• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2015. gada 23. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9 "Jēkabpils sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2015., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/op/2015/97.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.05.2015., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 23.04.2015.

OP numurs: 2015/97.14

2015/97.14
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

Jēkabpilī 2015.gada 23.aprīlī

Jēkabpils sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2012.gada 28.augusta
noteikumu Nr.599 "Sabiedriskā transporta pakalpojumu
sniegšanas un izmantošanas kārtība" 35. un 68.punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Jēkabpils pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā biļetes derīguma un izmantošanas nosacījumus un bagāžas pārvadāšanas kārtību.

2. Pasažieru braukšanas tiesības apliecina pārvadātāja (sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēja) izsniegta noteikta parauga derīga braukšanas biļete, braukšanas bezmaksas biļete vai abonementa biļete.

3. Ja pasažieris izmanto abonementa biļeti, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī uzrādīt vadītājam noteikta parauga derīgu abonementa biļeti.

4. Abonementa biļeti var izmantot kārtējā mēnesī. Skolēniem, uzrādot abonementa biļeti, ir jāuzrada arī derīga skolēna apliecība.

5. Ja pasažieris neizmanto abonementa biļeti, pasažiera pienākums ir nekavējoties pēc iekāpšanas transportlīdzeklī pie vadītāja iegādāties braukšanas biļeti vai saņemt braukšanas bezmaksas biļeti.

6. Braukšanas bezmaksas biļeti izsniedz tam pasažierim, kuram normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos ir braukšanas maksas atvieglojumi, par ko pasažieris uzrāda braukšanas atvieglojumu apliecinošu dokumentu.

7. Braukšanas biļete (kā arī bagāžas (dzīvnieku) pārvadāšanas biļete) ir derīga braukšanai maršruta transportlīdzeklī no tās iegādes brīža un ir derīga braukšanai maršruta transportlīdzeklī, kurā biļete iegādāta, un ir derīga braukšanai vienai reizei vienā virzienā līdz maršruta galapunktam (gala pieturai).

8. Pasažieru pienākums ir saglabāt iegādātās braukšanas (tajā skaitā abonementa biļetes) un bagāžas (dzīvnieku) pārvadāšanas biļetes līdz brauciena beigām un uzrādīt tās pēc vadītāja vai kontroliera pirmā pieprasījuma.

9. Pasažieri, kuri kontrolierim transportlīdzeklī nevar uzrādīt derīgu braukšanas biļeti (arī bezmaksas) vai abonementa biļeti, kā arī biļeti par bagāžas (dzīvnieku) pārvadāšanu, uzskatāmi par pasažieriem bez biļetes un saucami pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Soda uzlikšana neatbrīvo pasažieri no vienreizējās braukšanas un bagāžas (dzīvnieku pārvadāšanas) biļetes iegādes.

10. Ja ceļā radies negaidīts satiksmes pārtraukums vai transportlīdzeklis nevar turpināt ceļu tehnisku bojājumu dēļ, šī transportlīdzekļa vadītājs organizē pasažieru pārsēšanos citā maršruta autobusā, un pasažierim ir tiesības turpināt ceļu ar iepriekš iegādāto biļeti.

11. Lai pasažieris pārvadātu bagāžu un dzīvniekus, tas pie vadītāja iegādājas vienam braucienam derīgu bagāžas vai dzīvnieku pārvadāšanas biļeti.

12. Pasažieris, kuram ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem, bagāžas pārvadāšanai iegādājas bagāžas (dzīvnieku) pārvadāšanas biļeti.

13. Bagāžu sabiedriskajā transportlīdzeklī pārvadā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

14. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 2011.gada 18.augusta saistošos noteikumus Nr.21 "Jēkabpils sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 169.nr.; 2014, 255.nr.).

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

Jēkabpils pilsētas domes 23.04.2015. saistošo noteikumu Nr.9 "Jēkabpils sabiedriskā transporta (autobuss) lietošanas noteikumi"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Jēkabpils pilsētas pašvaldība organizē sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem Jēkabpils pilsētas maršrutu tīkla pilsētas nozīmes maršrutos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka biļetes derīguma un izmantošanas nosacījumus un bagāžas pārvadāšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetu saistošo noteikumu grozījumi neietekmē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi uzņēmējdarbību pašvaldības teritorijā neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!