• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cilvēktiesības un Latvija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28943

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā saudzīgi saimnieki savās dabas bagātībās

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Raksti. Runas. Informācija

Cilvēktiesības un Latvija

Jauns žurnāls mums un pasaulei

Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Cilvēktiesību institūts laida klajā “Cilvēktiesību Žurnāla” pirmo numuru. Žurnāls ir profesionāls izdevums juridisko fakultāšu studentiem, Latvijas juristiem un citu specialitāšu pārstāvjiem, kas darbojas cilvēktiesību jomā. Izdevuma mērķis ir sekmēt cilvēktiesību aizsardzību ievērošanu Latvijā, nodrošinot pieeju informācijai šajā jomā. Žurnāls galvenokārt pievērsīsies cilvēktiesību problēmām Latvijā, ņemot vērā to risinājumus ārvalstīs, ar tā starpniecību tiks veicināta starptautisko un nacionālo cilvēktiesību dokumentu pieejamība un profesionālās izglītības līmeņa celšana. Izdevumā arī tiks atspoguļota Cilvēktiesību institūta darbība. Žurnāla redaktors ir Oskars Galanders, ir deviņi redakcijas kolēģijas locekļi. Pirmajā numurā ievada vietā labus novēlējumus žurnāla turpmākajās gaitās izsaka akadēmiķis, LU Juridiskās fakultātes dekāns Jānis Vēbers un LR Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns. Lasītāju uzmanību droši vien piesaistīs Zviedrijas Lundas universitātes Juridiskās fakultātes profesora, R. Vallenberga Cilvēktiesību un humanitāro tiesību institūta līdzdirektora Gudmundura Alfredsona referāts “ANO cilvēktiesību aktivitātes”, Kembridžas un Latvijas Universitātes doktorandes, LU Juridiskās fakultātes lektores Inetas Ziemeles raksts “Cilvēktiesību iedzīvināšanas mehānismi Latvijā”, kā arī Valsts cilvēktiesību biroja vadītāja v.i. Kaijas Gertneres informācija par šī biroja uzdevumiem un citi materiāli.

“Cilvēktiesību Žurnāls” tiks izdots regulāri — reizi trijos mēnešos. Pašlaik izdevuma pirmo numuru var iegādāties vairākās Rīgas grāmatnīcās, Cilvēktiesību institūtā un Tiesiskās informācijas centrā. Tas ir pieejams arī Latvijas Republikas lielākajās bibliotēkās un dažu ārvalstu universitātēs, kas ir izrādījušas interesi par šo žurnālu un vēlas sekot Latvijas cilvēktiesību zinātnes attīstībai.

Latvijā pašreiz ir tikai divi regulāri juridiski izglītojoši izdevumi — “Juristu Žurnāls” un “Cilvēktiesību Žurnāls”. Preses konferencē, kas bija rīkota sakarā ar jaunā žurnāla pirmā numura iznākšanu, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Egils Levits teica: “Šobrīd mūsu valstī cilvēktiesības ir svarīgākais jautājums, kas jārisina, ja Latviju vēlas redzēt kā tiesisku valsti un Eiropas Savienības locekli.”

Ilze Gaņģe, LU Juridiskās fakultātes 1.kursa studente


Nācis pasaulē LU Juridiskās fakultātes Cilvēktiesību institūta izdevuma "Cilvēktiesību žurnāls" 1. numurs; jaunā "Cilvēktiesību žurnāla" 1. numura tautāvešanas reizē — redkolēģija, esošie un potenciālie autori, pārējā juristu un politologu sabiedrība
Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!