noapaļo līdz 1 st., mazāk- atmet.) Konteineriem atrodoties uz dzelzceļa konteineru laukumiem un vagonos uz dz. sliežu ceļiem, no klienta atkarīgu iemeslu dēļ Par konteineru atrašanās laiku pie klienta  
  - vidējās tonnāžas konteineri   0,06 0,03  
  - lieltonnāžas konteineri   0,10 0,08  
2. Maksa par privāto vagonu un privātā ritošā sastāva uz savām asīm dīkstāvi uz dzelzceļa sliežu ceļiem 1 st. Vagoniem atrodoties uz dzelzceļa sliežu ceļiem iekraušanas, izkraušanas laikā, kā arī no klienta atkarīgu iemeslu dēļ    
  - universālie vagoni   0,15    
  - specializētie vagoni, cisternas un ritošais sastāvs uz savām asīm   0,38    
  - refrižeratorvagoni un transportieri   0,73    
  Maksa par privāto konteineru dīkstāvi 1 st. Konteineriem atrodoties dzelzceļa konteineru laukumos no kravas īpašnieka atkarīgu iemeslu dēļ   Privātajiem konteineriem atrodoties vagonos, maksa nav jāiekasē.
  -vidējās tonnāžas kont.   0,03    
  - lieltonnāžas kontein.   0,05    
3. Maksa par kravas glabāšanu: 1t/diennaktī (nepilnu diennakti skaitot par pilnu)     Par faktisko glabāšanas laiku virs 24stundām pēc paziņojuma par kravas pienākšanu izlikšanas brīža.
  - dzelzceļa segtajās noliktavās   0,12    
  - dzelzceļa atklātajos laukumos   0,08    
4. Maksa par kravas un taras svēršanu pēc kravas īpašnieka pieprasījuma (par katru operāciju):   Uz dzelzceļa svariem  

Maksa par kravas pieņēmēja darbu kravas svēršanas laikā iekasējama atsevišķi.

  -uz vagonu svariem; vagons 1,00    
  -uz preču svariem; 1 t 0,10    
  -uz automobiļu svariem automobilis
piekabe
0,20
0,10
   
5. Maksa par kravas pieņēmēja (vai to aizvietojošas personas) darbu, ja to pieprasījis kravas īpašnieks 0.5 st. (nepilnu 0.5 stundu skaitot par pilnu) 1,00    
6. Maksa par dzelzceļa lokomotīves darbu pēc klienta pieprasījuma 0.5 st. (nepilnu 0.5 stundu skaitot par pilnu) 6,30    
7. Maksa par vagonu noskrējienu, ja tos padod uz staciju,kura nav paredzēta kravas operāciju veikšanai ass-km 0,80 Aprēķinam pieņemt attālumu starp stacijām abos virzienos. (Pielikums Nr.2)  
8. Maksa par savilču un štropu lietošanu:        
  - savilce 1 savilce 0,25    
  štrope 1 štrope 0,75    
  Maksa par savilču un štropu nesavlaicīgu atgriešanu: Par katru diennakti      
  - savilce   0,15    
  - štrope   0,60    
9. Maksa par iepriekšējās informācijas nosūtīšanu:        
  - pa telefonu vagons 0,50    
konteiners 0,50    
1 vagons vag. grupā 0,25    
1 konteiners kont. grupā 0,25    
maršruts 4,00    
  - pa telegrāfu, teletaipu vai faksu telegramma
teletaiporg., fakss
2,00    
  - pa pastu paziņojums 0,50    
10. Maksa par pieteikto kravas vērtību Par katriem pieteiktās vērtības 150 Ls (nepilnos 150 Ls pieņemt par pilniem) 0,50    
11. Maksa par operācijām kas saistītas ar muitas kontroli nodošanas stacijās Vagons vai ritošā vienība 1,60    
konteineri:      
lieltonnāžas 0,80    
vidējās tonnāžas 0,30    
sīksūtījums 0,20    
12. Kravas pārvadāšanas maksas aprēķins pēc kravas īpašnieka pieprasījuma aprēķins 1,20    
13. Maksa par izziņām kravu pārvadāšanas jautājumos:        
  - rakstiskā veidā paziņojums 0,50    
  - telegrāfiski telegramma 1,50    
14. Maksa par kravas pārvadāšanas dokumentu komplekta noformēšanu, ja to veic stacijas darbinieks Komplekts vai pavadzīmes papildus eksemplārs, ko noformē nodošanas robežstacijā. 1,50  

Dokumentu komplektā iekļauti arī nepieciešamie pavadzīmes papildus eksemplāri.

15. Maksa par kravu pāradresēšanu:       Maksa par kravas pāradresēšanu stacijas robežās nav jāiekasē.
  - dzelzceļa vagonos; vagons 15,00  
  - privātajos vagonos vagons 8,00  
16. Maksa par tukšo lieltonnāžas konteineru piesūtīšanu iekraušanai uz stacijām:       Stacijām, kuras nav paredzētas darbam ar lieltonnāžas konteineriem un stacijām, kuras strādā ar konteineriem uz pievedceļiem
  Bolderāja;   12,00  
  Daugavpils   21,00  
  Mangaļi;   12,00  
  Rēzekne-2   22,00  
  Rīga-Krasta;   12,00  
  Ventspils;   22,00  
  Zasulauks;   12,00  
  Zemitāni   12,00  
  Ziemeļblāzma   12,00  
17. Maksa par koda piešķiršanu kravas īpašniekam 1 operācija 3,00    
18. Maksa par:   univers. vagons refrižer. vagons  
  - vagona tīrīšanu; vagons 12,00 13,00  
  - vagona mazgāšanu; vagons 12,00 13,00  
  - vagona tīrīšanu un mazgāšanu; vagons 14,00 15,00 Ja šis pakalpojums dzelzceļam ir obligāts.
  - vagona tīrīšanu, mazgāšanu un dezinfekciju vagons 15,00 16,00
19. Maksa par tukšā neiztīrītā vagona atgriešanu vagona - kilometrs 0,08   Par kopējo attālumu abos virzienos.

2. Maksa par papildoperācijām, ko veic dzelzceļš pēc kravas īpašnieka pieprasījuma un kuras nav iekļautas šajā tarifu rokasgrāmatas sadaļā, iekasējama uz kravas īpašnieka un dzelzceļa struktūrvienību noslēgto līgumu pamata.

7. sadaļa
SODA NAUDA

1. Dzelzceļa transporta pārvadājumu attiecību pārkāpuma gadījumos tiek iekasēta soda nauda saskaņā ar paredzēto "Nolikumā par kravu un pasažieru pārvadājumiem pa Latvijas Republikas dzelzceļiem" sekojošos apmēros:

Nr. Pārkāpuma veids Soda sankciju apmērs
(Ls)
"Nolikuma punkts
1. Organizatoriskā līguma nepildīšana 2% 10% 20% 97
  - par vagonu - refrižeratoriem un transportieriem; 7,00 35,00 70,00  
  pārējiem vagonu veidiem. 2,30 11,50 23,00  
  - par 1 t kravas refrižeratoros un transportieros; 0,19 0,93 1,86  
  pārējos vagonos; 0,04 0,21 0,43  
  - par konteineru -vidējās tonnāžas; 0,60 3,00 6,00  
  lieltonnāžas 1,10 5,50 11,00  
2. Par kravas piegādes termiņa noilgumu. % no pārvadāšanas maksas summas, atkarībā no piegādes termiņa noilguma. 102.
3. Par kravas nodošanu pārvadāšanai, kurai nepieciešami īpaši piesardzības pasākumi vai pastāv aizliegums tās pārvadāšanai, norādot nepareizu kravas nosaukumu vai tās īpašības. Pieckārša pārvadāšanas maksa. 104.
4. Par vagonu un konteineru patvaļīgu lietošanu. Divkārša vagonu (konteineru) lietošanas maksa. 106., 114.
5. Par vagonu un konteineru aizturēšanu ceļā no klienta atkarīgu iemeslu dēļ. Divkārša vagonu (konteineru) lietošanas maksa. 110.
6. Par vagonu un konteineru (vai to daļu) sabojāšanu vai nozaudēšanu. Nodarīto zaudējumu pieckāršā apmērā. 113., 114.
7. Par savilču un štropu nozaudēšanu(sabojāšanu). Nodarīto zaudējumu pieckāršā apmērā. 113.

8. sadaļa
KRAVU PĀRVADĀŠANAS MAKSAS APRĒĶINU TARIFU SHĒMU KLASIFIKATORS. KRAVAS PĀRVADĀJUMU TARIFU SHĒMAS

Klasifikatorā iekļautas iesākuma-nobeiguma (A) un kustības (B) operāciju tarifa likmes katrai tarifu shēmai.

Klasifikators ir pamats pārvadāšanas maksas automatizētajiem aprēķiniem ar ESM palīdzību.

Pārvadāšanas maksu par 1 vagonu (P) nosaka pēc klasifikatora sekojošā atkarībā:

P = A + B x L, Ls

Klasifikatorā pieņemtie apzīmējumi:

A - iesākuma-nobeiguma operāciju likme par 1 vagonu, Ls

B - kustības operāciju likme par vag/km, Ls

L - vidējais attālums, km

Tarifu shēmas Kravu un ritošā sastāva nosaukums Iesākuma -nobeiguma operācija
(Ls par vag.,kont)
Kustības operācija
(Ls par vag., kont.km)
1 Kravas universālajos vagonos (segtajos, pusvagonos, platformās) 34,13 0,1945
2 Kravas specializētajos vagonos (hoperos cementa pārvadāšanai, lopu pārvadāšanas vagonos, divstāvu platformās automobīļu pārvadāšanai,hoperos graudu pārvadāšanai, hoperos metāla granulu pārvadāšanai, cisternās cementa un sodas pārvadāšanai, minerālmēslojuma un tā izejvielu pārvadāšanai, tehnologisko skaidu pārvadāšanas vag., automobīļu vedējos, tērauda ruļļu pārvadāšanas platformās, hoperos - dozētājos, dumkāros, bunkerpusvagonos naftas bituma pārvadāšanai, miltu pārvadāšanas vagonos, kokmateriālu pārvadāšanas vagonos, termosos, ledus vagonos). 34.18 0,2254
Kravas cisternās:    
Nafta un naftas produkti (HKN-2709, 2712-2715,2721-2749,10-01 tarifs-201, 211-215,222 - 226)    
3 4-asīgajās cisternās 41,02 0,2281
4 8-asīgajās cisternās 61,53 0,3422
5 Gāzes cisternās, t.sk. sašķidrinātās gāzes (HKN kodi- 2705,2711,2804, 10-01 tarifs - 226,487), amonjaka kravas cisternās (HKN-2814, 10-01 tarifs- 432,433,487), skābes neorganiskās (HKN -2806-2811, 10-01-481)
132,60 0,2600
6 Pārējās ķīmiskās un pārtikas kravas cisternās 60,65 0,2600
7 Kravas refrižeratorvagonos 265,2 0,4150
8 3 t konteineri 7,96 0,0287
9 5 t konteineri 13,95 0,0488
10 20 pēdu konteineri 25,06 0,0918
11 40 pēdu konteineri 50,12 0,1836
12 Sīksūtījumi un maztonnāžas sūtījumi savācējvagonā
A + B [ P + (C + D [ P) [ L = II, Ls par vienu sūtījumu,
kur A,B,C,D - tarifa shēmas parametri, sant.
P - sūtījuma massa
L - vidējais attālums, km
II - pārvadāšanas maksa,Ls

Tarifu shēmas parametri

  A
santīmi par 1sūtījumu
B
santīmi par tonnu
C
santīmi par sūtījumu/km
D
santīmi par tonnu/km
Līdz 1 t 327,5 801,0 0,034 2,8741
No 1 līdz 10 t 747,6 308,8 1,9271 0,9810
No 10 līdz 20 t 4615,3 6,0 10,5143 0,1230

Kravas pārvadājumu vagonos tarifa shēma Nr.1 (Ls)

Attālums (km)
no līdz
Shēmas numurs
1 2 3 4 5 6 7
1 - 10 35.20 35.42 42.27 63.41 134.03 62.08 267.48
11 - 20 37.14 37.67 44.56 66.83 136.63 64.68 271.63
21 - 30 39.09 39.93 46.84 70.26 139.23 67.28 275.78
31 - 40 41.03 42.18 49.12 73.68 141.83 69.88 279.93
41 - 50 42.98 44.44 51.40 77.10 144.43 72.48 284.08
51 - 60 44.92 46.69 53.68 80.52 147.03 75.08 288.23
61 - 70 46.87 48.94 55.96 83.94 149.63 77.68 292.38
71 - 80 48.81 51.20 58.24 87.37 152.23 80.28 296.53
81 - 90 50.76 53.45 60.52 90.79 154.83 82.88 300.68
91 - 100 52.70 55.71 62.80 94.21 157.43 85.48 304.83
101 - 110 54.65 57.96 65.08 97.63 160.03 88.08 308.98
111 - 120 56.59 60.21 67.37 101.05 162.63 90.68 313.13
121 - 130 58.54 62.47 69.65 104.48 165.23 93.28 317.28
131 - 140 60.48 64.72 71.93 107.90 167.83 95.88 321.43
141 - 150 62.43 66.98 74.21 111.32 170.43 98.48 325.58
151 - 160 64.37 69.23 76.49 114.74 173.03 101.08 329.73
161 - 170 66.32 71.48 78.77 118.16 175.63 103.68 333.88
171 - 180 68.26 73.74 81.05 121.59 178.23 106.28 338.03
181 - 190 70.21 75.99 83.33 125.01 180.83 108.88 342.18
191 - 200 72.15 78.25 85.61 128.43 183.43 111.48 346.33
201 - 210 74.10 80.50 87.89 131.85 186.03 114.08 350.48
211 - 220 76.04 82.75 90.18 135.27 188.63 116.68 354.63
221 - 230 77.99 85.01 92.46 138.70 191.23 119.28 358.78
231 - 240 79.93 87.26 94.74 142.12 193.83 121.88 362.93
241 - 250 81.88 89.52 97.02 145.54 196.43 124.48 367.08
251 - 260 83.82 91.77 99.30 148.96 199.03 127.08 371.23
261 - 270 85.77 94.02 101.58 152.38 201.63 129.68 375.38
271 - 280 87.71 96.28 103.86 155.81 204.23 132.28 379.53
281 - 290 89.66 98.53 106.14 159.23 206.83 134.88 383.68
291 - 300 91.60 100.79 108.42 162.65 209.43 137.48 387.83
301 - 310 93.55 103.04 110.70 166.07 212.03 140.08 391.98
311 - 320 95.49 105.29 112.99 169.49 214.63 142.68 396.13
321 - 330 97.44 107.55 115.27 172.92 217.23 145.28 400.28
331 - 340 99.38 109.80 117.55 176.34 219.83 147.88 404.43
341 - 350 101.33 112.06 119.83 179.76 222.43 150.48 408.58
351 - 360 103.27 114.31 122.11 183.18 225.03 153.08 412.73
361 - 370 105.22 116.56 124.39 186.60 227.63 155.68 416.88
371 - 380 107.16 118.82 126.67 190.03 230.23 158.28 421.03
381 - 390 109.11 121.07 128.95 193.45 232.83 160.88 425.18
391 - 400 111.05 123.33 131.23 196.87 235.43 163.48 429.33
401 - 410 113.00 125.58 133.51 200.29 238.03 166.08 433.48
411 - 420 114.94 127.83 135.80 203.71 240.63 168.68 437.63
421 - 430 116.89 130.09 138.08 207.14 243.23 171.28 441.78
431 - 440 118.83 132.34 140.36 210.56 245.83 173.88 445.93
441 - 450 120.78 134.60 142.64 213.98 248.43 176.48 450.08
451 - 460 122.72 136.85 144.92 217.40 251.03 179.08 454.23
461 - 470 124.67 139.10 147.20 220.82 253.63 181.68 458.38
471 - 480 126.61 141.36 149.48 224.25 256.23 184.28 462.53
481 - 490 128.56 143.61 151.76 227.67 258.83 186.88 466.68
491 - 500 130.50 145.87 154.04 231.09 261.43 189.48 470.83
501 - 510 132.45 148.12 156.32 234.51 264.03 192.08 474.98
511 - 520 134.39 150.37 158.61 237.93 266.63 194.68 479.13
521 - 530 136.34 152.63 160.89 241.36 269.23 197.28 483.28
531 - 540 138.28 154.88 163.17 244.78 271.83 199.88 487.43
541 - 550 140.23 157.14 165.45 248.20 274.43 202.48 491.58
551 - 560 142.17 159.39 167.73 251.62 277.03 205.08 495.73
561 - 570 144.12 161.64 170.01 255.04 279.63 207.68 499.88
571 - 580 146.06 163.90 172.29 258.47 282.23 210.28 504.03
581 - 590 148.01 166.15 174.57 261.89 284.83 212.88 508.18
591 - 600 149.95 168.41 176.85 265.31 287.43 215.48 512.33
601 - 610 151.90 170.66 179.13 268.73 290.03 218.08 516.48
611 - 620 153.84 172.91 181.42 272.15 292.63 220.68 520.63
621 - 630 155.79 175.17 183.70 275.58 295.23 223.28 524.78
631 - 640 157.73 177.42 185.98 279.00 297.83 225.88 528.93
641 - 650 159.68 179.68 188.26 282.42 300.43 228.48 533.08
651 - 660 161.62 181.93 190.54 285.84 303.03 231.08 537.23
661 - 670 163.57 184.18 192.82 289.26 305.63 233.68 541.38
671 - 680 165.51 186.44 195.10 292.69 308.23 236.28 545.53
681 - 690 167.46 188.69 197.38 296.11 310.83 238.88 549.68
691 - 700 169.40 190.95 199.66 299.53 313.43 241.48 553.83

Konteineru pārvadājumu tarifa shēmas (Ls)

Attālums (km)
no līdz
Shēmas numurs
8
3 tn
9
5 tn
10
20 pēd.
11
30, 40 p.
1 - 10 8.12 14.22 25.56 51.13
11 - 20 8.40 14.71 26.48 52.97
21 - 30 8.69 15.19 27.40 54.80
31 - 40 8.98 15.68 28.32 56.64
41 - 50 9.27 16.17 29.24 58.47
51 - 60 9.55 16.66 30.15 60.31
61 - 70 9.84 17.15 31.07 62.15
71 - 80 10.13 17.63 31.99 63.98
81 - 90 10.41 18.12 32.91 65.82
91 - 100 10.70 18.61 33.83 67.65
101 - 110 10.99 19.10 34.74 69.49
111 - 120 11.27 19.59 35.66 71.33
121 - 130 11.56 20.07 36.58 73.16
131 - 140 11.85 20.56 37.50 75.00
141 - 150 12.14 21.05 38.42 76.83
151 - 160 12.42 21.54 39.33 78.67
161 - 170 12.71 22.03 40.25 80.51
171 - 180 13.00 22.51 41.17 82.34
181 - 190 13.28 23.00 42.09 84.18
191 - 200 13.57 23.49 43.01 86.01
201 - 210 13.86 23.98 43.92 87.85
211 - 220 14.14 24.47 44.84 89.69
221 - 230 14.43 24.95 45.76 91.52
231 - 240 14.72 25.44 46.68 93.36
241 - 250 15.01 25.93 47.60 95.19
251 - 260 15.29 26.42 48.51 97.03
261 - 270 15.58 26.91 49.43 98.87
271 - 280 15.87 27.39 50.35 100.70
281 - 290 16.15 27.88 51.27 102.54
291 - 300 16.44 28.37 52.19 104.37
301 - 310 16.73 28.86 53.10 106.21
311 - 320 17.01 29.35 54.02 108.05
321 - 330 17.30 29.83 54.94 109.88
331 - 340 17.59 30.32 55.86 111.72
341 - 350 17.88 30.81 56.78 113.55
351 - 360 18.16 31.30 57.69 115.39
361 - 370 18.45 31.79 58.61 117.23
371 - 380 18.74 32.27 59.53 119.06
381 - 390 19.02 32.76 60.45 120.90
391 - 400 19.31 33.25 61.37 122.73
401 - 410 19.60 33.74 62.28 124.57
411 - 420 19.88 34.23 63.20 126.41
421 - 430 20.17 34.71 64.12 128.24
431 - 440 20.46 35.20 65.04 130.08
441 - 450 20.75 35.69 65.96 131.91
451 - 460 21.03 36.18 66.87 133.75
461 - 470 21.32 36.67 67.79 135.59
471 - 480 21.61 37.15 68.71 137.42
481 - 490 21.89 37.64 69.63 139.26
491 - 500 22.18 38.13 70.55 141.09
501 - 510 22.47 38.62 71.46 142.93
511 - 520 22.75 39.11 72.38 144.77
521 - 530 23.04 39.59 73.30 146.60
531 - 540 23.33 40.08 74.22 148.44
541 - 550 23.62 40.57 75.14 150.27
551 - 560 23.90 41.06 76.05 152.11
561 - 570 24.19 41.55 76.97 153.95
571 - 580 24.48 42.03 77.89 155.78
581 - 590 24.76 42.52 78.81 157.62
591 - 600 25.05 43.01 79.73 159.45
601 - 610 25.34 43.50 80.64 161.29
611 - 620 25.62 43.99 81.56 163.13
621 - 630 25.91 44.47 82.48 164.96
631 - 640 26.20 44.96 83.40 166.80
641 - 650 26.49 45.45 84.32 168.63
651 - 660 26.77 45.94 85.23 170.47
661 - 670 27.06 46.43 86.15 172.31
671 - 680 27.35 46.91 87.07 174.14
681 - 690 27.63 47.40 87.99 175.98
691 - 700 27.92 47.89 88.91 177.81

Kravas pārvadājumu tarifa shēmas

Sīksūtījumu un mazsūtījumu (Ls)

Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
100 200 300 400 500
1 - 10 4.09 4.91 5.72 6.54 7.35
11 - 20 4.12 4.97 5.81 6.66 7.50
21 - 30 4.16 5.03 5.90 6.77 7.65
31 - 40 4.19 5.09 5.99 6.89 7.79
41 - 50 4.22 5.15 6.08 7.01 7.94
51 - 60 4.25 5.21 6.17 7.13 8.09
61 - 70 4.28 5.27 6.26 7.25 8.24
71 - 80 4.32 5.33 6.35 7.37 8.38
81 - 90 4.35 5.39 6.44 7.49 8.53
91 - 100 4.38 5.46 6.53 7.60 8.68
101 - 110 4.41 5.52 6.62 7.72 8.82
111 - 120 4.45 5.58 6.71 7.84 8.97
121 - 130 4.48 5.64 6.80 7.96 9.12
131 - 140 4.51 5.70 6.89 8.08 9.27
141 - 150 4.54 5.76 6.98 8.20 9.41
151 - 160 4.57 5.82 7.07 8.31 9.56
161 - 170 4.61 5.88 7.16 8.43 9.71
171 - 180 4.64 5.94 7.25 8.55 9.85
181 - 190 4.67 6.00 7.34 8.67 10.00
191 - 200 4.70 6.06 7.43 8.79 10.15
201 - 220 4.75 6.16 7.56 8.96 10.37
221 - 240 4.82 6.28 7.74 9.20 10.66
241 - 260 4.88 6.40 7.92 9.44 10.96
261 - 280 4.94 6.52 8.10 9.67 11.25
281 - 300 5.01 6.64 8.28 9.91 11.55
301 - 320 5.07 6.76 8.46 10.15 11.84
321 - 340 5.14 6.89 8.64 10.39 12.13
341 - 360 5.20 7.01 8.81 10.62 12.43
361 - 380 5.27 7.13 8.99 10.86 12.72
381 - 400 5.33 7.25 9.17 11.10 13.02
401 - 430 5.41 7.40 9.40 11.39 13.38
431 - 460 5.51 7.59 9.67 11.75 13.83
461 - 490 5.60 7.77 9.94 12.10 14.27
491 - 520 5.70 7.95 10.20 12.46 14.71
521 - 550 5.80 8.13 10.47 12.81 15.15
551 - 580 5.89 8.32 10.74 13.17 15.59
581 - 610 5.99 8.50 11.01 13.52 16.03
611 - 640 6.08 8.68 11.28 13.88 16.47
641 - 670 6.18 8.86 11.55 14.23 16.92
671 - 700 6.28 9.05 11.82 14.59 17.36
Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
600 700 800 900 1000
1 - 10 8.17 8.98 9.80 10.62 11.43
11 - 20 8.34 9.19 10.03 10.88 11.72
21 - 30 8.52 9.39 10.27 11.14 12.01
31 - 40 8.70 9.60 10.50 11.40 12.30
41 - 50 8.87 9.80 10.73 11.66 12.59
51 - 60 9.05 10.01 10.97 11.93 12.88
61 - 70 9.22 10.21 11.20 12.19 13.18
71 - 80 9.40 10.42 11.43 12.45 13.47
81 - 90 9.58 10.62 11.67 12.71 13.76
91 - 100 9.75 10.83 11.90 12.97 14.05
101 - 110 9.93 11.03 12.13 13.24 14.34
111 - 120 10.10 11.23 12.37 13.50 14.63
121 - 130 10.28 11.44 12.60 13.76 14.92
131 - 140 10.45 11.64 12.83 14.02 15.21
141 - 150 10.63 11.85 13.07 14.28 15.50
151 - 160 10.81 12.05 13.30 14.55 15.79
161 - 170 10.98 12.26 13.53 14.81 16.08
171 - 180 11.16 12.46 13.77 15.07 16.37
181 - 190 11.33 12.67 14.00 15.33 16.66
191 - 200 11.51 12.87 14.23 15.59 16.96
201 - 220 11.77 13.18 14.58 15.99 17.39
221 - 240 12.13 13.59 15.05 16.51 17.97
241 - 260 12.48 14.00 15.52 17.04 18.56
261 - 280 12.83 14.41 15.98 17.56 19.14
281 - 300 13.18 14.82 16.45 18.08 19.72
301 - 320 13.53 15.22 16.92 18.61 20.30
321 - 340 13.88 15.63 17.38 19.13 20.88
341 - 360 14.24 16.04 17.85 19.66 21.46
361 - 380 14.59 16.45 18.32 20.18 22.04
381 - 400 14.94 16.86 18.78 20.70 22.63
401 - 430 15.38 17.37 19.37 21.36 23.35
431 - 460 15.91 17.99 20.07 22.15 24.23
461 - 490 16.43 18.60 20.77 22.93 25.10
491 - 520 16.96 19.21 21.47 23.72 25.97
521 - 550 17.49 19.83 22.17 24.50 26.84
551 - 580 18.02 20.44 22.87 25.29 27.72
581 - 610 18.54 21.05 23.57 26.08 28.59
611 - 640 19.07 21.67 24.27 26.86 29.46
641 - 670 19.60 22.28 24.97 27.65 30.33
671 - 700 20.13 22.90 25.67 28.44 31.21
Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
2000 3000 4000 5000 6000
1 - 10 15.29 19.14 23.00 26.86 30.71
11 - 20 15.68 19.63 23.59 27.54 31.50
21 - 30 16.06 20.12 24.17 28.22 32.28
31 - 40 16.45 20.60 24.76 28.91 33.06
41 - 50 16.84 21.09 25.34 29.59 33.84
51 - 60 17.23 21.58 25.93 30.27 34.62
61 - 70 17.62 22.07 26.51 30.96 35.40
71 - 80 18.01 22.55 27.10 31.64 36.18
81 - 90 18.40 23.04 27.68 32.32 36.97
91 - 100 18.79 23.53 28.27 33.01 37.75
101 - 110 19.18 24.01 28.85 33.69 38.53
111 - 120 19.56 24.50 29.44 34.37 39.31
121 - 130 19.95 24.99 30.02 35.06 40.09
131 - 140 20.34 25.47 30.61 35.74 40.87
141 - 150 20.73 25.96 31.19 36.42 41.65
151 - 160 21.12 26.45 31.78 37.11 42.43
161 - 170 21.51 26.94 32.36 37.79 43.22
171 - 180 21.90 27.42 32.95 38.47 44.00
181 - 190 22.29 27.91 33.53 39.16 44.78
191 - 200 22.68 28.40 34.12 39.84 45.56
201 - 220 23.26 29.13 35.00 40.86 46.73
221 - 240 24.04 30.10 36.17 42.23 48.29
241 - 260 24.81 31.08 37.34 43.60 49.86
261 - 280 25.59 32.05 38.51 44.96 51.42
281 - 300 26.37 33.02 39.68 46.33 52.98
301 - 320 27.15 34.00 40.85 47.70 54.54
321 - 340 27.93 34.97 42.02 49.06 56.11
341 - 360 28.70 35.95 43.19 50.43 57.67
361 - 380 29.48 36.92 44.36 51.79 59.23
381 - 400 30.26 37.89 45.53 53.16 60.80
401 - 430 31.23 39.11 46.99 54.87 62.75
431 - 460 32.40 40.57 48.75 56.92 65.09
461 - 490 33.57 42.03 50.50 58.97 67.44
491 - 520 34.73 43.49 52.26 61.02 69.78
521 - 550 35.90 44.96 54.01 63.07 72.12
551 - 580 37.07 46.42 55.77 65.12 74.47
581 - 610 38.23 47.88 57.52 67.17 76.81
611 - 640 39.40 49.34 59.28 69.22 79.16
641 - 670 40.57 50.80 61.03 71.27 81.50
671 - 700 41.73 52.26 62.79 73.32 83.84
Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
7000 8000 9000 10000 līdz 10 th
1 - 10 34.57 38.43 42.29 46.14 0.46
11 - 20 35.45 39.41 43.36 47.32 0.47
21 - 30 36.33 40.38 44.44 48.49 0.48
31 - 40 37.21 41.36 45.51 49.66 0.50
41 - 50 38.09 42.34 46.59 50.84 0.51
51 - 60 38.97 43.32 47.66 52.01 0.52
61 - 70 39.85 44.29 48.74 53.19 0.53
71 - 80 40.73 45.27 49.82 54.36 0.54
81 - 90 41.61 46.25 50.89 55.53 0.56
91 - 100 42.49 47.23 51.97 56.71 0.57
101 - 110 43.37 48.20 53.04 57.88 0.58
111 - 120 44.25 49.18 54.12 59.05 0.59
121 - 130 45.12 50.16 55.19 60.23 0.60
131 - 140 46.00 51.14 56.27 61.40 0.61
141 - 150 46.88 52.11 57.34 62.57 0.63
151 - 160 47.76 53.09 58.42 63.75 0.64
161 - 170 48.64 54.07 59.50 64.92 0.65
171 - 180 49.52 55.05 60.57 66.10 0.66
181 - 190 50.40 56.02 61.65 67.27 0.67
191 - 200 51.28 57.00 62.72 68.44 0.68
201 - 220 52.60 58.47 64.34 70.20 0.70
221 - 240 54.36 60.42 66.49 72.55 0.73
241 - 260 56.12 62.38 68.64 74.90 0.75
261 - 280 57.88 64.33 70.79 77.25 0.77
281 - 300 59.63 66.29 72.94 79.59 0.80
301 - 320 61.39 68.24 75.09 81.94 0.82
321 - 340 63.15 70.20 77.24 84.29 0.84
341 - 360 64.91 72.15 79.39 86.64 0.87
361 - 380 66.67 74.11 81.55 88.98 0.89
381 - 400 68.43 76.06 83.70 91.33 0.91
401 - 430 70.63 78.51 86.39 94.26 0.94
431 - 460 73.27 81.44 89.61 97.79 0.98
461 - 490 75.90 84.37 92.84 101.31 1.01
491 - 520 78.54 87.30 96.07 104.83 1.05
521 - 550 81.18 90.24 99.29 108.35 1.08
551 - 580 83.82 93.17 102.52 111.87 1.12
581 - 610 86.46 96.10 105.75 115.39 1.15
611 - 640 89.10 99.03 108.97 118.91 1.19
641 - 670 91.73 101.97 112.20 122.43 1.22
671 - 700 94.37 104.90 115.43 125.96 1.26
Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
11000 12000 13000 14000 15000
1 - 10 47.41 47.47 47.54 47.60 47.67
11 - 20 48.59 48.67 48.75 48.83 48.91
21 - 30 49.78 49.87 49.96 50.05 50.14
31 - 40 50.97 51.07 51.17 51.28 51.38
41 - 50 52.15 52.27 52.38 52.50 52.61
51 - 60 53.34 53.47 53.60 53.72 53.85
61 - 70 54.53 54.67 54.81 54.95 55.09
71 - 80 55.71 55.87 56.02 56.17 56.32
81 - 90 56.90 57.06 57.23 57.39 57.56
91 - 100 58.09 58.26 58.44 58.62 58.79
101 - 110 59.27 59.46 59.65 59.84 60.03
111 - 120 60.46 60.66 60.86 61.06 61.27
121 - 130 61.65 61.86 62.07 62.29 62.50
131 - 140 62.83 63.06 63.29 63.51 63.74
141 - 150 64.02 64.26 64.50 64.74 64.97
151 - 160 65.21 65.46 65.71 65.96 66.21
161 - 170 66.39 66.66 66.92 67.18 67.45
171 - 180 67.58 67.86 68.13 68.41 68.68
181 - 190 68.77 69.06 69.34 69.63 69.92
191 - 200 69.95 70.25 70.55 70.85 71.15
201 - 220 71.73 72.05 72.37 72.69 73.01
221 - 240 74.11 74.45 74.79 75.14 75.48
241 - 260 76.48 76.85 77.22 77.58 77.95
261 - 280 78.85 79.25 79.64 80.03 80.42
281 - 300 81.23 81.64 82.06 82.48 82.89
301 - 320 83.60 84.04 84.48 84.93 85.37
321 - 340 85.98 86.44 86.91 87.37 87.84
341 - 360 88.35 88.84 89.33 89.82 90.31
361 - 380 90.72 91.24 91.75 92.27 92.78
381 - 400 93.10 93.64 94.17 94.71 95.25
401 - 430 96.06 96.63 97.20 97.77 98.34
431 - 460 99.62 100.23 100.84 101.44 102.05
461 - 490 103.18 103.83 104.47 105.12 105.76
491 - 520 106.74 107.42 108.11 108.79 109.47
521 - 550 110.30 111.02 111.74 112.46 113.18
551 - 580 113.86 114.62 115.37 116.13 116.88
581 - 610 117.42 118.22 119.01 119.80 120.59
611 - 640 120.98 121.81 122.64 123.47 124.30
641 - 670 124.54 125.41 126.28 127.14 128.01
671 - 700 128.10 129.01 129.91 130.81 131.71
Attālums (km)
no līdz
Svars, kg
16000 17000 18000 19000 20000
1 - 10 47.74 47.80 47.87 47.94 48.00
11 - 20 48.99 49.06 49.14 49.22 49.30
21 - 30 50.23 50.32 50.42 50.51 50.60
31 - 40 51.48 51.58 51.69 51.79 51.89
41 - 50 52.73 52.85 52.96 53.08 53.19
51 - 60 53.98 54.11 54.23 54.36 54.49
61 - 70 55.23 55.37 55.51 55.65 55.79
71 - 80 56.47 56.63 56.78 56.93 57.08
81 - 90 57.72 57.89 58.05 58.22 58.38
91 - 100 58.97 59.15 59.32 59.50 59.68
101 - 110 60.22 60.41 60.60 60.79 60.98
111 - 120 61.47 61.67 61.87 62.07 62.27
121 - 130 62.72 62.93 63.14 63.36 63.57
131 - 140 63.96 64.19 64.42 64.64 64.87
141 - 150 65.21 65.45 65.69 65.93 66.17
151 - 160 66.46 66.71 66.96 67.21 67.46
161 - 170 67.71 67.97 68.23 68.50 68.76
171 - 180 68.96 69.23 69.51 69.78 70.06
181 - 190 70.21 70.49 70.78 71.07 71.36
191 - 200 71.45 71.75 72.05 72.35 72.65
201 - 220 73.33 73.64 73.96 74.28 74.60
221 - 240 75.82 76.17 76.51 76.85 77.19
241 - 260 78.32 78.69 79.05 79.42 79.79
261 - 280 80.82 81.21 81.60 81.99 82.38
281 - 300 83.31 83.73 84.15 84.56 84.98
301 - 320 85.81 86.25 86.69 87.13 87.57
321 - 340 88.30 88.77 89.24 89.70 90.17
341 - 360 90.80 91.29 91.78 92.27 92.76
361 - 380 93.30 93.81 94.33 94.84 95.36
381 - 400 95.79 96.33 96.87 97.41 97.95
401 - 430 98.91 99.48 100.06 100.63 101.20
431 - 460 102.66 103.27 103.87 104.48 105.09
461 - 490 106.40 107.05 107.69 108.34 108.98
491 - 520 110.15 110.83 111.51 112.19 112.87
521 - 550 113.89 114.61 115.33 116.05 116.77
551 - 580 117.64 118.39 119.15 119.90 120.66
581 - 610 121.38 122.17 122.97 123.76 124.55
611 - 640 125.13 125.96 126.78 127.61 128.44
641 - 670 128.87 129.74 130.60 131.47 132.33
671 - 700 132.62 133.52 134.42 135.32 136.23

1. pielikums

Dzelzceļa staciju nosaukumu alfabēta saraksts un tarifa attālumi

Staciju nosaukumu alfabēta saraksts

Latvijas dzelzceļa staciju alfabēta saraksts satur sekojošu informāciju:

1. aile - stacijas kārtas numurs;

2. aile - stacijas sešzīmju kods, kas piešķirts konkrētai stacijai, pamatojoties uz vienoto kodēšanas sistēmu.

Stacijas kods jānorāda kravas pārvadāšanas dokumentos.

3. aile - staciju nosaukums.

4. aile - ekspluatācijas iecirkņa numurs, kuram attiecināma šī stacija.

5. aile - stacijā veicamo komercoperāciju nosacītie apzīmējumi.

Stacijā veicamo komercoperāciju nosacītie apzīmējumi

Nosacītais apzīmējums Stacijā veicamās komercoperācijas
P Bilešu pārdošana uz visiem pasažieru vilcieniem.
Bagāžas pieņemšana un izsniegšana.
B Bilešu pārdošana uz visiem pasažieru vilcieniem.
Bagāžas pieņemšana un izsniegšana netiek veikta.
O Pasažieru izkāpšana un iekāpšana vietējās un piepilsētas satiksmes vilcienos. Bagāžas pieņemšana un izsniegšana netiek veikta.
§ 1 Kravu vagonsūtījumu pieņemšana un izsniegšana, ja to uzglabāšana atļauta staciju atklātajos kravas laukumos.
§ 2 Kravu sīksūtījumu kravu pieņemšana un izsniegšana, ja to uzglabāšana atļauta staciju slēgtajās noliktavās.
§ 3 Kravu vagonsūtījumu un sīksūtījumu (veselos vagonos) pieņemšana un izsniegšana uz pievedceļiem un vietās, kas nav paredzētas koplietošanai. Pārvadāšanas dokumentos zem stacijas nosaukuma jābūt kravas nosūtītāja piezīmei "Padošanai uz pievedceļa" un jānorāda tā uzņēmuma nosaukums, kura apkalpošana paredzēta uz minētā pievedceļa, vai jānorāda iekraušanas - izkraušanas vieta, kas nav paredzēta koplietošanai.
§ 4 Kravu vagonsūtījumu pieņemšana un izsniegšana, ja to uzglabāšana atļauta staciju slēgtajās noliktavās.
§ 5 3 un 5 t bruto masas konteineru sūtījumu pieņemšana un izsniegšana stacijā.
§ 6 3 un 5 t bruto masas konteineru sūtījumu pieņemšana un izsniegšana uz pievedceļiem (noformējot pārvadāšanas dokumentus saskaņā ar § 3 noteikumiem).
§ 7 Aizliegts pieņemt un izsniegt stacijā viegli uzliesmojošas kravas.
§ 8 Kravu sūtījumu pieņemšana un izsniegšana stacijā universālajos 20 pēdu transporta konteineros.
§ 8n Kravu sūtījumu pieņemšana un izsniegšana uz pievedceļiem (noformējot pārvadāšanas dokumentus saskaņā ar § 3 noteikumiem) universālajos 20 pēdu transporta konteineros.
§ 9 Kravu sīksūtījumu pieņemšana un izsniegšana, ja to uzglabāšana atļauta staciju atklātajos kravas laukumos.
§ 10 Kravu sūtījumu pieņemšana un izsniegšana stacijā universālajos 30 pēdu transporta konteineros.
§ 10n Kravu sūtījumu pieņemšana un izsniegšana uz pievedceļiem (noformējot pārvadāšanas dokumentus saskaņā ar § 3 noteikumiem) universālajos 30 pēdu transporta konteineros.
X Pasažieru un komercoperācijas netiek veiktas.

Stacijas atver un slēdz visu vai dažu komercoperāciju veikšanai, kā arī piešķir stacijām nosaukumus - Latvijas Republikas Satiksmes ministrija pēc saskaņošanas ar pašpārvaldēm.

Pieņemot kravu pārvadāšanai, pēc nosacītajiem apzīmējumiem jāpārliecinās, vai stacija ir atvērta darbībai ar dotajiem sūtījumu veidiem.

Krava, kas paredzēta izkraušanai uz pievedceļa, jāadresē tai stacijai, kurai minētais pievedceļš ir pievienots.

Latvijas dzelzceļa kravas staciju alfabēta saraksts

Nr.
p/s
Vienotā dz.tīkla staciju iezīme Stacijas nosaukums Ekspluatācijas iecirkņa numurs Veicamās komercoperacijas
1 113406 Aglona 2 P § 1,3,9
2 093700 Aizkraukle 1 P § 3
3 089601 Aloja 1 B § 1, 2, 3
4 098403 Alsunga 3 B § 1, 3
5 114004 Atašiene 2 O § 1, 7
6 099501 Auce 3 P § 1, 2, 7
7 087700 Balvi 2 P § 1, 2, 3, 4, 9
8 091103 Baloži 1 B § 1
9 099406 Bēne 3 P § 1, 4, 7
10 093109 Biksti 3 P § 1, 4, 7
11 097006 Bolderāja 1 § 1, 3, 7, 8n
12 093202 Brocēni 3 P § 3
13 112704 Burzava 2 O § 3
14 091601 Cena 1 P § 3
15 117002 Cesvaine 2 P § 3
16 086707 Cēsis 1 P § 1, 3, 9
17 095800 Čiekurkalns 1 B § 1, 3, 7
18 091902 Daugava 3 O § 3
19 110003 Daugavpils 2 P § 1, 2, 3, 4, 5, 9
20 110107 Daugavpils-Šķirošanas 2 § 3
21 092002 Daudzeva 3 B § 1, 3, 4
22 092905 Dobele 3 P § 1, 2, 3, 4, 7
23 114703 Eglaine 2 P § 1, 3
24 094900 Ērgļi 1 B § 1, 2, 3
25 092801 Glūda 3 P § 1, 7
26 112403 Grīva 2 B § 1, 3
27 087502 Gulbene 2 P § 1, 2, 3, 4, 5, 9
28 092407 Iecava 3 B § 1, 3, 4
29 114606 Ilūkste 2 P § 3
30 096906 Iļģuciems 1 § 3
31 095208 Inčukalns 1 P § 1, 3
32 110605 Izvalda 2 P § 3
33 117500 Jaunkalsnava 2 P § 1, 3
34 091809 Jelgava 3 P § 1, 2, 3, 4, 5, 9
35 095706 Jugla 1 O § 1, 3, 7
36 093503 Kalvene 3 P § 1, 2, 3, 7
37 097805 Kandava 3 P § 1, 3
38 112600 Kārsava 2 P § 1, 2, 3, 4
39 093607 Koknese 1 P § 1, 4
40 110501 Krāslava 2 P § 1, 2, 3, 4, 9
41 110709 Krauja 2 P § 3
42 095405 Krievupe 1 B § 3
43 114201 Krustpils 2 P § 1, 2, 3, 4, 9
44 087803 Kuprava 2 P § 1, 3
45 094703 Ķeipene 1 B § 1, 3
46 096802 Lāčupe 1 § 3
47 095104 Līgatne 1 P § 1, 3
48 094008 Lielvārde 1 P § 1, 3, 7
49 098600 Liepāja-Preču 3 § 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9
50 098808 Liepāja-Pasažieru 3 P § 3, 8n, 10n
51 096107 Lilaste 1 B § 1, 3
52 089809 Limbaži 1 B § 1, 2, 3, 9
53 114305 Līvāni 2 P § 1, 3
54 087305 Lizums 2 P § 1, 7
55 086603 Lode 1 P § 1, 3, 7
56 113001 Ludza 2 P § 1, 2, 3, 9
57 117106 Madona 2 P § 1, 3
58 113302 Malta 2 P § 1, 3
59 096408 Mangaļi 1 B § 3, 8n, 10n
60 117407 Mārciena 2 P § 3
61 091705 Meitene 3 P § 1, 3, 7
62 092303 Misa 3 B § 3
63 114409 Nīcgale 2 P § 3
64 094101 Ogre 1 P § 1, 3, 6, 7
65 091508 Olaine 1 B § 3
66 087108 Piebalga 2 P § 1, 3
67 117604 Pļaviņas 2 P § 1, 2, 3, 4
68 097100 Priedaine 1 B § 3
69 099105 Priekule 3 P § 1, 3
70 089705 Puikule 1 B § 3
71 087201 Ranka 2 P § 3, 7
72 113105 Rēzekne-II 2 P § 1, 2, 3, 4, 5, 8n, 9
73 090505 Rīga-Krasta 1 § 3, 8n, 10n
74 090100 Rīga-Pasažieru 1 P § 3
75 094309 Rīga-Preču-II 1 O § 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9
76 098507 Rīva 3 B § 3
77 095509 Ropaži 1 P § 3
78 089404 Rūjiena 1 B § 1, 3
79 097909 Sabile 3 P § 3
80 094205 Salaspils 1 B § 1, 3, 7
81 093306 Saldus 3 P § 1,2,3
82 096501 Sarkandaugava 1 O § 3
83 096003 Saulkrasti 1 B § 1
84 094402 Saurieši 1 B § 1, 3
85 093804 Skrīveri 1 P § 1, 3, 9
86 093409 Skrunda 3 P § 1, 2, 3, 4, 7, 9
87 097307 Sloka 1 B § 1, 2, 3, 6
88 098009 Stende 3 P § 1, 2, 3, 4
89 113904 Stirniene 2 P § 1, 7
90 086406 Strenči 1 P § 1, 3
91 094604 Suntaži 1 B § 1
92 090007 Šķirotava 1 B § 1, 3
93 092106 Taurkalne 3 B § 1, 3, 4
94 094807 Taurupe 1 B § 1
95 091008 Torņakalns 1 B § 1, 3, 6, 7
96 097504 Tukums-II 3 P § 1, 2, 3
97 098102 Ugāle 3 P § 1, 3, 4
98 099302 Vaiņode 3 P § 1, 3, 4, 7
99 086504 Valmiera 1 P § 1, 2, 3, 4, 5, 9
100 095301 Vangaži 1 P § 3
101 092203 Vecumnieki 3 B § 1, 3, 7
102 098206 Ventspils 3 P § 1, 2, 3, 4, 5, 9
103 117801 Veseta 2 § 3
104 113800 Viļāni 2 P § 1, 2, 3, 4, 7
105 092500 Zālīte 3 O § 3
106 113603 Zaļumi 2 O § 3
107 096709 Zasulauks 1 B § 3, 7, 8n
108 095000 Zemitāni 1 B § 1, 3, 6, 7
109 096304 Ziemeļblāzma 1 O § 1, 3, 8n
110 112901 Zilupe 2 P § 1, 2, 3
111 087907 Žīguri 2 P § 3

Latvijas dzelzceļa robežstaciju un pieostas staciju alfabēta saraksts, kurās notiek eksporta - importa operācijas

Nr.
p/s
Stacijas kods Stacijas nosaukums Ekspluat. iecirknis Veicamās komercoperācijas, §§
1. 097400 Bolderāja - eksport 1 § 3, 8n
2. 113707 Eglaine - eksport 2 X
3. 110200 Indra - eksport 2 X
4. 099800 Kalēti - eksport 3 X
5. 112507 Kārsava - eksport 2 X
6. 110304 Kurcums - eksport 2 X
7. 098704 Liepāja-Pasažieru - eks. 3 § 3, 8n
8. 086800 Lugaži - eksport 1 X
9. 096605 Mangaļi - eksport 1 § 3, 8n, 10n
10. 091404 Meitene - eksport 3 X
11. 089902 Rūjiena - eksport 1 X
12. 090609 Rīga-Krasta - eksport 1 § 3, 8n, 10n
13. 099707 Reņģe - eksport 3 X
14. 095602 Sarkandaugava - eksp. 1 § 3
15. 099209 Vaiņode - eksport 3 X
16. 088011 Vecumi - eksport 2 X
17. 098306 Ventspils - eksport 3 § 3, 8n
18. 095903 Ziemeļblāzma - eksport 1 § 3, 8n
19. 112808 Zilupe - eksport 2 X

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!