• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2016. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 20 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošajos noteikumos Nr.29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2016., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/op/2016/138.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 14

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 4.februāra saistošajos noteikumos Nr.6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums"

Vēl šajā numurā

20.07.2016., Nr. 138

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 20

Pieņemts: 16.06.2016.

OP numurs: 2016/138.17

2016/138.17
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Jēkabpilī 2016.gada 16.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošajos noteikumos Nr.29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā"

Izdoti saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma
13.panta sesto daļu, Ministru kabineta
2012.gada 24.aprīļa noteikumu Nr.281
"Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un
tās centrālās datubāzes noteikumi" 69. un 79.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošajos noteikumos Nr.29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 179.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Noteikumi ir obligāti visām juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju";

2. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Topogrāfisko plānu vai izpildmērījuma plānu mērogā 1:500 iesniedz Datubāzes turētājam pārbaudei un reģistrēšanai datubāzē digitālā vektordatu formā "Bentley Systems" datorizētās projektēšanas (DGN) datņu formātā vai "Autodesk" datorizētās projektēšanas (DWG) datņu formātā".

3. Svītrot 12.punktu;

4. Papildināt noteikumus ar 10.1punktu šādā redakcijā:

"10.1 Objektus, kuriem būvprojekta izstrādes termiņš pārsniedz vienu gadu, topogrāfiskā plāna derīguma termiņš ir divi gadi."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks
sociālos jautājumos J.Raščevskis

 

Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošo noteikumu Nr.29 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtība Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2015.gada 1.maijā stājās spēkā Ministru kabineta 2014.gada 14.oktobra noteikumi Nr.628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem", līdz ar to spēku zaudējuši Ministru kabineta 2012.gada 16.oktobra noteikumi Nr.711 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem", kas paredzēja, ka VZD detālplānojuma grafiskajā daļā pārbauda attēloto zemes vienību un zemes vienību daļu kadastra apzīmējumu un robežu atbilstību aktuālajiem Kadastra datiem, un datu atbilstības gadījumā to saskaņoja, elektroniski parakstot, savukārt neatbilstību konstatēšanas gadījumā to neparakstīja un nosūtīja izstrādātājam.

Atbilstoši grozījumiem Zemes ierīcības likumā, kas stājās spēkā 2016.gada 1.janvārī, VZD no minētā datuma vairs nesniedz atzinumu par zemes ierīcības projekta grafisko daļu.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar grozījumiem domes saistošajos noteikumos tiek precizēts iesniedzamais topogrāfisko plānu failu formāts iesniegšanai Datubāzes turētājam, kā arī dzēstas novecojušas normas (zemes ierīcības projekta, detālplānojuma skaņošana VZD).

Lai uzsāktu būvprojektēšanu, viens no nepieciešamajiem dokumentiem – zemes gabala topogrāfiskais plāns mērogā M 1:250 – 1:1000. Ja būvprojekta izstrādes termiņš pārsniedz vienu gadu, tad topogrāfiskais plāns jāaktualizē. Šī procesa izmaksu samazināšanai nosakāms topogrāfiskā plāna derīguma termiņš – divi gadi.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošie noteikumi nerada izmaiņas pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Juridiskām un fiziskām personām, kas Jēkabpils pilsētā veic topogrāfiskos un ģeodēziskos darbus, kā arī veic ēku un būvju projektēšanu, būvniecību un ekspluatāciju ir jāvēršas pie Datubāzes uzturētāja, ar kuru noslēgts līgums par datubāzes uzturēšanu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks
sociālos jautājumos J.Raščevskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!