• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ASV seminārs Latvijas lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cilvēktiesības un Latvija

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ASV seminārs Latvijas lauksaimniekiem

Vakar, 20.maijā, Zemkopības ministrijā sākās LR Ārlietu ministrijas un ASV Lauksaimniecības departamenta speciālistu rīkots triju dienu seminārs par WTO (Pasaules tirdzniecības organizācijas) līgumiem, īpaši par lauksaimniecības līgumu. Seminārs Latvijā organizēts ar USA AD (ASV Attīstības aģentūras) atbalstu. Semināra laikā paredzēts vēlreiz kopīgi izskatīt visu jau minēto lauksaimniecības līgumu, īpaši pārrunājot galvenos tā jautājumus un nostādnes. Tā kā mūsu ministriju speciālisti jau saskārušies ar WTO līgumiem, viņiem ir jautājumi, uz kuriem semināra laikā varēs gūt atbildes no Krega A.Torna (Craig A.Thorn), Pasaules tirdzniecības organizācijas Amerikas misijas Ženēvā Lauksaimniecisko lietu komitejas padomnieka.

ZM Ārējo sakaru departamenta direktors Marģeris Krams akcentēja nepieciešamību veidot semināru brīva dialoga formā, lai ne tikai mēs uzzinātu maksimāli daudz, bet lai arī Ženēvas darba grupās strādājošie iepazītu gan Latvijas importa licencēšanas kārtību, gan citus mūsu valstij raksturīgus dokumentu formēšanas veidus.

Kā semināra atklāšanā teica CLDP (Komerclikumu attīstības programmas) ekspertu koordinatore Anna Maina (Ann Main), maksimāli jāizmanto iespēja uzdot jautājumus tādam augstas klases speciālistam, kāds ir Torna kungs. Ikvienas valsts iestāšanās Pasaules tirdzniecības organizācijā ir saistīta ar neskaidrībām. Latvijas puse jau iesniegusi ļoti daudz dokumentu, un šajā procesā ir acīmredzams progress. Tomēr, lai tālākā darbība būtu veiksmīga, nepieciešama īpaša palīdzība. Tādēļ arī tika pieliktas visas pūles, lai Latvijā ierastos Kregs A.Torns, eksperts lauksaimniecības līguma jautājumos.

Semināra gaitā plānots pārrunāt tirgus atvērtības jautājumus, valsts iekšējo un eksportsubsīdiju un importa licencēšanas jautājumus.

Rūta Bierande,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!