• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2015. gada 2. jūlija saistošie noteikumi Nr. 18 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 24.oktobra saistošajos noteikumos Nr.51 "Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2015., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/op/2015/133.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

10.07.2015., Nr. 133

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 18

Pieņemts: 02.07.2015.

OP numurs: 2015/133.17

2015/133.17
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.18

Jēkabpilī 2015.gada 2.jūlijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 24.oktobra saistošajos noteikumos Nr.51 "Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 4., 5., 6., 9., 10., 11. un 13.punktu,
Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma
17.panta piekto daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 24.oktobra saistošajos noteikumos Nr.51 "Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 248.nr.) šādus grozījumus:

1. izteikt norādi uz saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatu šādā redakcijā: "Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 4., 5., 6., 9., 10., 11. un 13.punktu, Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma 17.panta piekto daļu";

2. papildināt saistošos noteikumus ar 5.28. – 5.31.apakšpunktiem šādā redakcijā:

"5.28. Būves īpašnieks vai faktiskais valdītājs, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieks nodrošina būvju fasāžu un citu ārējo konstrukciju (tajā skaitā logu, durvju, balkonu, lodžiju, izkārtņu u.c. ārējo konstrukciju) uzturēšanu tādā tehniskajā un vizuālajā kārtībā, kas atbilst būves arhitektoniskajam stilam, nedegradē vidi un nebojā apkārtesošo pilsētvides ainavu, neizjauc kultūrvēsturiskās vides tēlu un kultūrvēsturisko vērtību kopuma radīto noskaņu, tajā skaitā:

5.28.1. nepieļauj būtiskus bojājumus būvju sienu, jumtu konstrukcijās un būvju lietusūdens novadīšanas sistēmu elementos, caurrūsējumu, detaļu neesamību, detaļu deformāciju vai līdzīgus bojājumus;

5.28.2. novērš plaisas būvju sienās;

5.28.3. nepieļauj būvju apdares materiālu plaisāšanu, nodrupšanu, koroziju, satrupēšanu;

5.28.4. nodrošina būvju fasāžu un citu ārējo konstrukciju savlaicīgu atjaunošanu un krāsošanu atbilstoši būves arhitektoniskajam stilam un apkārt esošajai pilsētvides ainavai;

5.28.5. likvidē būvju konstrukcijās vai uz arhitektoniskajiem elementiem augošus krūmus, kokus vai sūnas;

5.28.6. neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās būvēs (tajā skaitā dzīvokļos) nodrošina logu stiklojumu un tā atjaunošanu vai arī noslēdz logu un durvju ailas ar fasādes krāsojumam vai apdarei atbilstošiem materiāliem vai aizmūrē tā, lai nebojātu pilsētvides ainavu un novērstu nepiederošu personu iekļūšanu un uzturēšanos būvē.

5.29. Pilsētvides un ainaviski vērtīgas teritorijas uzturēšanas prasībām neatbilstošas būves tiek klasificētas:

5.29.1. sagruvusi būve – būve, kam stihiskas nelaimes, avārijas, personu darbības vai bezdarbības rezultātā daļēji vai pilnīgi sagrautas nesošās konstrukcijas, un kas nav izmantojama un/vai atjaunojama iepriekš paredzētajai funkcijai;

5.29.2. vidi degradējoša būve – neapdzīvota vai saimnieciskajai darbībai neizmantota būve, t.sk. nepabeigtās būvniecības objekti, pilnīgi vai daļēji sabrukusi būve, kuru uzturēšanā ir konstatēta saistošo noteikumu 5.28.apakšpunktā noteikto prasību neievērošana, kā arī būves, kurām veikta pilnīga vai daļēja konservācija, tomēr nav novērsta pilsētas ainavu bojājošā ietekme;

5.29.3. cilvēku drošību apdraudoša būve – būve, t.sk. nepabeigtās būvniecības objekti, ar atklātām logu un durvju ailām, kas nav noslēgtas vai arī daļēji noslēgtas, būve potenciāli bīstamā tehniskajā stāvoklī ar nedrošām konstrukcijām, kas var nokrist, apgāzties vai iebrukt, un kuras uzturēšanā ir konstatēta saistošo noteikumu 5.28.1. un 5.28.2.apakšpunktos noteikto prasību neievērošana.

5.30. Uz būves, kura ir klasificēta atbilstoši saistošo noteikumu 5.29.2.apakšpunktam, var izvietot dekoratīvo pārsegu, kura vizuālajā risinājumā ir respektēts būves arhitektoniskais risinājums, kas attēlots ar grafiskiem līdzekļiem labā dizaina kvalitātē un krāsu risinājums atbilst arhitektoniskajam stilam un iekļaujas apkārtesošajā pilsētvides ainavā, tā skici saskaņojot ar pašvaldības galveno arhitektu.

5.31. Par šo noteikumu 5.28.apakšpunktā minēto prasību neizpildi, – uzliek naudas sodu fiziskām personām no 15 euro līdz 350 euro, bet juridiskām personām no 150 euro līdz 1400 euro."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

 

Jēkabpils pilsētas domes 02.07.2015. saistošo noteikumu Nr.18 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 24.oktobra saistošajos noteikumos Nr.51 "Jēkabpils sabiedriskās kārtības noteikumi"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6.panta otrās daļas e) apakšpunktam ēkai var noteikt prasības kā vides objektam. Saskaņā ar Ministru kabineta 2014.gada 19.augusta noteikumu Nr.500 "Vispārīgie būvnoteikumi" 158.2.apakšpunktu būve ir jāsakārto, jāveic tās konservācija vai jānojauc, ja būves fasādes un citu ārējo konstrukciju tehniskais stāvoklis vai ārējais izskats neatbilst pilsētvides ainavas vai ainaviski vērtīgās teritorijas prasībām (būve ir vidi degradējoša vai bojā ainavu), kuras ir noteiktas pašvaldības saistošajos noteikumos par namu un to teritoriju un būvju uzturēšanu, līdz ar to saistošajos noteikumus nepieciešams būvēm noteikt šādas prasības, kā arī atbildību par šo normu neievērošanu.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi papildināti ar prasībām būves fasādei, citu ārējo konstrukciju tehniskajam stāvoklim un ārējam izskatam, kā arī skaidrojumu terminiem sagruvusi būve, vidi degradējoša būve un cilvēku drošību apdraudoša būve.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav būtiskas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi līdzšinējo kārtību nemainīs.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!