• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2015. gada 22. janvāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Par dzīvokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.02.2015., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/op/2015/27.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

09.02.2015., Nr. 27

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 22.01.2015.

OP numurs: 2015/27.12

2015/27.12
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Liepājā 2015.gada 22.janvārī (prot. Nr.1, 12.§)

Par dzīvokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2panta piekto daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka dzīvokļa pabalsta aprēķināšanas un izmaksas kārtību, kā arī ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto izdevumu segšanas normatīvus pilngadību sasniegušam bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības.

2. Dzīvokļa pabalstu pilngadību sasniegušam bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības un par kura ārpusģimenes aprūpi lēmumu ir pieņēmusi Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS BĀRIŅTIESA", piešķir un izmaksā Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests).

II. DZĪVOKĻA PABALSTA PIEPRASĪŠANAS UN PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

3. Dzīvokļa pabalsta saņemšanai pilngadību sasniegušais bērns bārenis un bērns, kurš palicis bez vecāku gādības, (turpmāk – pabalsta pieprasītājs) Sociālajā dienestā uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz:

3.1. iesniegumu;

3.2. īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu. Īres līguma grozīšanas vai izbeigšanas gadījumā pabalsta pieprasītājs iesniedz grozījumus vai jaunu īres līgumu;

3.3. līdz katra mēneša 20.datumam izdevumus par dzīvojamās telpas lietošanu (īres maksa, nepieciešamie izdevumi par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām) un izdevumus par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu (siltumenerģija apkures un karstā ūdens nodrošināšanai, elektroenerģija, patērētais ūdens, dabasgāze, kanalizācijas vai asenizācijas nodrošināšana, sadzīves atkritumu apsaimniekošana), ja tie nav ietverti īres maksā vai nepieciešamajos izdevumos par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām, apliecinošus dokumentus.

4. Dzīvokļa pabalstu nepiešķir, ja pabalsta pieprasītājs dzīvojamā telpā, par kuru pieprasīts dzīvokļa pabalsts, nedzīvo.

5. Ja pabalsta pieprasītājam nav tiesību saņemt dzīvokļa pabalstu, Sociālais dienests pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt dzīvokļa pabalstu, norādot atteikuma pamatojumu un lēmuma apstrīdēšanas kārtību.

6. Sociālā dienesta lēmumu var apstrīdēt Liepājas pilsētas domē. Liepājas pilsētas domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

III. DZĪVOKĻA PABALSTA APRĒĶINĀŠANAS UN IZMAKSAS KĀRTĪBA

7. Dzīvokļa pabalsta apmēru mēnesī aprēķina, pamatojoties uz noteikumu 3.3.apakšpunktā minētajiem dokumentiem, nepārsniedzot noteikumu 8.punktā noteiktos ar dzīvojamās telpas lietošanu saistīto izdevumu segšanas normatīvus.

8. Aprēķinot dzīvokļa pabalstu, izdevumi par dzīvojamās telpas lietošanu un izdevumi par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, mēnesī nevar pārsniegt šādus normatīvus:

8.1. īres maksa un citi nepieciešamie izdevumi par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām – 0,40 euro par 1 kv.m, bet nepārsniedzot 30 kv.m;

8.2. apkure (jebkuram apkures veidam) – 0,80 euro par 1 kv.m, bet nepārsniedzot 30 kv.m;

8.3. elektroenerģija – 50 kWh, ja tiek izmantots elektriskais pavards papildus 50 kWh;

8.4. dabas gāze – 2,00 euro;

8.5. propāna gāzes balons – ne vairāk kā 2,00 euro;

8.6. sadzīves atkritumu apsaimniekošana – 1,50 euro;

8.7. ūdens un kanalizācija – 1,55 euro par 1 m3, bet nepārsniedzot 2 m3;

8.8. siltumenerģija patērētajam karstajam ūdenim – 4,00 euro par 1 m3, bet nepārsniedzot 1 m3.

9. Dzīvokļa pabalstu, izņemot pabalsta daļu kurināmā iegādei, katru mēnesi izmaksā dzīvojamās telpas īpašniekam vai dzīvojamās telpas pārvaldniekam un/ vai pakalpojumu, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, sniedzējam.

10. Dzīvokļa pabalsta daļu kurināmā iegādei izmaksā pabalsta pieprasītājam apkures sezonā (no novembra līdz aprīlim) katru mēnesi vai vienu reizi kalendārā gadā pēc pabalsta pieprasītāja izvēles.

11. Ja pabalsta pieprasītājam objektīvu iemeslu dēļ noteikumu 3.3.apakšpunktā minētos dokumentus Sociālajā dienestā nav iespējams iesniegt, viņam par to savlaicīgi ir jāpaziņo Sociālajam dienestam. Šādā gadījumā Sociālais dienests dzīvokļa pabalstu izmaksā uz iepriekš iesniegto dokumentu pamata.

12. Ja pabalsta pieprasītājs noteikumu 3.3.apakšpunktā minētos dokumentus Sociālajā dienestā nav iesniedzis, neinformējot par objektīviem iemesliem, dzīvokļa pabalstu par attiecīgo mēnesi neizmaksā.

IV. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

13. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

 

Saistošo noteikumu "Par dzīvokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2panta piekto daļu, kas stājas spēkā 2015.gada 1.janvārī, ir nepieciešams sniegt materiālu atbalstu pilngadību sasniegušiem bērniem bāreņiem un bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības. Līdz ar to ir nepieciešams apstiprināt saistošo noteikumu projektu "PAR DZĪVOKĻA PABALSTU BĒRNAM BĀRENIM UN BĒRNAM, KURŠ PALICIS BEZ VACĀKU GĀDĪBAS" (turpmāk – projekts), kas paredz iespēju šiem iedzīvotājiem saņemt ikmēneša pabalstu komunālo izdevumu daļējai segšanai.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz, ka bērniem bāreņiem un bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības un par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu ir pieņēmusi LIEPĀJAS PILSĒTAS BĀRIŅTIESA, no 18 līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai būs iespēja saņemt ikmēneša dzīvokļa pabalstu, lai norēķinātos par īri un komunālajiem pakalpojumiem. Šis ir jauns pabalsta veids pašvaldībā. Saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.2panta trešo daļu, ja klients izvēlēsies saņemt šo pabalstu, viņš zaudē tiesības saņemt palīdzību pašvaldībai piederošas vai tās nomātās dzīvojamās telpas izīrēšanā, sociālā dzīvokļa izīrēšanā, kā arī dzīvokļa pabalsta saņemšanā pēc vispārējās kārtības.
Klientam pabalstu piešķirs uz īres līguma pamata daļējai izdevumu segšanai. Pabalstu aprēķinās pēc faktiskiem izdevumiem, bet nepārsniedzot noteikumos paredzētos normatīvus. Pabalsta izmaksa plānota ik mēnesi pēc izdevumus apliecinošu dokumentu saņemšanas, pārskaitot to pakalpojumu sniedzēju kontā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Šobrīd Liepājā ir 174 bērni bāreņi un bērni, kuri palikuši bez vecāku gādības un par kuru ārpusģimenes aprūpi lēmumu ir pieņēmusi LIEPĀJAS PILSĒTAS BĀRIŅTIESA, un kuri ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem. NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA PĀRVALDES Mājokļu nodaļā dzīvokļu rindā šobrīd ir 43 bāreņi, no kuriem daļa ir izbraukusi no Latvijas, daļa lūguši atlikt dzīvokļa piešķiršanu līdz mācību beigām. Jauno dzīvokļa pabalstu varētu pieprasīt līdz 100 personām. Pēc sagatavotajiem normatīviem maksimālais dzīvokļa pabalsta apmērs apkures sezonā var būt 54,55 eiro, vasarā – 30,55 eiro. Gadā viens klients var saņemt pabalstu 510,60 eiro apmērā. Pašvaldības budžetā šī pabalsta izmaksām 2015.gadā būtu nepieciešami aptuveni 50 000 eiro. Sociālais dienests redz iespēju novirzīt šo summu no dzīvokļa pabalstiem apstiprinātā budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Projekta mērķis ir materiāli atbalstīt pilngadīgus bāreņus un bērnus, kuri palikuši bez vecāku gādības, pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās, nodrošinot viņiem ikmēneša atbalstu īrējamās dzīvojamās telpas izdevumu segšanai.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas pilsētas domes mājaslapā www.liepaja.lv.
Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!