• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piektā zīle Rīgas torņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.1996., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - Latvijas volejbola veterāni

Vēl šajā numurā

11.04.1996., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

info2.JPG (70978 bytes)INFORMĀCIJA

Piektā zīle Rīgas torņos

Šopavasar jau piekto reizi — starptautiskā koru sadziedāšanās ar vadmotīvu “Rīgas zīle”. Atbilstoši daudziem latviešiem pazīstamajai tautasdziesmai:

“Cekulaina zīle dzied(a)
Rīgas torņa galiņā!”

Ielāgosim — piektā “zīle” kopš 1988. gada. Visulaik ar Latvijas Koru asociācijas rosmēm un balstiem šogad arī ar Rīgas Domes finansiālo ieguldījumu. Tātad šogad strikti no 11. līdz 14. aprīlim. No ceturtdienas līdz svētdienai. Lai turpinātu savulaik pasāktās rosmes. Dziedošās zīles pavasaros aicināt vienkop ik pēc divi gadiem.

Tomēr šī būs īpaša “zīle”. Pirmoreiz gluži oficiāli — starptautiskā apritē. Ar šādu noskaņu arī koru sacensībās. Trijās atšķirīgās grūtību kategorijās, turklāt tautas mūzikas obligātajā interpretācijas grupā. Ikvienā jomā aicināti piedalīties tiklab jauktie, kā arī sieviešu un vīru kori.

Kā vēstī Latvijas Koru asociācija, šogad “Rīgas zīlē” savu klātbūtnes vēlmi apliecinājuši gandrīz trīsdesmit (precīzāk ‚ 29) kori. Tagadējās ekonomiskās situācijas noskaņā — gandrīz neticams skaits.

“LV” redakcija lūkoja izdibināt starptautiskās žūrijas prominences. Palūk: priekšgalā — arī Latvijā pazīstamais igauņu diriģents, Tallinas Mūzikas akadēmijas rektors profesors Venno Lauls, viņam blakus — Nīderlandes Mūzikas augstskolas rektors profesors Kriss Fiktors, Lietuvas Mūzikas akadēmijas profesors Tads Šumskis, Latvijas Koru asociācijas prezidents, mūsu Mūzikas akadēmijas docents Juris Kļaviņš, arī jaunie diriģenti Kaspars Putniņš un Andris Veismanis.

Atklāšanas norises piektās “Rīgas zīles” sakarā — jau šovakar Universitātes Lielajā aulā. Līdz ar Latvijas koriem — dziedātvarošas kopas no Zviedrijas, Slovakijas un Lietuvas. Bet rīt divos seansos turpat LU aulā — tautas mūzikas skate. Kā rādās, visvairāk noslogota būs sestdiena. Ar koru sacensību trim kārtām Universitātes Lielajā aulā. Ar “Rīgas zīles” dalībnieku vizītkartēm koncertzālē “Ave sol”, Anglikāņu baznīcā, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā. Iespējams, vēl citur.

“Rīgas zīles” piektās aprites noslēgumrosmes — svētdien pēcpusdienā. Atkal LU Lielajā aulā.

“LV” informācija
Foto: Indulis Spuldzenieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!