• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija Par Saeimas Prezidija 28. un 29. augusta sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1995., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas lašiem

Vēl šajā numurā

01.09.1995., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 28. augusta sēdi

1.Sēdē izskatīja četrus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs, pievienojot savu atzinumu par to tālākvirzīšanu, ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputātes L.Laviņas iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma piešķirt deputātei L.Laviņai neapmaksātu atvaļinājumu laikā no 29.augusta līdz 1.septembrim un ziņot par to Saeimai nākamajā Saeimas sēdē.

3. Izskatīja deputāta A.Kreitusa iesniegumu par amatu savienošanu.

Prezidijs uzdeva Juridiskajam birojam sagatavot lēmuma projektu minētajā jautājumā un iekļaut to Saeimas sēdes darba kārtībā, lai Saeima lemj par atļauju deputātam A.Kreitusam savienot deputāta amatu ar valsts akciju sabiedrības VEF prezidenta amatu.

4. Izskatīja Juridiskās komisijas priekšsēdētāja A.Endziņa iesniegumu par Saeimas kārtējās sēdes sasaukšanu 1995.gada 30.augustā sakarā ar to, ka Saeimas sēdes darba kārtība ir pārslogota un ilgstoši netiek izskatīta vesela virkne svarīgu likumprojektu.

Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas kārtējo sēdi 1995.gada 30.augustā no pulksten 14.00 līdz 18.00 un turpināt to 31.augustā no pulksten 9.00 līdz 17.00.

5. Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 30.augusta un 31.augusta sēdes darba kārtību.

6.Izskatīja LNNK frakcijas iesniegumu ar lūgumu nepieņemt izskatīšanai nevienu jaunu likumprojektu līdz 6.Saeimas darba uzsākšanai, bet rūpīgi izskatīt un pieņemt iepriekš iesniegtos likumprojektus.

Frakcija ierosināja arī palielināt kārtējo plenārsēžu skaitu, nesasaucot ārkārtas plenārsēdes.

Prezidijs nolēma minētos jautājumus izskatīt Frakciju padomes sēdē.

7. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: A.Amerikam (Saeimas 9.augusta ārkārtas sēdes daļā un 23.augusta sēdes daļā), A.Bartaševičam (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), V.E.Bresim (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), J.Bunkšam (Saeimas 23.augusta sēdēs), I.Dāliņam (Saeimas 24.augusta sēdes daļā), O.Dreģei (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), M.Grīnblatam (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), A.Grotam (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), A.Kiršteinam (Saeimas 23.augusta ārkārtas sēdes daļā un 24.augusta sēdē), V.Novakšānovam (Saeimas 24.augusta sēdē), A.Počai (Saeimas 23.augusta sēdēs un 24.augusta sēdes daļā), G.Resnajam (Saeimas 23.augusta sēdes daļā), J.Straumem (Saeimas 23.augusta sēdē), Z.Tomiņam (Saeimas 23.augusta sēdēs), J.Urbanovičam (Saeimas 24.augusta sēdes daļā).

8. Pieņēma zināšanai informāciju, ka par Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas sekretāru ievēlēts deputāts Imants Kalniņš.

9. Piešķīra komandējumu Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Juridiskās un cilvēktiesību komitejas loceklei I.Birzniecei 10. un 11.septembrī uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Juridiskās un cilvēktiesību komitejas kārtējo sēdi Parīzē (Francija).

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Par Frakciju padomes 29.augusta sēdi

Frakciju padome savā sēdē izskatīja jautājumu par 5.Saeimas likumdošanas darbu līdz 6.Saeimas sanākšanai. LNNK frakcija ierosināja nepieņemt izskatīšanai jaunus likumprojektus, jo ilgstoši netiek izskatīti darba kārtībā iekļautie likumprojekti. Principā Frakciju padomes locekļi atbalstīja šo priekšlikumu, bet vienojās, ka komisijām līdz 4.septembrim Saeimas sekretāram jāiesniedz to likumprojektu saraksti, kuri noteikti būtu jāizskata 5.Saeimai.

Frakciju padome nolēma komisiju iesniegtos likumprojektu sarakstus 5.septembrī apspriest Frakciju padomes un komisiju priekšsēdētāju kopīgajā sēdē.

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!