• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Aizkraukles novadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.1995., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

27.04.1995., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents Aizkraukles novadā

Vakarrīt, 26.aprīlī, Gunti Ulmani ar padomniekiem sagaidīja Aizkraukles pilsētas un rajona vadītāji, sabiedrības pārstāvji. Rajona padomē tika pārrunātas svarīgākās šīspuses attīstības un ļaužu sadzīves problēmas.

Visvairāk uzmanības tika veltīts Aizkraukles skolas būvei. Tā uzsākta astoņdesmitajos gados. Padomju laikā projektētā celtne neatbilst aizkraukliešu vajadzībām, būvdarbu pabeigšanai būtu nepieciešams miljons latu, un tikpat daudz izmaksātu arī jau uzceltās daļas nojaukšana.

Rajona vadītāji izteica neapmierinātību par to, ka Aizkraukles budžeta iestādēm tiek uzspiesti banku pakalpojumi. Agrāk visus nodokļus iekasēja rajona ieņēmumu dienests, kas darbojās ļoti labi, bet tagad visi nodokļu maksājumi jāveic ar Baltijas Tranzīta bankas starpniecību. Līdz ar to līdzekļi rajona vajadzībām tiek saņemti ar lielu nokavēšanos. Šajā sakarā Aizkraukles pilsētas domes priekšsēdētājs A.Antāns izteica bažas, ka Latvijā strauji aug birokrātija, pat pārspējot padomju laikus.

Valsts prezidents ar Aizkraukles vadītājiem apsprieda arī situāciju, kas ar tā dēvētajiem čekas maisiem patlaban izveidojusies Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas sakarā.

Kā allaž šādos izbraukumos, Valsts prezidents ieradās arī pie rajona zemessargiem, runāja par apmācību gaitu un tehnisko nodrošinājumu, vēroja jaunsargu mācības un iepazinās ar sadzīves apstākļiem.

Izpildot solījumu, Guntis Ulmanis šoreiz apmeklēja Staburaga pagastu. Viņš ieradās mājās, kur saimnieko rakstnieki Māra Svīre un Vladimirs Kaijaks. Viņi prezidentam parādīja vietu, kur četrus metrus zem ūdens guļ izpostītā Staburaga klints. Turpat netālu zvēresta vārdus prezidentam teica desmit jaunie mazpulcēni. Kopā ar viņiem G.Ulmanis iestādīja septiņus ozoliņus.

Pusdienas laikā augstie viesi iegriežas Vīgantes skolā, kurai kā "Draudzīgā aicinājuma" velte tika uzdāvināts televizors, kas nopirkts par ārzemju latviešu saziedotajiem līdzekļiem. Šādu pašu dāvanu saņēma arī Seces pamatskola.

Prezidents kopā ar Raimondu Paulu un citiem padomniekiem apmeklēja Pētera Barisona dzimtās mājas "S kudras " un vairākkārt tikās ar lauku ļaudīm.

Valsts prezidenta Kanceleja, L.Z.

Foto: Māris Kaparkalējs

Skat arī 3.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!