• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2016. gada 27. oktobra likums "Grozījumi Pasta likumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2016., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/op/2016/223.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Par nekustamā īpašuma Skolas ielā 3, Rīgā, nodošanu Latvijas Ārstu biedrībai

Vēl šajā numurā

15.11.2016., Nr. 223

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 27.10.2016.

OP numurs: 2016/223.3

2016/223.3
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Pasta likumā

Izdarīt Pasta likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2009, 14.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 190.nr.; 2012, 100.nr.; 2013, 69.nr.; 2014, 98., 113.nr.; 2015, 248.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 8.pantu šādā redakcijā:

"8.pants. Tiesības sniegt pasta pakalpojumus

Komersantam ir tiesības uzsākt pasta pakalpojumu sniegšanu, ja tas šā likuma 9.pantā noteiktajā kārtībā ir reģistrēts pasta komersantu reģistrā. Ja Regulators mēneša laikā no reģistrācijas paziņojuma saņemšanas dienas nav rakstveidā informējis reģistrācijas paziņojuma iesniedzēju par atteikumu to reģistrēt, uzskatāms, ka komersants ir reģistrēts pasta komersantu reģistrā."

2.  9.pantā:

papildināt panta nosaukumu ar vārdiem "un izslēgšana no reģistra";

papildināt pirmo daļu pēc vārdiem "un to iesniegšanu Regulatoram" ar vārdiem "un kārtību, kādā komersantu reģistrē pasta komersantu reģistrā vai izslēdz no pasta komersantu reģistra";

papildināt pirmo daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Pasta komersantu reģistrā norāda informāciju par pasta komersanta sniegtajiem aktuālajiem pasta pakalpojumiem.";

papildināt pantu ar trešo, ceturto, piekto, sesto, septīto, astoto, devīto un desmito daļu šādā redakcijā:

"(3) Lai reģistrētos pasta komersantu reģistrā, komersants nosūta vai personiski iesniedz Regulatoram reģistrācijas paziņojumu.

(4) Regulators pēc reģistrācijas paziņojuma saņemšanas izvērtē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra un Valsts ieņēmumu dienesta uzturētajā reģistrā un datubāzēs publiski pieejamo informāciju par komersantu un reģistrē komersantu pasta komersantu reģistrā, ja nepastāv šā panta piektajā daļā minētie apstākļi.

(5) Regulators nereģistrē komersantu pasta komersantu reģistrā šādos gadījumos:

1) ievērojot pēdējā datu aktualizācijas datumā Valsts ieņēmumu dienesta publiskajā nodokļu parādnieku datubāzē ievietoto informāciju, ir konstatēts, ka komersantam dienā, kad saņemts reģistrācijas paziņojums, vai dienā, kad komersantu paredzēts ierakstīt pasta komersantu reģistrā, ir nodokļu parādi, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādi, kas kopsummā pārsniedz 150 euro;

2) ar kompetentās iestādes lēmumu ir apturēta komersanta saimnieciskā darbība;

3) ir uzsākts komersanta maksātnespējas vai likvidācijas process;

4) pasta komersantam šajā likumā noteiktajos gadījumos ir atņemtas tiesības sniegt pasta pakalpojumus un nav beidzies pasta pakalpojumu sniegšanas tiesību aizlieguma termiņš.

(6) Regulators izslēdz pasta komersantu no pasta komersantu reģistra šādos gadījumos:

1) pasta komersanta saimnieciskā darbība ir apturēta;

2) pasta komersants ir izslēgts no komercreģistra;

3) saņemts pasta komersanta paziņojums par darbības izbeigšanu;

4) pasta komersants 12 mēnešu laikā no dienas, kad tas reģistrēts pasta komersantu sarakstā, nav uzsācis pasta pakalpojumu sniegšanu;

5) pasta komersants saskaņā ar Regulatoram šā likuma 12.pantā noteiktajā kārtībā iesniegto informāciju pārskata gadā nav sniedzis pasta pakalpojumus.

(7) Regulators izdara ierakstu pasta komersantu reģistrā par to, ka pasta komersantam uz trim gadiem atņemtas tiesības sniegt pasta pakalpojumus, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta iesniegto paziņojumu, ka pasta komersants atkārtoti gada laikā sodīts saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169.3 vai 201.12 pantu par to, ka ir pārkāpis ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumus, vai par kontrabandu un attiecīgais Valsts ieņēmumu dienesta lēmums stājies spēkā. Triju gadu termiņu sāk skaitīt no dienas, kad attiecīgais Valsts ieņēmumu dienesta lēmums stājies spēkā. Šā lēmuma spēkā stāšanās dienu Valsts ieņēmumu dienests norāda Regulatoram iesniegtajā paziņojumā.

(8) Regulators, izdarot ierakstu pasta komersantu reģistrā saskaņā ar šā panta septīto daļu un šā likuma 11.panta pirmo daļu, norāda pamatojumu, kādēļ komersantam atņemtas tiesības sniegt pasta pakalpojumus, un pasta pakalpojumu sniegšanas tiesību aizlieguma termiņu.

(9) Ja komersantam ir atteikta reģistrācija pasta komersantu reģistrā vai pasta komersants ir izslēgts no pasta komersantu reģistra, tam ir tiesības atkārtoti iesniegt reģistrācijas paziņojumu, ievērojot šā panta piektajā daļā minētos nosacījumus.

(10) Regulators, pirms izslēdz pasta komersantu no pasta komersantu saraksta saskaņā ar šā panta sestās daļas 4. un 5.punktu, vismaz 30 dienas iepriekš rakstveidā brīdina pasta komersantu par izslēgšanu no pasta komersantu saraksta un pieprasa, lai tas sniedz Regulatoram informāciju par to, vai pasta komersants sniedz pasta pakalpojumus."

3. Aizstāt 11.panta trešajā daļā skaitli un vārdu "8.pantā" ar skaitli un vārdu "9.pantā".

4. Aizstāt 30.panta sestajā daļā vārdus "oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"" ar vārdiem "savā mājaslapā internetā".

Likums Saeimā pieņemts 2016.gada 27.oktobrī.

Valsts prezidents R.Vējonis

Rīgā 2016.gada 15.novembrī

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!