• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas pasta" rezultātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2001., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/28003

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas pasta" saimniecību

Vēl šajā numurā

03.08.2001., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Latvijas pasta" rezultātiem

"Latvijas pasts" ir apkopojis 2001.gada pirmā pusgada darba rezultātus. Pirmajos sešos mēnešos ieņēmumi ir pārsnieguši izdevumus par 2 miljoniem latu, kas ir ievērojami labāk, nekā tika prognozēts, informē Latvijas pasta ģenerāldirektors Aivars Droiskis. Ieņēmumi par "Latvijas pasta" sniegtajiem pakalpojumiem pirmajā pusga dābija vairāk nekā 10 miljoni latu. "Ieņēmumu lielāko īpatsvaru (41,5%) joprojām veido vēstuļu korespondences nosūtīšana un piegāde. Savukārt preses izdevumu abonēšana un piegāde ir otrs lielākais ieņēmumu postenis "Latvijas pastā." "Latvijas pasts" joprojām valstī lielākajai daļai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) klientu (vairāk nekā 80%) piegādā un izmaksā pensijas un pabalstus. Sadarbības līgums ar VSAA valsts pasūtījuma konkursa rezultātā ir spēkā līdz 2004.gadam. Ieņēmumu īpatsvars par pensiju un pabalstu piegādi "Latvijas pastā" — mazliet vairāk nekā 10%.

Darba algas paaugstināšanai "Latvijas pasts" šogad paredzējis 1,8 miljonus latu. Sākot jau ar 1.martu, pasta darbiniekiem laukos – pastniekiem un lauku pasta nodaļu priekšniekiem — atalgojums palielināts par 20 — 25%. Atalgojumam un sociālajam nodoklim 2001.gadā izdevumu tāmē paredzēti 57,8% no kopējiem izdevumiem, kas ir vairāk nekā 11,5 miljoni latu.

Taču visnozīmīgākais "Latvijas pasta" projekts šogad ir pasta sūtījumu šķirošanas kompleksa būve. Tiklīdz būs pabeigta zemes ģeotehniskā izpēte, jau pēc pāris mēnešiem tiks izsludināts jaunā kompleksa skiču konkurss ar šī centra telpiski funkcionālo risinājumu. Jaunā pasta sūtījumu šķirošanas kompleksa celtniecība izmaksās vismaz 7 miljonus latu. Tā celtniecības ideju atzinīgi novērtējis satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs. Ministrs rūpīgi seko līdzi šī projekta gaitai, jo aizvien pieaugošais apstrādāto paku skaits, īpaši ar precēm pa pastu no katalogiem, liecina par to, ka šis projekts jāievieš pēc iespējas drīzāk.

"2001.gada rezultāti netiek prognozēti ar ievērojamu ieņēmumu pārsniegumu pār izdevumiem, jo pirmajā pusgadā prognozētajā apjomā netika izpildīti visi tāmē paredzētie izdevumu posteņi — nekustamo īpašumu sakārtošana un citi. Arī atalgojuma paaugstināšana izdevumos iekļāvās tika četros mēnešos, bet otrajā pusgadā tā būs jau sešus mēnešus. "Latvijas pasta" mērķis nav tikai gūt lielāku peļņu, taču bez stabiliem ieņēmumiem nav iespējama uzņēmuma attīstība", uzsvēra A.Droiskis.

Edijs Šauers, "Latvijas pasta" ģenerāldirektora palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!