• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vienošanās par darbinieku arodu organizācijas pārstāvju piedalīšanos valsts īpašuma objektu privatizācijas procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1996., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju patlaban un tās turpmāko ceļu uz Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

27.03.1996., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vienošanās par darbinieku arodu organizācijas pārstāvju piedalīšanos valsts īpašuma objektu privatizācijas procesā

Rīgā 1996.gada 22.martā

Šī vienošanās sastādīta un parakstīta, pamatojoties uz 1992.gada 17.februāra likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 8.panta 6.1.punkta prasībām par privatizācijas procesa un Privatizācijas aģentūras darbības atklātuma un publiskuma nodrošināšanu, 23.panta 5.punkta prasībām par privatizējamā uzņēmuma darbinieku arodu organizācijas vai darbinieku pārstāvju tiesībām piedalīties valdes sēdē, kurā apstiprina privatizācijas noteikumus, 1990.gada 13.decembra likuma “Par arodbiedrībām” 1.pantu, kas nosaka, ka arodbiedrības ir tiesīgas pārstāvēt savu biedru darba un citas sociālās un ekonomiskās intereses, kā arī ņemot vērā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 1996.gada 1.martā iesniegtos priekšlikumus.

1. Bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Privatizācijas aģentūra” (turpmāk tekstā “Aģentūra”) uzaicina privatizējamā valsts uzņēmuma darbinieku arodu organizācijas pārstāvi (turpmāk tekstā “Pārstāvis”) uz privatizējamo valsts uzņēmumu direktoru sanāksmēm. Pirmajā sanāksmē Pārstāvim jāiesniedz Aģentūrai protokola izraksts, kas apstiprina viņa pilnvaras pārstāvēt uzņēmuma darbinieku tiesības.

2. Aģentūra izsniedz Pārstāvim uzņēmuma (objekta) privatizācijas noteikumu projektu vienlaicīgi ar šā projekta nodošanu ekspertiem atzinumu sniegšanai.

Pārstāvim 3 (triju) dienu laikā jāiepazīstas ar uzņēmuma (objekta) privatizācijas noteikumu projektu un savas kompetences ietvaros rakstveidā jāiesniedz Aģentūrai motivēti priekšlikumi. Ja Pārstāvis šajā termiņā savus priekšlikumus neiesniedz, tad privatizācijas noteikumu projekts noteiktajā kārtībā tiek izskatīts Aģentūras valdē.

3. Pārstāvi uz valdes sēdi, kurā apstiprina attiecīgā privatizējamā uzņēmuma (objekta) privatizācijas noteikumus, uzaicina rakstiski. Pārstāvis var neierasties uz valdes sēdi, ja rakstiski iesniedzis savus priekšlikumus un lūdz valdi izskatīt jautājumu bez viņa klātbūtnes.

4. Aģentūras valdes sēdē, apstiprinot uzņēmuma (objekta) privatizācijas noteikumus, vienlaicīgi izskata arī tos Pārstāvja priekšlikumus, kuri netika ņemti vērā privatizācijas noteikumu projekta daļā, kas skar privatizējamā uzņēmuma (objekta) darbinieku darba un citas sociālās un ekonomiskās tiesības. Tos Pārstāvja iebildumus, kurus Aģentūras valde neakceptē, pieņemot lēmumu par privatizācijas noteikumu apstiprināšanu, jāfiksē valdes sēdes protokolā.

5. Pārstāvim ir:

5.1. tiesības iepazīties ar apstiprinātajiem privatizējamā uzņēmuma (objekta) privatizācijas pamatprincipiem;

5.2. tiesības bez maksas piedalīties privatizējamā uzņēmuma (objekta) izsolē kā skatītājam;

5.3. tādas pašas tiesības piedalīties uzņēmuma (objekta) privatizācijā kā uzņēmuma darbiniekiem.

6. Darbiniekiem, kas atbrīvoti no darba sakarā ar viņu ievēlēšanu amatos arodu organizācijās, pēc pilnvaru laika izbeigšanās saglabājamas likuma “Par arodbiedrībām” 16.panta 2.daļā paredzētās garantijas.

Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” vārdā ģenerāldirektors J.Naglis

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vārdā priekšsēdētājs A.Olmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!