• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 21.maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.1996., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 21. maija sēdes

Vēl šajā numurā

22.05.1996., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBAS VIEDOKLIS

Ministru kabineta 21.maija sēdē

Vakar, 21.maijā, kārtējā valdības sēdē akceptēts rīkojums “Par Valsts komisiju Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes speciālajā budžetā ieskaitītās nomas maksas līdzekļu izlietojuma noteikšanai”. Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināts Saeimas deputāts Jānis Kalviņš. Akceptēts komisijas nolikums.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Par Ventspils pilsētas un Ventspils rajona administratīvās robežas grozīšanu”. Tas paredz pievienot Ventspils pilsētai 960 ha Tārgales pagasta teritorijas. Pievienojamajā teritorijā paredzēts izbūvēt kravu terminālus un pirmapstrādes laukumus, tādā veidā palielinot Ventspils ostas caurlaides spējas. Izdevumus, kas saistīti ar pašvaldību administratīvo robežu grozīšanu, segs Ventspils pilsētas dome.

Akceptēti Ministru kabineta noteikumi “Par Nacionālo bruņoto spēku militārpersonu mantisko apgādi”. Noteikumos reglamentēta Nacionālo bruņoto spēku militārpersonu apgāde ar formastērpiem un citām materiālām vērtībām.

MK akceptēja 507 ha Sērenes pagasta zemes pievienošanu Jaunjelgavas teritorijai, izveidojot Jaunjelgavas pilsētas lauku teritoriju. Ķeguma pilsētai tiks pievienoti 32 ha Rembates pagasta teritorijas, un Ogresgala pagasta administratīvajā teritorijā tiks iekļauti 49 ha Ogres pilsētas starpgabali, savukārt Ogres pilsētai tiks pievienoti 7,8 ha Ogresgala pagasta zemes.

Akceptēts Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisijas sastāvs. Par komisijas priekšsēdētāju iecelts rūpniecības, īpašuma un privatizācijas valsts ministrs Ēriks Kaža. Akceptēts komisijas nolikums.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību”. Grozījumi paredz, ka gadījumos, ja atsavina valsts vai pašvaldības ēkas, kas atrodas uz valstij vai pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes, vienlaikus atsavina arī zemi. Precizēta izsoļu rīkošanas un norises kārtība. Grozījumos ir saskaņota terminoloģija ar likumu “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” — termins “daudzdzīvokļu nams” aizstāts ar terminu “dzīvojamā māja”.

Akceptēti MK noteikumi “Par kārtību, kādā valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai piegādātās preces atbrīvojamas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem”.

Lai sekmīgi īstenotu “Noteikumu par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu” ieviešanu, akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Valdība akceptēja grozījumus noteikumos “Par tabakas izstrādājumu marķēšanu, pārvadāšanu, uzglabāšanu un realizāciju”. Grozījumi paredz, ka nemarķētus vai ar realizācijai Latvijā nederīgām akcīzes nodokļa markām marķētus tabakas izstrādājumus, kā arī Latvijā eksportam ražotus tabakas izstrādājumus drīkst glabāt tikai Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajās muitas noliktavās. Ar šā gada 1.jūliju būs atļauts realizēt tikai ar jauna parauga marķēšanas zīmi marķētus tabakas produktus.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja apstiprināšanai Saeimā Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokli un kapitāla nodokli un nodokļu nemaksāšanas novēršanu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Par satiksmes ministra tiesībām noteikt dzelzceļa tarifus”.

Akceptēti MK noteikumi “Par kārtību, kādā tiek sniegti pakalpojumi lidostas, ostas un dzelzceļa slēgtajā zonā”. Noteikumi nosaka, ka slēgtajās zonās var darboties uzņēmējsabiedrības, kuras konkursa kārtībā ir noslēgušas līgumu ar attiecīgo lidostas, ostas vai dzelzceļa vadību, saskaņojot ar Valsts ieņēmuma dienesta rajona muitas nodaļu un Robežapsardzības spēku daļu.

Valdība pieņēma noteikumus “Par pašvaldību aizņēmumiem un garantijām”, kas noteiks pašvaldību kopējo maksimālo aizņēmumu un garantiju apjomu valsts makroekonomisko rādītāju ietvaros katram saimnieciskajam gadam.

Akceptēts Latvijas Republikas valdības un Uzbekistānas Republikas valdības līgums par savstarpēju palīdzību muitas jautājumos un vienošanās par sadarbību kultūrā un mākslā.

Valdība akceptēja MK rīkojumu “Par Latvijas Republikas un Igaunijas Republikas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā”.

Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcas galvenajam ārstam Jānim Krūmalam un Madonas reģionālās vides pārvaldes Alūksnes rajona nodaļas inspektoram Aldim Verneram.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopējām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā”. Mācības plānots veikt šā gada 8.—18.jūlijā Ādažos. Paredzams, ka tajās piedalīsies Baltijas miera uzturēšanas bataljona štābs, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas bruņoto spēku vienības un ASV flotes kājnieki. Mācību mērķis ir programmas “Partnerattiecības mieram” ietvaros izstrādāt miera uzturēšanas spēku ātras izvietošanas scenāriju krīzes rajonos.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!