• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Starptautiskie eksperti - par latviešu valodas mācību programmas izveidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.1995., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

14.06.1995., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Starptautiskie eksperti — par latviešu valodas mācību programmas izveidošanu

Pēc Latvijas valdības lūguma Apvienoto Nāciju Attīstības programma (UNDP) sadarbībā ar Eiropas Padomi un UNESCO no maija sākuma līdz 9.jūnijam veica īpašu ekspertu misiju. Tās uzdevums bija palīdzēt Latvijas valdībai un tām institūcijām, kuras ir atbildīgas par valsts latviešu valodas mācību programmas sagatavošanu un realizāciju.

Misijas sastāvā bija vietējie un starptautiskie eksperti no Kanādas, Dānijas, Somijas, Vācijas, Izraēlas, Norvēģijas, Zviedrijas un ASV, kā arī jau minēto starptautisko organizāciju pārstāvji. Savā darbā ekspertu misija strādāja kopā gan ar Latvijas valdības izveidoto darba grupu latviešu valodas mācīšanas jautājumos, gan arī ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, Latvijas Universitāti, Daugavpils augstskolas Pedagoģijas fakultāti, Liepājas Pedagoģijas koledžu, kā arī atsevišķām vispārizglītojošajām un speciālajām skolām. Kā zināms, darba grupas sastāvā ir tādu valsts institūciju pārstāvji kā izglītības un zinātnes ministrija, Ārlietu ministrija, Naturalizācijas pārvalde, Valodu apmācības centrs, Ministru prezidenta birojs.

Savā darbā valsts latviešu valodas mācību programmas izveidošanā misija koncentrējās uz dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar latviešu valodas kā otrās valodas mācīšanu, un šajā sakarā tika īpaši akcentēta skolotāju sagatavošana, stundu saraksta pilnveidošanas iespējas, latviešu valodas mācību programmas attīstība pieaugušajiem, mācību metodika skolās, tajā skaitā ar saziņas līdzekļu palīdzību, kritēriju pārbaude un institucionālā pilnveidošanās.

Galvenais ekspertu misijas ieguldījums būs valsts valodas mācību programmas projekta sagatavošana. Projekts tiks pabeigts jau pēc misijas aizbraukšanas un jūlijā iesniegts valdības darba grupai un Ministru prezidenta birojam.

Latvijas valdība izsaka pateicību Apvienoto Nāciju Attīstības programmai un citām šajā misijā iesaistītajām organizācijām, valstīm un institūcijām un ir pārliecināta, ka paveiktais darbs dos lielu ieguldījumu valdības programmas izveidošanā un izpildē.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!