• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas vēstnieks - pie Valsts prezidenta un Saeimas priekšsēdētājas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1996., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - Ķīnas vēstnieks

Vēl šajā numurā

06.02.1996., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

 Pie Valsts prezidenta – Itālijas vēstnieks

 Vakar, 5.februārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Itālijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Uberto Pestalocu (apakšā 1. attēlā). Vēstnieks informēja prezidentu par Itālijas kā ES prezidējošās valsts galvenajām darbības prioritātēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas – Itālijas vēstnieks

 Piektdien, 2.februārī, Saeimas priekšsēdētāja Ilga Kreituse tikās ar Itālijas vēstnieku Latvijas Republikā Uberto Pestalocu (apakšā 2. attēlā), kurš sarunas sākumā uzsvēra, ka šoreiz ieradies darba vizītē gan kā savas valsts vēstnieks, gan arī kā Eiropas Savienībā prezidējošās valsts pārstāvis. Tāpēc viņš Saeimas priekšsēdētājai iesniedza Itālijas, prezidējošās valsts, darba programmu Eiropas Savienībā. Uberto Pestaloca atgādināja, ka Itālija vienmēr ir iestājusies par starptautisko attiecību attīstību augstā līmenī, kā arī par Eiropas Savienības paplašināšanu. Atzinīgi novērtējis parlamenta līdzšinējo darbu likumdošanas jomā, viņš izteica cerību, ka Latvija Eiropas Savienībai savu nacionālo programmu sagatavos un iesniegs vēl Itālijas prezidentūras laikā. Uberto Pestaloca informēja, ka 1996.gada pavasarī Turīnā notiks Eiropas Savienības starpvaldību konference un pašreiz Itālijā veic tās sagatavošanas darbu.

Tikšanās laikā I.Kreituse un U.Pestaloca izteica savus viedokļus par iekšpolitisko situāciju Latvijā un budžeta pieņemšanas gaitu parlamentā. Runājot par budžetu, Itālijas vēstnieks pauda domu, ka Saeimai to vajadzētu pieņemt ar plānoto deficītu, un rūpīgi izvērtēt Starptautiskā valūtas fonda ieteikumus.

 

Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka Saeimā ir izveidota Latvijas un Itālijas parlamentu sadarbības grupa, kuru vada “Latvijas ceļa” deputāts Aivars Endziņš. Savukārt U.Pestaloca izteica cerību, ka arī Itālijas parlamentā tiks atjaunota Itālijas un Latvijas draudzības grupa, jo šādai parlamentu sadarbības formai ir liela nozīme daudzu jautājumu risināšanā, kā arī informācijas apmaiņā.

Saeimas preses dienests
Foto: Māris Kaparkalējs
un Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!