• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2017. gada 14. februāra saistošie noteikumi Nr. 246 "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošajos noteikumos Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2017., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/op/2017/52.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 247

Grozījumi Rīgas domes 2015.gada 13.oktobra saistošajos noteikumos Nr.171 "Vieglo taksometru pārvadājumu licencēšanas un pašvaldības nodevas par vieglo taksometru iebraukšanu īpaša režīma zonā saistošie noteikumi"

Vēl šajā numurā

10.03.2017., Nr. 52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 246

Pieņemts: 14.02.2017.

OP numurs: 2017/52.11

2017/52.11
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.246

Rīgā 2017.gada 14.februārī (prot. Nr.88, 3.§)

Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošajos noteikumos Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21.panta pirmās daļas
14.punkta f) apakšpunktu un Autopārvadājumu likuma
35.panta pirmo daļu

Izdarīt Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošajos noteikumos Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr.17; 2013, Nr.192) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.2.apakšpunktā vārdus "Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija ir pieņēmusi" ar vārdiem "Satiksmes departaments ir pieņēmis".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 2.1punktu šādā redakcijā:

"2.1 Maksas par licences izsniegšanu mainīgo daļu pārvadātājs maksā par laika periodu, kas nav īsāks par mēnesi, izņemot gadījumus, kad šo laika periodu ierobežo pārvadātājam izsniegtās speciālās atļaujas (licences) darbības termiņš vai Rīgas domes Satiksmes departamenta lēmumā par licences kartītes piešķiršanu norādītais termiņš, uz kuru konkrētajam transportlīdzeklim ir piešķirta licences kartīte."

3. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.1punktu šādā redakcijā:

"3.1 Ja ir notikušas izmaiņas pārvadātāja rekvizītos (pārvadātāja nosaukuma, komercdarbības formas, pārvadātāja juridiskās adreses maiņa), par speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem izsniegšanu pārvadātājs maksā 0,71 euro (tajā skaitā pievienotās vērtības nodoklis)."

4. Svītrot 4.punktu.

5. Aizstāt 7.2.apakšpunktā vārdu "saņemšanai" ar vārdu "izsniegšanai".

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2017.gada 14.februāra saistošajiem noteikumiem Nr.246 "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošajos noteikumos Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošajos noteikumos Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" paredz aktualizēt Rīgas domes 2011.gada 13.decembra saistošos noteikumus Nr.155 "Par maksu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgā" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.155) atbilstoši pašreiz spēkā esošajiem Rīgas domes 2015.gada 13.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.171 "Vieglo taksometru pārvadājumu licencēšanas un pašvaldības nodevas par vieglo taksometru iebraukšanu īpaša režīma zonā saistošie noteikumi" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.171), precizē maksas par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu pasažieru komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem (turpmāk – maksa par licences izsniegšanu) Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā maksāšanas kārtību, kā arī nosaka maksu par speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem izsniegšanu gadījumos, kad ir notikušas izmaiņas pārvadātāja rekvizītos (pārvadātāja nosaukuma, komercdarbības formas, pārvadātāja juridiskās adreses maiņa).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Ar saistošo noteikumu Nr.171 spēkā stāšanos ir zaudējuši spēku Rīgas domes 2004.gada 11.maija saistošie noteikumi Nr.62 "Pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanas noteikumi", kas paredzēja no saistošo noteikumu Nr.171 atšķirīgu speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes pasažieru pārvadājumiem ar vieglajiem taksometriem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – licences kartīte) piešķiršanas procedūru. Ņemot vērā to, ka spēkā esošie saistošie noteikumi Nr.171 neparedz speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā pārreģistrēšanu, kā arī paredz, ka lēmuma pieņemšana par licences kartītes izsniegšanu, apturēšanu uz laiku vai anulēšanu ir Rīgas domes Satiksmes departamenta kompetencē, saistošajos noteikumos Nr.155 ir nepieciešams veikt redakcionālus labojumus.

Ir nepieciešams noteikt maksu par speciālās atļaujas (licences) komercpārvadājumu veikšanai ar vieglajiem taksometriem izsniegšanu gadījumos, ja ir notikušas izmaiņas pārvadātāja rekvizītos (pārvadātāja nosaukuma, komercdarbības formas, pārvadātāja juridiskās adreses maiņa).

Lai mazinātu administratīvo slogu licences kartītes izsniegšanas procedūrā, nepieciešams precizēt maksas par licences izsniegšanu maksāšanas kārtību, paredzot, ka maksas par licences izsniegšanu mainīgo daļu pārvadātājs maksā par laika periodu, kas nav īsāks par mēnesi, izņemot gadījumus, kad šo laika periodu ierobežo pārvadātājam izsniegtās speciālās atļaujas (licences) darbības termiņš vai Rīgas domes Satiksmes departamenta lēmumā par licences kartītes piešķiršanu norādītais termiņš, uz kuru konkrētajam transportlīdzeklim ir piešķirta licences kartīte.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Pašvaldības budžetu neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Tiek samazināts administratīvais slogs licences kartītes izsniegšanas procedūrā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām par saistošajiem noteikumiem nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!