• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2016. gada 23. novembra likums "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2016., Nr. 241 https://www.vestnesis.lv/op/2016/241.28

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli"

Vēl šajā numurā

10.12.2016., Nr. 241

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 23.11.2016.

OP numurs: 2016/241.28

2016/241.28
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdarīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. 26.pantā:

aizstāt pirmajā daļā skaitļus un vārdus "159.8 panta septītajā daļā un 159.10 pantā" ar skaitļiem un vārdiem "159.8 panta septītajā daļā, 159.10 pantā un 165.4 panta otrajā daļā";

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"Kodeksā īpaši paredzētos gadījumos sodu par pārkāpumiem finanšu jomā vai nodokļu jomā nosaka procentuāli no finanšu darījuma vērtības (summas) vai iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma, vai apgrozījuma (ieņēmumiem) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā, neievērojot šā panta pirmās daļas nosacījumu par maksimālo soda apmēru, bet nepārsniedzot trīsdesmit procentus no finanšu darījumu vērtības (summas) vai iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma, vai apgrozījumiem (ieņēmumiem) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā."

2. Izteikt 149.25 panta desmito daļu šādā redakcijā:

"Par M1 un N1 kategorijas automobiļa, kas reģistrēts ārvalstī, izmantošanu ceļu satiksmē Latvijā, ja tā vadītājs — persona, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā, nav samaksājis noteiktā kārtībā un apjomā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokli, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no simt piecdesmit līdz četrsimt euro."

3. izteikt 149.40 pantu šādā redakcijā:

"149.40 pants. Autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas pārkāpumi

Par likumā noteiktā valsts autoceļa posma lietošanu, ja autoceļu lietošanas nodeva nav samaksāta pilnā apmērā, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no sešdesmit līdz simt divdesmit euro, bet pārvadātājam — no trīssimt līdz piecsimt euro.

Par likumā noteiktā valsts autoceļa posma lietošanu, ja autoceļu lietošanas nodeva nav samaksāta, —

uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no simt astoņdesmit līdz trīssimt sešdesmit euro, bet pārvadātājam — no piecsimt līdz tūkstoš euro."

4. 165.4 pantā:

izteikt panta nosaukumu šādā redakcijā:

"Neziņošana par neparastiem un aizdomīgiem darījumiem";

papildināt pantu ar otro un trešo daļu šādā redakcijā:

"Par neziņošanu Valsts ieņēmumu dienestam par aizdomīgiem darījumiem, ja to izdarījis Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma subjekts (izņemot kredītiestādi), —

uzliek naudas sodu fiziskajai vai juridiskajai personai līdz piectūkstoš euro.

Par šā panta otrajā daļā paredzēto pārkāpumu, ja to izdarījis Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma subjekts (izņemot kredītiestādi), kura iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījums vai apgrozījums (ieņēmumi) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā pārsniedz vienu miljonu euro, —

uzliek naudas sodu fiziskajai vai juridiskajai personai līdz pieciem procentiem no iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījuma vai apgrozījuma (ieņēmumiem) no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā."

5. Papildināt 213.pantu pēc skaitļa "165.4" ar vārdiem "panta pirmajā daļā".

6. Papildināt 215.1 panta pirmo daļu pēc skaitļa "165.2" ar vārdiem un skaitli "pantā, 165.4 panta otrajā un trešajā daļā".

7. Izteikt 248.panta otro daļu šādā redakcijā:

"Par pārkāpēju protokolā norāda:

1) fiziskajai personai — vārdu, uzvārdu, personas kodu (ārvalstniekam — dzimšanas datumu), dzīvesvietu, veidu, kādā persona vēlas, lai tai paziņo informāciju un dokumentus administratīvā pārkāpuma lietā;

2) juridiskajai personai — nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi, veidu, kādā persona vēlas, lai tai paziņo informāciju un dokumentus administratīvā pārkāpuma lietā;

3) citas ziņas, kurām var būt nozīme administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanā."

8. Izteikt 248.1 pantu šādā redakcijā:

"248.1 pants. Administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšana bez pārkāpēja klātbūtnes

Ja objektīvu iemeslu dēļ administratīvā pārkāpuma protokolu nav iespējams sastādīt tās personas klātbūtnē, kuru sauc pie administratīvās atbildības, vai juridiskās personas pārstāvja klātbūtnē, to sastāda bez minēto personu klātbūtnes un protokola kopiju paziņo attiecīgajai personai."

9. Izteikt 249.panta pirmās daļas otro un trešo teikumu šādā redakcijā:

"Protokola kopiju paziņo personai, kuru sauc pie administratīvās atbildības. Ja persona, kuru sauc pie administratīvās atbildības, ir nepilngadīga, protokola kopiju paziņo tās likumiskajam pārstāvim."

10. Izteikt 268.1 pantu šādā redakcijā:

"268.1 pants. Paziņojums par administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanu

Personai, kuru sauc pie administratīvās atbildības, cietušajam un citām personām, kuras uzaicināmas uz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanu, par administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas vietu un laiku paziņo tādā veidā, lai adresāts attiecīgo paziņojumu saņem vismaz piecas dienas pirms administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas.

Ja saskaņā ar šā kodeksa 248.panta otro daļu nav norādīts veids, kādā persona vēlas, lai tai paziņo informāciju un dokumentus administratīvā pārkāpuma lietā, par administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas vietu un laiku šai personai paziņo pa pastu vienkāršā sūtījumā.

Ja persona, kuru sauc pie administratīvās atbildības, ir nepilngadīga, par administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas vietu un laiku paziņo arī tās likumiskajam pārstāvim.

Tiesa iestādes pārstāvim par administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas vietu un laiku paziņo uz iestādes elektroniskā pasta adresi. Šim paziņojumam nav nepieciešams paraksts."

11.  276.pantā:

papildināt pirmo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Ja administratīvā pārkāpuma lietā nav paziņots pilns lēmums, to sastāda piecu darbdienu laikā.";

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"Lēmumu paziņo personai, kura tika saukta pie administratīvās atbildības, un cietušajam. Ja lēmums pieņemts attiecībā uz nepilngadīgu personu, lēmumu paziņo arī nepilngadīgā likumiskajam pārstāvim."

12. Izteikt 287.panta ceturto daļu šādā redakcijā:

"Lēmumu, kas pieņemts par sūdzību vai protestu administratīvā pārkāpuma lietā, paziņo triju darbdienu laikā pēc sūdzības vai protesta izskatīšanas. Lēmumu paziņo pie administratīvās atbildības sauktajai personai un cietušajam. Ja lēmums pieņemts attiecībā uz nepilngadīgu personu, lēmumu paziņo arī nepilngadīgā likumiskajam pārstāvim. Par protesta izskatīšanas rezultātiem paziņo prokuroram."

13.  289.6 pantā:

aizstāt ceturtās daļas pirmajā teikumā vārdus "ne vēlāk kā divas nedēļas" ar vārdiem "tādā veidā, lai adresāts minēto paziņojumu saņem vismaz piecas dienas";

papildināt pantu ar jaunu piekto un sesto daļu šādā redakcijā:

"Tiesas sagatavotus vai tiesā elektroniski iesniegtus dokumentus tiesa iestādei nosūta uz iestādes elektroniskā pasta adresi vai paziņo tiešsaistes sistēmā, ja iestāde paziņojusi tiesai par tās dalības reģistrēšanu tiešsaistes sistēmā. Elektroniskā veidā nosūtītai informācijai nav nepieciešams paraksts.

Pārējiem lietas dalībniekiem tiesas sagatavotus vai tiesā elektroniski iesniegtus dokumentus nosūta uz lietas dalībnieka elektroniskā pasta adresi vai paziņo tiešsaistes sistēmā, ja tiesa ir saņēmusi tādu lūgumu. Lietas dalībnieks informē tiesu par savas dalības reģistrēšanu tiešsaistes sistēmā, ja tāda ir veikta."

14. 289.13 pantā:

izslēgt pirmās daļas trešo teikumu;

papildināt ceturtās daļas otro teikumu pēc vārda "sastādīts" ar vārdiem "un pieejams tiesas kancelejā";

izslēgt piekto daļu.

15. Aizstāt 289.18 panta pirmajā daļā vārdus "paziņošanas dienas" ar vārdiem "pieejamības dienas tiesas kancelejā, ja šajā kodeksā nav noteikts citādi".

Likums stājas spēkā 2017.gada 1.janvārī.

Likums Saeimā pieņemts 2016.gada 23.novembrī.

Valsts prezidents R.Vējonis

Rīgā 2016.gada 10.decembrī

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!