• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu ministra Vjetnamas, Korejas, Indonēzijas vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.1996., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par privatizācijas sertifikātu paātrinātu izmantošanu

Vēl šajā numurā

06.11.1996., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra Vjetnamas, Korejas, Indonēzijas vizīti

Turpinās Latvijas ārlietu ministra Valda Birkava un Latvijas uzņēmēju vizīte Austrumāzijā. Latvijas Radio 4. novembrī bija telefoniska saruna ar viņu, kuru ar radio darbinieku laipnu piekrišanu arī publicējam.

— Mana vizīte Vjetnamā ir beigusies, un pēc virknes, manuprāt, ļoti sekmīgu tikšanos mēs esam vienojušies par to, ka mūsu uzņēmēji turpinās sadarbību. Turklāt izskatās, ka Vjetnama tiešām ir ieinteresēta saņemt mūsu preces un sadarboties ar mums. Sev partnerus ir atraduši cilvēki gan no Vagonu rūpnīcas, gan RAF, gan Elektromehāniskās rūpnīcas. Izskatās, ka arī daži mūsu cita virziena — aviobiznesa pārstāvji ir ieinteresējuši vjetnamiešus par izdevīgākiem reisiem caur Rīgu uz Londonu, un šī biznesa puse, manuprāt, attīstījās ļoti sekmīgi. Man bija arī tikšanās ar premjerministru, ar ārlietu ministru un veselu virkni citu ministru, ar kuriem pārrunājām tās iespējas, kādas dod Latvijas un Vjetnamas sadarbība.

Šodien savukārt man sākas vizīte Indonēzijā, un, ja es varu teikt, ka Korejā mums izdevās piesaistīt ieguldītāju intereses, Vjetnamā varam sākt tirgošanos ar precēm, tad Indonēzija un priekšā stāvošā Taizeme ir zemes, kurās faktiski mums ir jāizraisa interese par Latviju. Es nosaukšu tikai dažus ciparus: Indonēzijā viena gada laikā ir no 30 līdz 50 miljardiem investīciju. Un zeme strauji attīstās. Jāsaka, ka šeit par Latviju zina ārkārtīgi maz, bet pēc tikšanās ar, faktiski, premjerministra vietnieku un ar ārlietu ministru, kas koordinē daudzas nozares, mēs esam vienojušies par ieguldījumu aizsardzības un investīcijas līgumu. Mēs iesniedzām projektu, pārrunājām vairākus virzienus, kuros varam sadarboties, tai skaitā starptautiskajās organizācijās, un jāsaka, ka šeit Indonēzijas balss jau mums ir palīdzējusi. Tikko Latvijas ievēlēšana ECOSOC Apvienotajās Nācijās — šeit palīdzējusi arī Indonēzijas balss. Savukārt mēs atbalstījām Indonēziju, bet Indonēzija savā grupā savu pārstāvību tomēr nedabūja akceptēt.

Man bija ļoti plaša tikšanās, kura tikko beidzās, rūpniecības un tirdzniecības kamerā. Tur strādājošie cilvēki, kuri attīsta biznesu ar Eiropu un arī ar Neatkarīgo Valstu Sadraudzības valstīm, bija pārsteigti par tām iespējām, ko dod mūsu ostas, par mūsu valsts tranzīta iespējām. Šobrīd biznesa delegācija tiekas ar konkrētiem pārstāvjiem, ar kuriem pārrunā sadarbības iespējas. Esam pamatos vienojušies arī par pārstāvi, kuru varētu apstiprināt kā mūsu goda konsulu Indonēzijā, līdz ar to mums šeit būtu vismaz kaut kāda pārstāvniecība, bet vizīte Indonēzijā turpinās, un rīt no rīta es tiekos ar, varētu teikt, Indonēzijas un Nepievienojušos valstu vienu no galvenajiem politiķiem — ar prezidentu Suharto.

Tekstu publicēšanai sagatavoja

Rita Karnača

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!