• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.1995., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs - Eiropas augstāko kontroles institūciju vidū

Vēl šajā numurā

19.10.1995., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Pirmdien, 16.oktobrī, Valsts un sociālo lietu komitejas sēdē izskatīšanai valdības sēdē tika akceptēti likumprojekti “Par prekursoriem” un “Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību”. Likumprojekts “Par prekursoriem” reglamentē juridisko un fizisko personu darbību ar prekursoriem jeb izejvielām narkotiku vai psihotropo vielu nelegālai ražošanai, un tā mērķis ir nepieļaut prekursoru nokļūšanu nelegālā apritē. Šajā nolūkā likumprojektā paredzēts veikt visu ar prekursoru ražošanu, uzglabāšanu, tirdzniecību, kā arī eksportu, importu un tranzītu saistīto personu reģistrēšanu un licencēšanu, veikt minēto vielu dokumentāciju, uzskaiti un marķēšanu, kā arī ieviest kontroli pār prekursoru ārējo tirdzniecību. Savukārt likumprojekts “Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgās aprites kārtību” reglamentē minēto vielu legālo apriti Latvijas Republikā un nosaka atbildību par tās pārkāpšanu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par zāļu reklāmu”. Tas nosaka, ka valstī atļauts reklamēt tikai Latvijas Zāļu reģistrā iekļautos medikamentus. Turklāt zāļu reklāma tiks diferencēta atkarībā no tās adresāta, nosakot dažādu reklāmas apjomu un zāļu reklamēšanas kārtību iedzīvotājiem un ārstiem. Noteikumos paredzēti arī vairāki ierobežojumi attiecībā uz reklāmas saturu.

Komiteja akceptēja papildinājumus Nolikumā par iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbinieku pensijām. Saskaņā ar tiem paredzēts izmaksāt pensijas personām, kas dienējušas pirmskara Latvijas Republikas policijā, ja šo dienestu pārtrauca Latvijas inkorporācija PSRS. Pensijas paredzēts izmaksāt neatkarīgi no dienesta ilguma un vecuma dienesta izbeigšanas brīdī iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva darbiniekiem izmaksājamo pensiju vidējā apmērā.

Vēl komitejas sēdē tika akceptēta ANO izstrādātā latviešu valodas mācību programma.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!