• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta darba vizīte Jelgavas rajonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.1995., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27167

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieci gadi ar vienu domu : par Baltijas valstu kopību

Vēl šajā numurā

16.05.1995., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta darba vizīte Jelgavas rajonā

Piektdien, 12.maijā, Ministru prezidents Māris Gailis viesojās Jelgavas rajonā. Brauciena sākumā M.Gailis apmeklēja Kalnciemu, kur tikās ar pilsētas domes un Kaiģu skolas vadību, kā arī iepzinās ar Kalnciema būvmateriālu ražotni "Baltijas ķieģelis". Sadarbībā ar dāņiem atsākta ķieģeļu ražošana, kura pagaidām gan nevar konkurēt ar Lietuvā ražotajiem.

Jelgavā Ministru prezidents apmeklēja Jelgavas Dziesmu un mūzikas svētku estrādes būvlaukumu, arī akciju sabiedrību "Zemgales piens" un pārrunāja problēmas ar lauksaimniecības produktu ražotājiem un pārstrādātājiem. Kopā ar Zemkopības ministrijas valsts sekretāru Jāni Lapši Ministru prezidents iepazīstināja klātesošos ar valdības politiku lauksaimniecības jomā, vēlreiz apliecinot lauksaimniecības nepieciešamību Latvijai, un atbildēja uz jautājumiem. M.Gailis atzinīgi novērtēja "Zemgales piena" darbību, kur tiek paplašināts sortiments un ieviestas jaunas ražotnes.

Vizītes gaitā tika apmeklētas vairākas zemnieku saimniecības un agrokooperatīvā saimniecība "Grauds". Sarunās ar lauksaimniekiem vairākkārt tika skarts jautājums par kredītiem lauksaimniecībai.

Blankenfeldes muižā M.Gailis iepazinās ar vairāku Jelgavas rajona uzņēmumu ražojumu ekspozīciju un piedalījās sarunās ar rajona pašvaldību vadītājiem, Jelgavas rajona padomes deputātiem un nozaru speciālistiem. Sarunās tika skarti jautājumi par pašvaldību ceļu stāvokli, nepietiekamo informāciju par nodokļu izmaiņām, kavējumiem lauksaimniecības produkcijas apmaksāšanā un dzīvokļu privatizāciju.

Pēc tam Ministru prezidents apmeklēja Meitenes robežpārejas punktu Elejas pagastā. Jauno kontroles punktu varētu nodot ekspluatācijā jau šā gada rudenī, ja izdotos atrast būvniecības nobeigšanai trūkstošos 500 tūkstošus latu. M.Gailis uzsvēra šī objekta vitālo nepieciešamību un apliecināja valdības gatavību atrast nepieciešamos līdzekļus.

Tāpat tika apmeklēts bērnu nams — patversme "Kamene" Elejas pagastā un Svētes pils.

Vizītes noslēgumā M.Gailis iepzinās ar jaunā tilta celtniecību pāri Lielupei. Tilts būs 195 metrus garš un 15,74 metrus plats, kopējās celtniecības izmaksas ir 4,4 miljoni latu.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!