• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Saeimas priekšsēdētājas - Ķīnas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1996., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28205

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas ārpolitika iespēju robežās

Vēl šajā numurā

06.02.1996., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

 Pie Saeimas priekšsēdētājas – Ķīnas vēstnieks

Pirmdien, 5.februārī, pie Saeimas priekšsēdētājas Ilgas Kreituses darba vizītē ieradās Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Vans Fensjans (apakšā 3. attēlā), kurš uzsvēra, ka ieradies apspriest abu valstu sadarbības jautājumus.

Vans Fensjans informēja, ka pagājušajā gadā Ķīnas Tautas Republiku ir apmeklējuši 106 cilvēki no Latvijas, tai skaitā amatpersonas, sportisti, studenti, kā arī ANO 4.Pasaules sieviešu konferences delegātes. ĶTR vēstnieks izteica gandarījumu arī par sadarbību kultūras un izglītības jomā. Savukārt Ķīnas parlamentāriešu vizīte pagājušajā vasarā Latvijā nostiprināja abu valstu parlamentārās attiecības. Vans Fensjans pauda cerību, ka sadarbība, kas aizsākās 5.Saeimas laikā, visdažādākajos līmeņos turpināsies arī tagad. Viņš tāpat izteica cerību, ka Saeimas priekšsēdētāja apmeklēs Ķīnu.

Atzinīgi novērtējot Latvijas un Ķīnas sakarus kultūras un izglītības jomā, kā arī runājot par Latvijas un Ķīnas turpmākajām attiecībām, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse atgādināja, ka svarīgi ir nejaukties valstu iekšējās lietās, bet meklēt saskares punktus sadarbībai. Saeimas priekšsēdētāja I.Kreituse ierosināja dažādot parlamentu sadarbības formas, kā arī veicināt informācijas un pieredzes apmaiņu likumdošanas jomā. Latvijai šobrīd, kad domas dalās — pārdot vai nepārdot ārzemniekiem zemi zem privatizējamiem objektiem, būtu svarīga Ķīnas pieredze zemes reformas un privatizācijas jautājumu risināšanā. Saeimas priekšsēdētāja arī uzsvēra, ka LR Saeima darīs visu, lai veicinātu Ķīnas un Latvijas tirdzniecības sakarus.

Tikšanās noslēgumā Vans Fensjans informēja, ka šobrīd ceļā uz Latviju ir Ķīnas valdības dāvinājums Latvijas skolām — datori. Savukārt 7.februārī ĶTR vēstnieks ielūdzis Latvijas un Ķīnas parlamentu sadarbības grupu, ko vada Saeimas deputāts Oļģerts Dunkers, apmeklēt ĶTR vēstniecību Latvijā.

Saeimas preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs
un Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!