• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemesgrāmatām patlaban un turpmāk. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.1996., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 5.marta sēdes

Vēl šajā numurā

06.03.1996., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemesgrāmatām patlaban un turpmāk

Vakar, 5. martā, Tieslietu ministrijā rīkotajā preses konferencē galvenais temats bija — zemesgrāmatu nodaļu darba uzlabošana.

Kopš 1993. gada 5. aprīļa valstī darbojas 34 zemesgrāmatu nodaļas: 26 rajonos, 7 lielajās pilsētās un Siguldā. Zemesgrāmatu tiesnešiem ir noteikts rajonu (pilsētu) tiesnešu statuss. Pavisam strādā 42 tiesneši un 42 konsultanti. Lielāks tiesnešu skaits ir Rīgas pilsētas un rajona nodaļās. Aizvadītajos darba gados zemesgrāmatā reģistrēti: 1994. gadā — 10 432, 1995. gadā — 24 559 nekustamie īpašumi.

Kā atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu un konsultantu skaits ir nepietiekams. Veikti vairāki pasākumi, lai uzlabotu situāciju. 1996. gada budžetā paredzēti papildu līdzekļi, līdz ar to būs iespējams palielināt konsultantu skaitu zemesgrāmatu nodaļās. Tiks meklēti arī atbilstoši tiesnešu amata kandidāti. Ir domāts par Rīgas rajona un Limbažu Zemesgrāmatu nodaļu darba uzlabošanu, jo tajās līdz šim veidojušās visgarākās rindas.

Otrs būtisks uzlabojums — paredzēts vienotā datorizētā informācijas sistēmā iekļaut Valsts zemes dienesta un zemesgrāmatu nodaļu datu bāzi. Protams, pirms tam nepieciešams veikt sagatavošanas darbus, izstrādāt instrukciju par vienotas datorizētās informācijas sistēmas izveidi, pieņemt Ministru kabinetā noteikumus par šīs sistēmas izmantošanu.

Ingrīda Rumbēna,
“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!