• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pastāvīgais pārstāvis AVO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.1996., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28174

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstiskā un cilvēciskā sapratne starp Latviju un Vāciju

Vēl šajā numurā

25.01.1996., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Latvijas pastāvīgais pārstāvis AVO

Kā zināms, 1995.gada 6.decembrī Amerikas valstu organizācijas (AVO) Pastāvīgā padome, izskatot Latvijas oficiālo pieteikumu, pieņēma pozitīvu lēmumu par pastāvīga novērotāja statusa piešķiršanu Latvijai šajā organizācijā.

Šajā sakarā Latvijas Ārlietu ministrija ir iecēlusi Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku ASV un Meksikā Ojāru Kalniņu par Latvijas pastāvīgo pārstāvi AVO (attēlā). Par O.Kalniņa vietnieku šajā darbā ir iecelts vēstniecības otrais sekretārs Normunds Popens.

Savā vēstulē AVO ģenerālsekretāram Cēzaram Gavirijam (Cesar Gaviria) ārlietu ministrs Valdis Birkavs izsaka pateicību AVO Pastāvīgajai padomei par pieņemto lēmumu un pauž pārliecību, ka Latvijas jaunais statuss šajā organizācijā dos nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un AVO un tās dalībvalstu sadarbības veicināšanā atbilstoši šīs organizācijas noteiktajiem mērķiem.

Pašlaik Latviju AVO valstīs pārstāv vēstnieks Ojārs Kalniņš (ASV, Meksika), kā arī goda konsuli Argentīnā, Brazīlijā, Čīlē, Meksikā un Venecuēlā. Pastāvīgā novērotāja statuss neapšaubāmi sekmēs Latvijas dažāda veida un līmeņa sadarbību ar visām šīs organizācijas valstīm, īpaši sekmējot tirdznieciski ekonomisko attiecību veidošanu, kā arī papildus strukturējot Latvijas un AVO dialogu.

AVO tika nodibināta 1948.gadā, tā apvieno 35 Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Karību jūras baseina valstis. Organizācijas pamatmērķis ir politiskās, ekonomiskās, zinātniski tehniskās un kultūras sadarbības veicināšana starp šī reģiona valstīm. AVO vadošās institūcijas atrodas Vašingtonā.

ĀM preses centrs

Foto: Indulis Spuldzenieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!