• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas pasta" saimniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsētas svētkiem Ventspilī

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Latvijas pasta" saimniecību

"Pavisam Latvijas pasts 2001. gada pirmajā pusgadā apstrādājis vairāk nekā 26 miljonus vēstuļu," informē "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis. "Iekšzemē nosūtīti un adresātiem piegādāti 22,2 miljoni vēstuļu, tajā skaitā 1,3 miljoni vēstuļu nosūtītas kā ierakstītas, 120 tūkstoši — apdrošinātas. Šie apjomi vairāk nekā par 10% pārsniedz iepriekšējā gada pirmo sešu mēnešu apjomus." Savukārt uz ārvalstīm sešos mēnešos nosūtīti 1,7 miljoni vēstuļu, no ārvalstīm saņemti un piegādāti adresātiem Latvijā 2,3 miljoni starptautisko vēstuļu.

Lielākais nosūtīto un piegādāto vēstuļu īpatsvars (apmēram 80%) joprojām ir juridisko personu korespondencei. Dažādu rēķinu un norēķinu kontu izraksti, ko nosūta pakalpojumu sniedzējas organizācijas un bankas, gadā veido vairāk nekā 14 miljonus iekšzemes vēstuļu. Visvairāk vēstuļu gadā nosūta SIA "Lattelekom", kas šajā pakalpojumu jomā ir vislielākais "Latvijas pasta" klients. Ievērojamu vēstuļu apjomu nosūta arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kas jau vairākus gadus darba ņēmējus informē par veiktajām sociālajām iemaksām.

2000.gadā "Latvijas pasta" ieņēmumi no vēstuļu korespondences bija vairāk nekā 8 miljoni latu un kopējā ieņēmumu apjomā — 41%. Šogad pirmajā pusgadā vēstuļu korespondences ieņēmumu īpatsvars ir pieaudzis par 0,5%. 2001.gadā plānots vēstuļu korespondences ieņēmumu pieaugums par 9%. Pirmā pusgada rezultāti liecina, ka prognozes piepildīsies.

Nosūtīto vēstuļu apjomam ir tendence pieaugt. "Latvijas pasts" prognozē, ka 2001.gadā apstrādās vairāk nekā 50 miljonus vēstuļu.

2001.gada pirmajos sešos mēnešos "Latvijas pasts" ir apstrādājis vairāk nekā 415 tūkstošus paku, kas ievērojami pārsniedz aizvadītā gada pirmo sešu mēnešu apjomu. Aizvadītajā gadā, piemēram, visa gada laikā apstrādāto paku skaits tikai nedaudz pārsniedza 450 tūkstošus, informēja "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis.

Vislielāko paku apjomu (vairāk nekā 70%) veido pakas ar precēm, ko iedzīvotāji pasūta no dažādiem katalogiem. 2000.gadā, izpildot šos pasūtījumus, "Latvijas pasts" piegādāja vairāk nekā 317 tūkstošus paku.

Šogad jau pirmajos sešos mēnešos šādu paku skaits sasniedz 300 tūkstošus. Preču pasūtīšana pa pastu gūst aizvien lielāku popularitāti. "Sākotnēji tika prognozēts, ka 2001.gadā šo paku skaits būs 350 tūkstoši, taču pirmā pusgada rezultāti liecina, ka prognozētais apjoms tiks ievērojami pārsniegts."

Šī gada pirmajos sešos mēnešos ievērojami palielinājies arī no Latvijas uz ārvalstīm nosūtīto paku skaits. 2000.gadā tas tikai nedaudz pārsniedza 10 tūkstošus, bet šogad pirmajā pusgadā vien uz ārvalstīm nosūtīto paku skaits jau pārsniedz 20 tūkstošus, savukārt no ārvalstīm saņemti un adresātiem Latvijā šī gada pirmajos sešos mēnešos izsniegti gandrīz 30 tūkstoši paku, neieskaitot pakas ar precēm pa pastu.

Iekšzemes paku skaits pirmajā pusgadā pārsniedza 40 tūkstošus. Arī paku skaits iekšzemē ir pieaudzis salīdzinoši straujākā tempā, jo klienti pamazām sāk novērtēt to, ka uzturēt pašiem savu transportu, lai piegādātu dažādas sīkas kravas (pakas), tomēr ir ievērojami dārgāk, nekā to veic "Latvijas pasts". "Mēs esam optimisti un prognozējam vēl straujāku apjomu palielināšanos," uzsvēra A.Droiskis.

Pašlaik ieņēmumi no pakām kopējā "Latvijas pasta" ieņēmumu apjomā ir nedaudz vairāk kā 5 procenti, piebilda A.Droiskis.

Edijs Šauers, "Latvijas pasta" ģenerāldirektora palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!