• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1995., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

19.10.1995., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Pirmdien, 16.oktobrī, Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptēja rīkojuma projektu “Par atsevišķu valsts uzņēmumu likvidēšanu”. Tie ir: Praktiskās bioķīmijas centrs, “Argus”, “Papteh” un “Jaunceltne”.

Privatizācijai nolemts nodot valsts akciju sabiedrību “Dzelzceļnieku apgāde”, bet bez tās ēkām un būvēm Rīgā, Uzvaras bulvārī 2/4, Katoļu ielā 22 un 24.

Apstiprināts arī projekts noteikumiem, kuri nosaka atļaujas saņemšanas kārtību nodokļu nomaksai, kas saistīta ar mehānisko transporta līdzekļu ievešanu Latvijā un to pārdošanu, ko veic transporta līdzekļu ražotāju oficiālie pārstāvji. Noteikumu projekts paredz, ka izgatavotāju oficiālajiem dīleriem būs tiesības maksāt nodokļus tikai pēc transporta līdzekļu pārdošanas. Taču šādam nodokļu nomaksas termiņa pagarinājumam vajadzēs Valsts ieņēmumu dienesta piekrišanu.

Izskatīšanai MK sēdē un pēc tā akcepta parakstīšanai komiteja akceptējusi Latvijas un Francijas valdību konvencijas projektu par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem.

Akceptēts arī MK noteikumu projekts “Par uzņēmumu grāmatvedības kārtošanu un organizāciju”. Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā piemērojami likumi “Par grāmatvedību” un “Par uzņēmumu gada pārskatiem”, un attieksies uz visiem Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem uzņēmumiem, uz kuriem attiecas iepriekš minētie likumi.

Akceptēts MK noteikumu projekts “Par kases operāciju uzskaiti”, kas noteiks kārtību, kādā visi Uzņēmumu reģistrā reģistrētie uzņēmumi, uzņēmējsabiedrības, bezpeļņas un sabiedriskās organizācijas, arodbiedrības, politiskās partijas un sabiedriskie fondi veic kases operācijas, tas ir, kur jāglabā nauda, kā nauda jāskaita, kā notiek naudas pieņemšana un izsniegšana. Taču šie noteikumi neattieksies uz bankām un kredītiestādēm, bet uz azartspēļu uzņēmumiem noteikumi attieksies tikai daļēji.

Valdības akceptam komiteja nolēmusi nosūtīt arī noteikumu projektu “Par valsts pasūtījumu pārtikas produktu piegādei no budžeta finansētām iestādēm”. Tie noteiks kārtību, kādā veicams pasūtījums, iegādājoties minētās preces Aizsardzības, Iekšlietu, Labklājības un Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā vai pārziņā esošajās iestādēs. Noteikumu mērķis — stimulēt pircējus iegādāties Latvijā ražotos produktus.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts noteikumu projekts “Par uzņēmējdarbības ierobežojumiem”. Tie līdz ar likumiem noteiks uzņēmējdarbības veidus, kuru veikšanai nepieciešamas speciālas atļaujas, kas šīs atļaujas izsniedz un kāda ir atļauju izsniegšanas kārtība. Piemēram, Latvijas Banka izsniegs atļauju bankas operāciju veikšanai, skaidras naudas inkasācijai, ārvalstu valūtu skaidras naudas pirkšanai un pārdošanai, pilsētu vai pagastu pašvaldību ziņā būs atļaujas mazumtirdzniecībai ar tabakas izstrādājumiem, pirmsskolas audzināšanas un izglītošanas iestāžu darbībai, aprūpes mājas darbībai.

Komiteja akceptējusi arī vairākus MK rīkojuma projektus, kas attiecas uz nekustamā īpašuma jautājumiem. Ēku komplekss (noliktavas, kazarmas, darbnīcas) Rīgā, Abrenes ielā 3/5, tiks saglabāts valsts īpašumā un nodots Valsts īpašuma fonda valdījumā. Nepabeigto būvobjektu (12 dzīvokļu māju) Valmierā, Marijas ielā 14, pēc reģistrācijas zemesgrāmatā uz Finansu ministrijas vārda nodos Valmieras pilsētas pašvaldības īpašumā. Pēc tādu pašu formalitāšu nokārtošanas Jelgavas pilsētas pašvaldības īpašumā nodos no PSRS Aizsardzības ministrijas pārņemto nekustamo īpašumu (ēku, būves un komunikācijas) Jelgavā, Tērvetes ielā 159. Valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamo īpašumu Rīgā, Ausekļa ielā 9, un nodot to Rīgas Tehniskās universitātes valdījumā. Savukārt nekustamo īpašumu Rīgā, Smilšu ielā 3, nolemts nodot Latvijas Universālās bankas īpašumā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!