• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 25. augusta saistošie noteikumi Nr. 27 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2016., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/op/2016/168.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 261

Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Valmieras pilsētā

Vēl šajā numurā

31.08.2016., Nr. 168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 25.08.2016.

OP numurs: 2016/168.5

2016/168.5
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.27

Jūrmalā 2016.gada 25.augustā (prot. Nr.11, 1.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 1.punktu un 24.pantu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Svītrot 17.2.1.apakšpunktu.

2. Izteikt 1.pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

1.pielikums
Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 25.augusta
saistošajiem noteikumiem Nr.27 (prot. Nr.11, 1.p.)

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2016.gada 25.augusta saistošajiem noteikumiem Nr.27 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek precizēta saistošo noteikumu pielikumā esošā lēmējvaras struktūrshēma.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24.panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.
Pašvaldības institucionālās sistēmas izveide ir pašvaldības ekskluzīvā kompetence. Tiesību normas nosaka lēmumu pieņemšanas procedūras pašvaldībā, taču pārvaldes struktūra, darba organizācija, pārvaldes un sabiedrības iesaistes mehānismi ir katras pašas pašvaldības ziņā.
Tā kā pašvaldības darba atklātums un sabiedrības iesaiste ir nozīmīga iedzīvotāju līdzdalības procesa sastāvdaļa, pašvaldībai ir svarīgi nodrošināt iespēju iedzīvotājiem iesaistīties pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā. Iedzīvotāju līdzdalībai lēmumu pieņemšanas procesā Jūrmalas pilsētas pašvaldībā pēc pašvaldības iniciatīvas ir radīti pietiekoši priekšnoteikumi. Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums" ir noteikts, ka atsevišķu pašvaldības funkciju pildīšanai dome no deputātiem, domes administrācijas darbiniekiem un attiecīgās pašvaldības iedzīvotājiem ir izveidojusi komisijas un konsultatīvās padomes, tajā skaitā, iedzīvotāju konsultatīvo padomi, kultūras konsultatīvo padomi, uzņēmēju konsultatīvo padomi, sabiedrisko padomi, izglītības padomi, Jūrmalas pilsētas Jauniešu domi.
Ar Jūrmalas domes 2016.gada 21.janvāra nolikumu Nr.1 "Iedzīvotāju konsultatīvās padomes nolikums" tika apstiprināts jauns Jūrmalas iedzīvotāju konsultatīvās padomes nolikums, kas noteic, ka ar šī nolikuma spēkā stāšanos spēku zaudē Jūrmalas pilsētas domes 2002.gada 27.februāra nolikums Nr.8 "Jūrmalas pilsētas domes Iedzīvotāju konsultatīvās padomes nolikums". Abi iepriekš minētie nolikumi paredzēja, ka padomes priekšsēdētājs sasauc padomes sēdes ne retāk kā reizi ceturksnī, kā arī paredzēja konsultatīvās padomes pienākumu iesniegt Jūrmalas pilsētas domes apmeklētāju apkalpošanas centrā padomes sēžu protokolu. Tādējādi dome un arī sabiedrība tiktu informēta par sabiedrībai aktuāliem jautājumiem, kas izskatīti iedzīvotāju konsultatīvajā padomē. Jūrmalas pilsētas domes lietvedībā 2014.gadā ir reģistrēts viens iedzīvotāju konsultatīvās padomes protokols, savukārt 2015.gadā un 2016.gadā nav iesniegts neviens padomes sēdes protokols. Tā kā iedzīvotāju konsultatīvās padomes izveides mērķis ir informācijas apmaiņa starp pašvaldību un tās iedzīvotājiem, ņemot vērā iepriekš minēto padomes izveides mērķis netiek sasniegts.
Līdzdalība kā process ir divu pušu mijiedarbība, kurā nozīme ir ne tikai tiesiski un institucionāli nostiprinātai videi, bet arī līdzdalības praktizēšanai. Līdz ar to līdzdalībai zūd jēga, ja tā paliek tikai teorētiska vai arī iedzīvotājiem nav objektīvi vai subjektīvi motivētas intereses iesaistīties kādās līdzdalības aktivitātēs. Sabiedrības un iedzīvotāju līdzdalība pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā šobrīd tiek nodrošināta ar iedzīvotāju iesaisti citās Jūrmalas pilsētas domes izveidotajās konsultatīvajās padomēs – kultūras konsultatīvajā padomē, uzņēmēju konsultatīvajā padomē, sabiedriskajā padomē, izglītības padomē, Jūrmalas pilsētas Jauniešu domē, kurā tiek pārstāvētas Jūrmalas iedzīvotāju interese dažādās jomās. Ņemot vērā iepriekšminēto un Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju konsultatīvās padomes pasīvo aktivitāti, ir lietderīgāk likvidēt Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju konsultatīvās padomi un veicināt lielāku iedzīvotāju iesaisti jau esošās konsultatīvajās padomēs. Lai to īstenotu, pašvaldība ir atvērta sadarbībai ar nevalstiskajām organizācijām, dažādām institūcijām un sabiedrības grupām, aicinot tās piedalīties pašvaldības organizētajās sabiedriskajās apspriešanās, diskusijās un darba grupās, kā arī citos līdzdalības pasākumos.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu projekta īstenošanas nodrošināšanai nav nepieciešami grozījumi pašvaldības atlīdzības fonda ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Līdzšinējā kārtība netiek mainīta.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pašvaldības institucionālās sistēmas izveide ir pašvaldības ekskluzīvā kompetence. Tiesību normas nosaka lēmumu pieņemšanas procedūras pašvaldībā, taču pārvaldes struktūra, darba organizācija, pārvaldes un sabiedrības iesaistes mehānismi ir katras pašas pašvaldības ziņā. Sabiedrības un iedzīvotāju līdzdalība pašvaldības lēmumu pieņemšanas procesā šobrīd tiek nodrošināta ar iedzīvotāju iesaisti citās Jūrmalas pilsētas domes izveidotajās konsultatīvajās padomēs.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!