• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība - par finansu un budžeta krīzes pārvarēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.1995., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Latvijas austrumu novados

Vēl šajā numurā

27.06.1995., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība — par finansu un budžeta krīzes pārvarēšanu

Otrdien, 20.jūnijā, Ministru kabinets savā sēdē nolēma izveidot darba grupu finansu un budžeta krīzes pārvarēšanai. Pamatojoties uz jau izstrādātajiem plāniem un izteiktajiem priekšlikumiem, Finansu ministrijai, Latvijas Bankai un prokuratūrai tika uzdots līdz 26.jūnijam iesniegt izskatīšanai MK sēdē pasākumu plānu finansu un banku sistēmas stāvokļa normalizēšanai.

Piektdien, 23.jūnijā, darba grupa savā otrajā sanāksmē apstiprināja pasākumu plānu, ko izskatīs arī Ministru kabineta sēdē.

Plānā ir divi pamatbloki. Pirmais saistīts ar budžetu un paredz detalizētu pasākumu plānu valsts budžeta ieņēmumu palielināšanai. Šajā nolūkā paredzēts uzlabot VID darbu un veikt spēka struktūru akcijas kontrabandas apkarošanai. Par budžeta ieņēmumu palielināšanu atbildīga ieņēmumu valsts ministre Aija Poča.

Finansu ministres Indras Sāmītes vadībā tiek izstrādāti budžeta izdevumu samazināšanas pasākumi. To ietvaros paredzēts īstenot taupības programmu un samazināt ierēdņu skaitu. Ekonomikas ministram J.Zvanītājam uzdots risināt valsts uzņēmumu problēmas, kas kavē budžeta ieņēmumus. Tiks veikti pasākumi valsts uzņēmumu privatizācijas paātrināšanai. Finansu ministrija sniedz ikdienas operatīvo informāciju par stāvokli valsts kasē.

Otrais bloks saistīts ar bankām. Tajā ietilpst "Bankas Baltija" problēmu risināšana: restrukturēšana, depozītu atmaksa, mazo un vidējo uzņēmumu rēķinu atvēršana. Šajā blokā ietilpst arī trīs svarīgu banku likumu izstrādāšana un pieņemšana — par kredītiestādēm, par noguldījumu aizsardzību un par banku sanāciju un bankrotu. Tiek turpināts darbs ar starptautiskajām kredītu institūcijām.

Darba grupa regulāri informēs sabiedrību par plāna izpildes gaitu.

Ir saņemti pieteikumi no pašvaldībām, kuru finansu līdzekļi iesaldēti "Bankā Baltija". Darba grupā tika nolemts šīm pašvaldībām, kuru skaits tiek apzināts, uz līguma pamata izsniegt aizdevumu budžeta kontu atlikuma apmērā. Aizdevuma termiņi tiks noteikti no 3 mēnešiem un ilgāk.

Finansu ministrijai ir uzdots izstrādāt aizdevumu izsniegšanas un atdošanas kārtības noteikumus. Informācija par aizdevumu piešķiršanas sākumu tiks publicēta presē papildus.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!