• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstiskā un cilvēciskā sapratne starp Latviju un Vāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.1996., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 24

Grozījumi Ministru prezidenta 1995.gada 12.aprīļa rīkojumā nr.164 "Par Rīgas 800 gadu jubilejas rīcības komitejas izveidošanu"

Vēl šajā numurā

25.01.1996., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstiskā un cilvēciskā sapratne starp Latviju un Vāciju

Vakar, 24.janvārī, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Vācijas bundestāga deputātiem no Vācijas sociāldemokrātu partijas (SPD) Norbertu Gancelu (Norbert Ganzel), bundestāga Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietnieku, un Markusu Mekelu (Markus Meckel), kā arī Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieku Latvijā Dr.Reinhardu Holubeku (Reinhard Holubek).

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Vācijas savstarpējās attiecības, kā arī nozīmīgi un aktuāli starptautiskās politikas jautājumi. V.Birkavs informēja viesus par iekšpolitisko situāciju Latvijā, jaunās valdības prioritātēm valsts ekonomikas attīstībā un Latvijas tālāko ārpolitisko virzību. Sarunas laikā abas puses apsprieda NATO, Eiropas Savienības un Eiropas Padomes tālāko attīstību un prioritātes, kā arī pašreizējo situāciju Krievijā un tās iespējamo nākotnes attīstību.

Bundestāga deputāti pauda viennozīmīgu atbalstu Latvijas tālākas integrācijas procesam Eiropas Savienībā un valsts drošības nostiprināšanai pasaules kolektīvo drošības struktūru ietvaros. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas tālāko integrāciju ES lielā mērā veicinās ekonomisko reformu tālākā gaita valstī un likumdošanas harmonizācija ar ES aktiem.

Pēc tikšanās LR ārlietu ministrs V.Birkavs un Vācijas vēstnieks R.Holubeks bundestāga deputātu klātbūtnē parakstīja “Līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Vācijas Federatīvās Republikas valdību par karā kritušo personu apbedījumiem”.(Līguma tekstus abās valodās skat. šīsdienas "LV" 5. lpp.)

Līgums paredz, ka Latvijas Republikas valdība savā suverēnajā teritorijā nodrošina vācu puses karā kritušo personu apbedījumu vietu aizsardzību un karā kritušo mūžīgās atdusas tiesības. Jāuzsver, ka saskaņā ar Vācijas likumdošanu un uz tās balstīto praksi jau tiek gādāts par karā kritušo latviešu kapu apkopšanu Vācijā. Karā kritušo apbedījuma vietas Latvijā kops un šos darbus finansēs Vācijas Federatīvās Republikas valdība. Parakstītais līgums paredz, ka Vācijas valdība pilnvaro Tautas apvienību karā kritušo vāciešu kapu aprūpei veikt uzdevuma tehnisko izpildi Latvijas Republikā. Savukārt Latvijas Republikas valdība pilnvaro šī uzdevuma izpildei Brāļu kapu komiteju.

ĀM preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!