• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien Rīgā sāk skanēt Skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.1995., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valdība - par finansu un budžeta krīzes pārvarēšanu

Vēl šajā numurā

27.06.1995., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien Rīgā sāk skanēt Skolu jaunatnes VII Dziesmu un deju svētki

Viņi nāk no visiem novadiem. Jo plaša ir šīs nedēļas notikumu programma ar deju koncertiem Daugavas stadionā, ar dziesmu svētku priekšnesumiem Lielajā estrādē Mežaparkā, netrūks arī iecienītā dalībnieku gājiena pa Rīgas centra ielām. Paredzēti vēl citi mazāka apjoma sarīkojumi galvaspilsētas parkos, laukumos un koncertzālēs. Divdesmit pieciem tūkstošiem jauniešu darāmā netrūks!

Vaicāts par svētkiem kopumā, to mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs Valsts prezidenta padomnieks komponists Raimonds Pauls nesen izteicās:

- Domāju, ka ar gatavošanās norisēm jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem kopumā varam būt apmierināti. Protams, var diskutēt par repertuāra izveidi, tomēr to šobrīd darīt jau ir par vēlu, jo tā sākās vairāk nekā pirms gada, kad notika radošie konkursi. Žēl, ka svētku virsdiriģentu vidū nav vairāk cilvēku, kas strādā skolā, taču arī šī izvēle notikusi vēlēšanu ceļā...

Mums izveidojusies laba sastrādāšanša ar Dziesmu svētku režisoru Voldemāru Šoriņu, savukārt ar virsdiriģentu Arvīdu Platperu izdevās "saštimmēties", un tā ir radusies Dziesmu svētku fināla dziesma.

Šī dziesma ir "Tu esi" ar Ojāra Vācieša dzejas vārdiem. Lai tās teksts arī "Latvijas Vēstneša" slejās palīdz ievadīt svētku noskaņu:

 

Šo pašu svētāko / Tu neaizmirsti;

Vai celies debesīs, / Vai jūras dzelmē nirsti,

Vai draugu pulkā / Dali savu prieku,

Vai viens pats satiecies / Ar pretinieku -

Tu esi / Latvija!

 

Foto: Arnis Blumbergs, Juris Krūmiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!