• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pievienošanos trijām starptautiskajām konvencijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1996., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautiskā pakta "Par pilsoņu un politiskajām tiesībām" izpildi Latvijā

Vēl šajā numurā

25.09.1996., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pievienošanos trijām starptautiskajām konvencijām

Latvijā līdz šim diezgan maz uzmanības tika veltīts starptautiskajām privāttiesībām jeb starptautiskajām civiltiesībām — kopš 1990. gada esam pievienojušies tikai dažām konvencijām, kas regulē šo sfēru. Latvijas uzņēmēji arvien vairāk iesaistās starptautiskos darījumos, un valsts uzdevums ir radīt tam labvēlīgu vidi arī no tiesiskā viedokļa. Tieši šī iemesla dēļ Valdības deklarācijā paredzēts, ka ir jāanalizē un jāizvērtē iespējas pievienoties starptautiskajiem daudzpusējiem līgumiem starptautisko privāttiesību jomā.

Pirmdien, 23. septembrī, Ministru kabineta Ārlietu un drošības komitejas sēdē pēc Ārlietu ministrijas iniciatīvas tika akceptēta pievienošanās trijām svarīgām konvencijām — 1980. gada Vīnes konvencijai par preču starptautiskā pirkuma un pārdevuma līgumiem, 1988. gada konvencijai par starptautisko faktoringu un 1988. gada konvencijai par starptautisko līzingu.

1980. gada konvencija nosaka vienotus kritērijus, izstrādājot preču starptautiskā pirkuma un pārdevuma līgumus, tādējādi ievērojami mazinot tiesiskās barjeras starptautiskajā tirdzniecībā. Konvencija regulē līguma formu, līguma noslēgšanas kārtību (oferti un akceptu), kā arī līguma pušu tiesības un pienākumus. Latvija gatavojas izmantot konvencijā paredzētās atrunas iespējas, paziņojot, ka, ja kaut vienai no līguma pusēm ir komerciāls uzņēmums Latvijas teritorijā, obligāts būs rakstisks līgums, kaut arī konvencija paredz visai liberālu pieeju, kas pieļauj arī līgumslēdzēju mutisku vienošanos. Svarīgi, ka konvencijai ir pievienojušās gandrīz visas lielākās Latvijas ārējās tirdzniecības partnervalstis, to skaitā Igaunija, Austrija, Dānija, Somija, Vācija, Francija, ASV un Krievija.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!